Nieuwsbrief week 21

Nieuws uit de Kerkstraat

Het is al weer een tijd geleden dat we als MOV-HALE (Missie, Ontwikkeling, Vrede) werkgroepje bijeen waren in de pastorie van de Corneliuskerk. Op 8 december vorig jaar maakten we daar de plannen voor dit voorjaar. We kunnen er nu met voldoening op terugkijken. In het kader van het jaarthema ‘Ontmoeten’ kozen we voor het hongerdoek met de twee gezichten die elkaar aankijken, de armen op elkaars schouders. Het hing tijdens de Veertigdagentijd in onze Ontmoetingsruimte, waar we deze hele winter, tot Palmzondag kerkten. Ook bij de Sobere Soepmaaltijd op 10 maart speelde het doek een rol. Tijdens een korte viering vooraf gaf Johan Olling er uitleg over aan de gasten, die ondanks de besneeuwde wegen die avond naar het Willibrordushuis gekomen waren om samen te eten.
Vandaag is het onze taak om nieuwe plannen te maken. Daartoe bekijken we eerst het collecterooster. Omdat er veel verschillende voorgangers zijn, is niet altijd bekend dat er in het weekend een bepaalde collecte is gepland door de bisschoppen zoals voor de Week van de Nederlandse Missionaris, de MIVA of de Vastenactie. Door middel van een aantekening zullen we voortaan proberen de voorgangers hierop te attenderen. Daarbij zijn er vanaf dit jaar geen verplichte collectes meer en mogen de parochies zelf bepalen welk deel van de collecte ze voor het doel bestemmen. Ook kan er een aparte (deur)collecte gehouden worden. Beetje ingewikkeld dus en elke locatie heeft zo zijn eigen gewoonten, maar het lukt ons om de grote lijnen vast te leggen.
Wat betreft een nieuw jaarthema is er voor komend seizoen nog niets bekend. Een aparte werkgroep zou zich daarover moeten gaan buigen en het is de vraag of dat nog van de grond komt. Dergelijke activiteiten zijn niet meer zo vanzelfsprekend als enkele jaren geleden. Misschien moeten ook hier nieuwe wegen gezocht worden. Een andere traditie is het gebruik van een hongerdoek tijdens de Vasten. Als MOV-groep hechten we daar nog veel waarde aan. Zo’n doek geeft houvast voor activiteiten in de Vastentijd. Elke locatie heeft een heel aantal verschillende doeken in voorraad en we kunnen gaan kijken welke doeken aansluiten bij de lezingen van komend jaar en bij de actualiteit.
Een paar jaar geleden is in Limmen en Akersloot gestart met het ‘Tafelen voor Vastenactie’. Dit evenement, ook wel ‘walking dinner’ genoemd, biedt deelnemers een complete maaltijd van vier gerechten, die bij mensen (de koks) thuis worden gemaakt. Na het voorgerecht ga je naar een ander adres voor het hoofdgerecht enzovoort. Het is telkens een groot succes in de dorpen en de bijdrage van de deelnemers gaan naar de Vastenactie of een ander goed doel. De MOV wil dit komend seizoen ook graag gaan organiseren voor Heiloo. Johan Olling en Annelies Swart zullen daarbij in eerste instantie het initiatief nemen en ze hopen dat ze daarbij wat steun zullen krijgen uit deze locatie.
Tenslotte komt Johan nog even terug op het Kerkstraatje van vorige week over de wandeling ‘Sterke Vrouwen’ in Amsterdam langs plekken waar Joodse en Christelijke vrouwen een belangrijke rol gespeeld hebben. Hij zou graag voor de mensen uit onze regio ook zo’n wandeling willen houden. Dit zou ook een mooi item kunnen zijn voor het programma van ‘rond de waterput’ van komend seizoen. Hij gaat aan de slag met de contactgegevens en we hopen dat het lukt, want het is zeker de moeite waard.
Na een vruchtbare vergadering sluiten we af met de afspraak om begin september weer bijeen te komen. Dan gaan we verder met de geopperde ideeën met de bedoeling MOV het komend werkjaar onder de aandacht te brengen bij alle parochianen.

Marieke Hoetjes

 

 

Vieringen

Live uitzending van vieringen in de Willibrorduskerk

Van alle vieringen in de Willibrorduskerk wordt een live-stream opname gemaakt die rechtstreeks te zien is via ons YouTube kanaal. Ook kan via dat kanaal een opname worden teruggekeken.
Klik op deze link: H. Willibrorduskerk

 

 • Zondag 21 mei – 10.00 uur
  Viering met De Brug
  o.l.v. parochianen
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=Z3jv6oSCVJc
  Gebedsintenties:
  Maria de Wildt-Tesselaar, In liefdevolle herinnering: Will Borst-Lumens, Maria van Poecke-Linssen, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, Uit dankbaarheid voor overleden ouders Joop van Westerop en Tiny van Westerop-Wever, Johannes Hendrikus Hageman
 • Dinsdag 23 mei – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Vrijdag 26 mei – 09.30 uur
  Rozenkransgebed in de Moeder Godskapel
 • Zondag 28 mei – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Dames- en Herenkoor
  Voorganger: I. Osterhaus
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=sbVO_XySMIY
  Gebedsintenties:
  In liefdevolle herinnering: Arie Schaap, dochter Annette en overleden familie, Maria van Poecke-Linssen, Miep Luijckx, In dierbare herinnering: Annie Kraakman-Pater en Cor Kraakman, Maria de Wildt-Tesselaar, Coby Jazet-Crone, In dierbare herinnering: Cornelis Johannes Maria Burger, Jac Verberne, In dierbare herinnering: Pastor Herman Helsloot, In dierbare herinnering: Wim de Backker, In liefdevolle gedachten: Peter Greijer, André Dekker en Joke Dekker-Krapels, Marianne van der Heijden-Belleman, Johannes Hendrikus Hageman

 

 

Agenda

 • Woensdag 24 mei
  19.00 uur: Lopend Viuiurtje in de Willibrorduskerk

 

 

Extra Nieuws

Lopend Vuurtje 2023

Tussen Hemelvaart (18 mei) en Pinksteren (28 mei) wordt in onze regio een gebedsestafette gehouden, geïnspireerd door de aloude pinksternoveen. Elke dag komen we in één van de locaties om 19:00 uur bij elkaar voor een korte gebedsdienst ter voorbereiding op het Pinksterfeest, het geboortefeest van de kerk.
Elke avond steken we één kaars meer aan op de 7-armige kandelaar, zodat met Pinksteren de volheid van het licht in ons midden brandt en wij als het ware het licht van Pasen zelf uitstralen.

De data en de locaties zijn:

vrijdag 19 mei 19:00 uur Steunpunt Adelbertuskerk, Egmond-Binnen
maandag 22 mei 19:00 uur Jacobuskerk, Akersloot
dinsdag 23 mei 19:00 uur Corneliuskerk, Limmen
woensdag 24 mei 19:00 uur Willibrorduskerk, Heiloo
donderdag 25 mei 19:00 uur M.M. Alacoque kerk, Egmond a/d Hoef
vrijdag 26 mei 19:00 uur Adelbertus Akker, Egmond- Binnen
zaterdag 27 mei 19:00 uur Zo mogelijk een viering in de plaatselijke kerk.

U bent van harte uitgenodigd om één of zo mogelijk meer bijeenkomsten bij te wonen!
pastores van de parochies Bron van Levend Water en H. Cornelius

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl