Kruiswegvieringen in Akersloot en Uitgeest

De vastentijd is de voorbereiding voor het Paasfeest.
Een  onderdeel van deze voorbereiding is de kruisweg.
De kruiswegviering is een emotionele viering omdat u als het ware Jezus’ lijden voelt als u de kruisweg van Jezus meeloopt.

Dit jaar is van deze kruisweg een heel bijzondere viering gemaakt.
In plaats van langs de staties te gaan, komen nu de staties langs:
De kruiswegstaties worden namelijk op een scherm geprojecteerd.
De meditaties die bij de 14 staties worden gelezen worden afgewisseld met gezangen die gezongen worden door een project-koor van ca 30 zangers.

De muziek die wordt gezongen is afkomstig uit de Mattheus Passion van Bach, het requiem van Faure, en verder gezangen van G.B.Martini, K.Jenkins, J.Krom en Th.Dubois aangevuld met enkele bekende gregoriaanse gezangen.

Het koor bestaat uit zangers van St.Caecilia (Akersloot), Laus Deo (Uitgeest) aangevuld met een aantal gastzangers. De leiding is in handen van Cora de Lange, de orgelbegeleidingen zijn van Ria Pijlman.

De kruiswegafbeeldingen die getoond worden zijn indrukwekkend. Ze zijn van de kruiswegstaties in Lourdes. Deze staties zijn van de hand van de bekende beeldhouwer Raffi. Deze staties zijn daar daar geplaatst in 1912. De gietijzeren beelden hiervan zijn 2 meter hoog!

Er worden op twee van deze kruiswegvieringen gehouden en wel op vrijdag 31 maart om 15.00 uur in de kerk van Maria geboorte in Uitgeest, en op vrijdag 7 april (goede vrijdag) om 15.00 uur in de Jacobuskerk in Akersloot.

Iedereen is van harte welkom!

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl