Liturgie Egmond

Werkgroep Liturgie

In Egmond aan den Hoef komt men wekelijks op dinsdagochtend bijeen om de vieringen voor te bereiden. In Egmond-Binnen vindt dit op woensdag plaats. De dirigent en lekenvoorganger uit Egmond aan Zee doen dit zelfstandig vanuit huis.

Werkgroep Avondwake

Als iemand overleden is wil je als nabestaanden afscheid nemen op een passende wijze. Voor onze overleden parochianen is het op de vooravond van een uitvaartviering mogelijk een avondwake te houden.

De avondwake wordt voorgegaan door parochianen. Zij zullen in overleg met de nabestaanden de avondwake vormgeven en samenstellen. De aanvangstijd voor een avondwake is 19:00 uur.

Verzoeken voor een avondwake na overlijden gaan via de pastoor.

Lectoren

Deze groep bestaat uit parochianen die lector zijn in de weekend- en doordeweekse liturgie. Lectoren worden in de gelegenheid gesteld een cursus te volgen in voordracht.

Kosters

De leden van deze groep zijn koster tijdens de vieringen. Zij zijn ook beschikbaar voor avondwaken en uitvaarten.

Hoeverture

Er zijn ongeveer 30 mannen en vrouwen uit Egmond en naaste omgeving die zingend bidden en biddend zingen. Zij doen dit in de kerkelijke vieringen op zaterdagavond om de twee weken. En het plezier en het enthousiasme spat eraf.

Geloof het maar, we hebben er heel veel plezier in. Tijdens de repetitie op woensdagavond in de ontmoetingsruimte worden met veel verve nieuwe spirituele liederen ingestudeerd.

Het zijn vaak heel mooie en soms ook heel bekende melodieën met prachtige teksten.

Koorleden mogen hun eigen viering gestalte geven door liederen uit ons repertoire te kiezen die goed bij de betreffende viering passen. Dit geeft heel verrassende resultaten.

Guus Hendriks, onze dirigent heeft een passie voor muziek en weet ons te vormen tot een steeds beter presterend koor.

Elena Skorabogatova onze gekwalificeerde pianiste, is de belangrijke muzikale spil, zij begeleidt ons tijdens het repeteren en bij de vieringen, tevens speelt ze prachtige stukken instrumentaal tijdens communie en collecte.

Kortom we dragen actief bij in de opluistering van alle soorten vieringen op de zaterdagavond.

Heeft u belangstelling voor ons koor of heeft u misschien prachtige muziek of liederen die u door ons wil laten zingen eens kijken op de woensdagavond tijdens een repetitie.

Wie weet zien we elkaar op een repetitie of tijdens vieringen.

José Duijn, voorzitter, tel. 072-506 48 29

Soli Deo Gloria

Soli Deo Gloria is een gemengd Koor o.l.v. dirigent Wim Nooteboom. Er worden liturgische liederen gezongen (waaronder het gregoriaans met de heren) in de parochiekerk te Egmond aan den Hoef.

Elke dinsdagmiddag wordt er, inclusief een sfeervolle pauze, gerepeteerd in de ontmoetingsruimte van de kerk. Wim begeleidt het koor ook van achter de piano en het orgel.

Altijd al eens in een kerkkoor willen zingen!?

Kom eens langs en meld je aan!

Hartelijke Groeten, Gemengd koor Soli Deo Gloria

Vieringen door de week

H. Willibrordus Heiloo
Di 09:30: Eucharistieviering
Vr 09:30: Rozenhoedje

Steunpunt Egmond-Binnen
Wo 09:30: Eucharistieviering

H.M.M. Alacoque Egmond aan de Hoef
Vr 09:30: Eucharistieviering

Algemeen Contact

RK Parochie Bron van Levend Water
Westerweg 267, 1852 AG Heiloo
Tel: 072-5330906
info@rk-bronvanlevendwater.nl

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl