Wat vieren we zondag

16 december

Aanvang 13.30 - 15.00 uur

Kapel in de Ter Coulsterkerk, Holleweg 111 Heiloo

Algemeen

Van de Britse schrijfster Karen Armstrong kwam enkele maanden geleden een boek uit onder de titel ‘De verloren kunst van de heilige geschriften’.

In een interview zei ze dat (ook) de bijbelse verhalen niet bedoeld waren om puur als boek te worden gelezen. Ze waren bedoeld om te zingen of te spelen. En ze waren omringd door rituelen.

In de loop der tijd werd, zeker in Protestantse kringen, de bijbel steeds meer gelezen als geschiedenisboek. Dat heeft veel verwarring opgeroepen over de ‘waarheid’ van de verhalen. ‘Men kon vroeger geen geschiedenis schrijven, zoals we vandaag doen (…), de teksten zijn een weerslag van wat mensen hoopten of vreesden’.  De bijbel leest daarom ook niet zomaar makkelijk weg. De teksten zijn in een tijd geschreven dat de wereld er anders uit zag. Toch laten de verhalen een verrassend licht schijnen op ons leven van nu. Maar soms is het wel zoeken en puzzelen.

Een paar keer per jaar zoeken en puzzelen we samen op de maandag-middag. We lezen de teksten die op een volgende zondag in de kerkdienst in de Ter Coulsterkerk aan de orde komen.

 

Voor de één is de middag een voorbereiding op de zondag. Een ander komt langs uit interesse voor de bijbelverhalen en gaat niet of naar een andere kerk. Iedereen is welkom. Ook incidentele bezoekers.

Opgave is niet nodig. U kan gewoon aanschuiven.

 

Wie:               ds. Hanneke Ruitenbeek

Wanneer:     maandagmiddagen 16 december,

                         13 januari 2020, 9 maart en 4 mei

Tijd:                13.30 – 15.00 uur

Waar:             Kapel in de Ter Coulsterkerk, Holleweg 111 Heiloo

Agenda


Een luchtig slot

25 juli

Slotkapel Egmond aan den Hoef

Een luchtig slot

08 augustus

Slotkapel Egmond aan den Hoef

Een luchtig slot

22 augustus

Slotkapel Egmond aan den Hoef

Een luchtig slot

29 augustus

Slotkapel Egmond aan den Hoef


BEKIJK MEER DATA

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl