Nieuwsbrief week 11

Nieuws uit de Kerkstraat

In de 40-dagentijd ligt er iedere ochtend, als ik de mailbox van mijn computer in het Willibrordushuis open, een lichtpuntje op de digitale deurmat: een aflevering van 40-dagenkalender van de Dominicus in Amsterdam. Onder de titel ‘Opstaan en verdergaan’ verschijnt er elke dag een kalenderblad met een afbeelding en een tekst. Ik ga er dan echt voor zitten. Alles wat door je hoofd speelt, over wat je die dag wilt gaan regelen en doen, wordt dan even opzij gezet. De tekst en de foto vragen volledige aandacht. Ze zetten de werkelijkheid in een ander licht, zoals het gedicht ‘Avondklok’ van Marieke Lucas Rijneveld, dat eerder ook te lezen was in het dagblad Trouw.

Avondklok
denk je buiten, denk de wind door je haren, de regen, denk de zomer aan je zijde,
denk de dagen langer en niet versomberen, denk aan hoe je straks terugkijkt op
deze tijd, aan hoe bijzonder dat we met zijn allen binnen en er doorheen zijn gekomen,
denk je bij iemand die warm en zacht, denk je de avond en steeds langer licht.

Soms tref ik het en ligt er ook een lichtpuntje in de fysieke mailbox, de brievenbus bij de voordeur van het Willibrordushuis. Afgelopen vrijdag nog. Karin was juist klaar met haar wekelijkse taak, het opnemen en verwerken van intenties. Samen liepen we naar buiten en ik opende even de brievenbus om te kijken of iemand er misschien nog een intentie in had gegooid. In de brievenbus lag een opgevouwen briefje met opschrift H. ANTONIUS. Toen ik het briefje openvouwde bleek het een blanco nota van een bandenspecialist te zijn, met daarin een briefje van 50 euro. Blijkbaar was er een parochiaan heel blij, omdat iets dat was verloren, teruggevonden is en die dankbaarheid wilde hij of zij op deze wijze tot uitdrukking brengen. Ik heb een kaarsje opgestoken bij Antonius in het Stiltecentrum en daarna het geld opgeborgen in de kas. Astrid zal, als ze weer aan het werk kan na haar herstel, vast wel weten hoe dit bedrag in de boeken moet.
En zo zijn er nog veel meer lichtpuntjes te noemen. Met name de reacties van vrijwilligers in deze bijzondere dagen. Van de papieren WeekCommunicatie worden bijvoorbeeld iedere week 50 exemplaren bezorgd bij mensen thuis, samen met het missaaltje voor de zondag. Deze week moest één van de bezorgsters noodgedwongen thuis blijven. Haar taak werd spontaan overgenomen door drie dames. Ook het filmen van de vieringen en het uploaden en verspreiden van de link lukt weer iedere week. Het filmteam van vier personen vult zonder problemen het rooster, nu al bijna een jaar lang.
Deze week gaan we het parochieblad voor de Goede Week en Pasen maken. Zoals u weet hebben we de vorige aflevering, de ‘Vasteneditie’ voorbij laten gaan. Er was weinig kopij, geen terugblikken op kerst en grote onzekerheid over de planning en mogelijkheden in de 40-dagentijd. Maar ook deze negatieve beslissing bracht veel goeds. De oproep van Didy om de pen te pakken en uw persoonlijke lichtpuntje op schrift te zetten leverde mooie en ontroerende bijdragen op. U hebt ze de laatste weken kunnen lezen. De stroom is nu even wat opgedroogd, maar we hopen toch nog een aantal inzendingen te ontvangen. Dus schroom niet en laat ons delen in uw goede nieuws!

Marieke Hoetjes

PS stuur uw lichtpuntje naar willibrorduskerk@rk-bronvanlevendwater.nl
of gooi een briefje met uw verhaal in de brievenbus van het Willibrordushuis.

 

Vieringen

 • Zondag 14 maart – 10.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Eucharistieviering met zang van enkele leden van De Brug
  Voorganger: H. Helsloot
  Gebedsintenties:
  In liefdevolle herinnering: Jacques Overbeek, Maria Adelaar-Schoemaker, Truus Kraaijer-van de Velden, In dierbare herinnering:Harry Schilder, Johannes Hendrikus Hageman
 • Woensdag 17 maart – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Vrijdag 19 maart – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Zondag 21 maart – 10.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Woord- en Communieviering met zang van enkele leden van het Herenkoor
  Voorganger: H. Hudepohl
  Gebedsintenties:
  Conny van der Zwaag-Henning, Gerard Schuijt, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle gedachten: Peter Greijer, Jac Verberne, Overleden familie Lammers

 

Agenda

 • Woensdag 17 maart
  07.30 – 21.00 uur: Stemlokaal Tweede Kamerverliezingen in het Willibrordushuis

 

Extra Nieuws

Fratelli Tutti

Op 3 oktober 2020 verscheen er een nieuwe ‘brief’ van de paus: ‘Fratelli tutti’. Vorige week werd al verwezen naar een webinar over dit onderwerp. In deze brief gaat de paus vooral in op het thema broederschap en sociale vriendschap onder alle mensen van goede wil.
Hij pleit voor een echte ontmoeting en dialoog tussen mensen en een geleidelijk groeiende overeenstemming van denken en handelen waar het gaat om de toekomst van onze wereld.
Het klinkt allemaal behoorlijk ambitieus in onze oren. Maar de paus wil alle lezers van zijn encycliek vooral een hart onder de riem steken en inspireren tot goede daden.
En hij schaart zich met zijn encycliek bij het koor van talloze wetenschappers, denkers en doeners, die wegwijzers willen zijn naar een leefbare wereld voor alle mensen.
Ben je benieuwd naar wat de paus schrijft ? Kijk dan eens naar de website van diaken Pier Tolsma, pastor in de Vlietstreek: www.diakenpiertolsma.com Deze pastor heeft voor ons een korte én een uitgebreide samenvatting van de encycliek ‘Fratelli tutti’ op zijn website gezet.
Kijk maar onder: ‘zorg voor de schepping’ .
Het is aan te raden om de tekst niet achter elkaar door te lezen, maar na lezing van iedere alinea de woorden van de paus rustig tot je door te laten dringen.
Een brief van de paus moet je ‘met kleine hapjes’ tot je nemen en vooral ‘goed kauwen’! Dat voedt je het best!

Collecte Vastenactie 14 Maart

De Vastenactie-campagne staat dit jaar in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden.
Gebrek aan scholing is een belangrijke oorzaak van werkloosheid en armoede.
Een (beroeps)opleiding kan daar verandering in brengen en de kans op een goede baan vergroten. Wie een redelijk inkomen verdient hoeft zich geen zorgen te maken over maaltijden of een dak boven het hoofd. Dat biedt ruimte om na te denken over de toekomst en actief deel te nemen aan de samenleving. Het maakt mensen dus economisch en maatschappelijk sterker.
In 2021 ondersteunt Vastenactie wereldwijd projecten die mensen toegang bieden tot onderwijs en ondersteuning geven bij het opstarten van een eigen onderneming. Deze projecten bestaan onder meer uit het aanbieden van trainingen, het faciliteren van onderwijsruimten en het verschaffen van lesmateriaal. Op www.vastenactie.nl leest u meer over deze projecten.
Help Vastenactie de projecten te ondersteunen: Geef aan de collecte op zondag 14 maart
of doneer aan Vastenactie: NL21 INGB 0000 0058 50 t.n.v. Vastenactie, Den Haag

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl