mededeling Pastor Helsloot

Beste medeparochianen,

Via deze mededeling wil ik mij persoonlijk tot u richten.

Het laatste dat u van mij gehoord hebt was dat ik op 24 december, de dag voor Kerstmis, vrij plotseling moest afzeggen voor de viering in Overkerck en voor de viering van Eerste Kerstdag in Akersloot, omdat ik mij heel moeilijk kon bewegen.

Sindsdien is mijn gezondheidstoestand steeds verder achteruit gegaan. Ik kon steeds moeilijker lopen en bleek ook steeds meer schor te zijn, zeker als ik mijn ‘preekstem’ opzette.  Voor deze laatste kwaal kwam ik in behandeling bij een KNO-arts, die me, na het maken van een CT-scan, doorstuurde naar de longarts.

Afgelopen donderdag 20 januari werd de uitslag van deze scan duidelijk. Er is een carcinoom met uitzaaiingen geconstateerd in de linkerlong en ook in de rechterlong en tevens werd duidelijk dat de botten ook zijn aangetast. De longarts vertelde me dat in de meeste gevallen dan een chemo-behandeling wordt voorgesteld, maar dat mijn gezondheid te broos is om daaraan te beginnen. Dat betekent dat er in mijn geval geen verdere behandeling meer mogelijk is.

Toen het even stil was vroeg de dokter mij: ‘Wat denkt u nu?’ Ik antwoordde toen met een zin uit de Completen, het avondgebed van de kerk: “In manus tuas Domine, commendo Spiritum meum”. Dat betekent : “In uw handen Heer, beveel ik mijn geest.”

En ik herinnerde me de woorden van pastor Piet de Reus, mijn collega in Bussum, die in 1986 overleed: “En niemand valt of hij valt in uw handen”, een zin uit het Tafelgebed ‘Gij die weet’.

Met die geloofswoorden wil ik deze mededeling beëindigen. Er wordt goed voor mij gezorgd door verschillende parochianen. Ik hoop dat u mij wilt gedenken in uw gebed. Zo blijf ik aan u denken ook in deze, in alle opzichten, moeilijke tijd voor de parochie.

Herman Helsloot

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl