Nieuwsbrief week 27

Nieuws uit de Kerkstraat

Bijna 30 jaar geleden, toen ik de functie van secretaris van het bestuur overnam van mevrouw Las van Bennekom, zat er tussen de ‘bescheiden’ die ze overdroeg een doosje met blokjes dubbele lootjes, ook wel garderobe-bonnen genoemd. Ze vertelde me dat die gebruikt werden voor de jaarlijkse verloting van de Paaskaars. Vandaag, op de vrijwilligersmiddag 2022, wordt deze traditie nog steeds voortgezet en mag ik de gasten bij de deur welkom heten en zo’n bonnetje geven. Daarbij kan ik hen meteen wijzen op de tafel met spulletjes uit de werkkamer van pastor Helsloot. We hopen dat die zo een nieuwe bestemming krijgen, als aandenken of gewoon omdat iemand ze kan gebruiken.
De dame aan wie ik bonnetje nummer 550 geef, reageert enthousiast: “Wat een mooi nummer is dat!”. Als nummer 595 is afgescheurd, is iedereen binnen en geniet van koffie en thee met koek, gezellig met elkaar gezeten rond de tafels in de Ontmoetingsruimte en Kerkstraat. Er staat ook een wisselend groepje bij de tafel met spullen en menigeen vindt iets van zijn of haar gading.
Jeanne, voorzitter van de Locatieraad en gastvrouw, heet iedereen welkom op de eerste vrijwilligersmiddag sinds mei 2019. Er is sindsdien erg veel gebeurd, maar we zijn er nog, dankzij de inzet en trouw van alle vrijwilligers en van de beide Astrids. Jeanne wenst ons een gezellig samenzijn en nodigt ieder uit voor nog een kopje koffie en straks voor de borrel. Zelf ga ik op zoek naar iets geschikts voor de trekking van het lootje. Kijkend naar de spullentafel valt mijn oog op de groene asverzamelaar, die altijd op de schoorsteenmantel van de werkkamer stond. Ik spoel hem van binnen goed schoon, zodat alle asresten eruit zijn, maar de geur krijg ik niet weg. Het lijkt mij geen probleem voor het doel, de lootjes passen er allemaal in.
Vlak voor de borrel is een mooi moment. Jeanne vraagt weer om aandacht en laat een lootje trekken. De gelukkige is Leonie, maar zij heeft al een keer de paaskaars gewonnen en dus levert ze haar lootje weer in en vraagt om een hertrekking. Nu komt nummer 550 uit de bus, het ‘mooie nummer’ van de dame die Wilma blijkt te heten. Ze is erg blij met de paaskaars en ze krijgt de asverzamelaar er als bonus bij.
Terwijl iedereen geniet van een lekker drankje en schalen met heerlijke hapjes rondgaan, neemt Jeanne nog een keer het woord en vertelt dat Marieke Prein de afgelopen week maar liefst 102 stenen kleurig heeft beschilderd om ze cadeau te doen aan de vrijwilligers. Ze heeft er vele uren aan besteed, maar het resultaat is prachtig. Ieder wordt uitgenodigd om er straks bij het weggaan één mee naar huis te nemen.
Tegen half zes gaan de eerste gasten op huis aan. Mensen laten weten dat ze hebben genoten en ze kiezen zorgvuldig hun steentje uit, zoals ze hun steentje ook steeds van harte hebben bijgedragen. De tafel met spullen raakt steeds leger en zelfs de antieke kapstok en paraplubak vinden een goed heenkomen. Wilma, de winnares van de paaskaars komt naar me toe. “Ik ben heel blij met de kaars, maar óók met de asverzamelaar”, zegt ze tot mijn verbazing. Dan legt ze het uit: “Pastor Helsloot bezocht mijn moeder in haar laatste jaren regelmatig en bracht dan de communie. Op een gegeven moment ging ze snel achteruit en we vroegen of ze bediend kon worden. Ze herkende ons toen al niet meer en reageerde nauwelijks op haar omgeving. Toen pastor Helsloot kwam om haar de laatste sacramenten toe te dienen zei ik tegen mijn moeder: “Weet u wie daar is?” Nu reageerde ze wel. Ze snoof de zo kenmerkende sigarengeur op en zei: “De pastoor!” Toen ik zojuist de asverzamelaar open deed, rook ik precies diezelfde geur weer. Is dat niet bijzonder?”

Marieke Hoetjes

 

 

Vieringen

Live uitzending van vieringen in de Willibrorduskerk

Van alle vieringen in de Willibrorduskerk wordt een live-stream opname gemaakt
die rechtstreeks te zien is via ons YouTube kanaal.
Ook kan via dat kanaal een opname worden teruggekeken.
Klik op onderstaande link:
H. Willibrorduskerk

 

 • Zondag 3 juli – 10.00 uur
  Eucharistieviering met De Brug
  Voorganger: T. Perez
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=qPOOYwdJiLE
  Gebedsintenties:
  Fenny de Koning-Wennekes, Jac Verberne, Catharina Groot en Maria Geerts-Groot, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Kees-Jan Sprenkeling, In liefdevolle herinnering: Henk en Lolkje Beke en Saar Kreemers, In liefdevolle herinnering: Pastor Herman Helsloot
 • Woensdag 6 juli– 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Vrijdag 8 juli
  – 09.30 uur
  Gebedsviering in de Moeder Godskapel
  – 19.00 uur
  Herdenkingsdienst voor Kees-Jan Sprenkeling
  Livestream:  https://www.youtube.com/watch?v=2Z4sBoo0FLc
 • Zondag 10 juli – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Dames- en Herenkoor
  Voorganger: N. Mantje
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=PJvAvNb2k4w
  Gebedsintenties:
  Voor mijn dierbare echtgenoot Cornelis Johannes Maria Burger, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof, Catharina Groot en Maria Geerts-Groot, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Peter Greijer, In liefdevolle herinnering: Pastor Herman Helsloot, Overleden familie Lammers

 

 

Extra Nieuws

Pastores komen en gaan

Op zondag 3 juli zal Pastor Tristan Perez voorlopig voor het laatst voorgaan in onze kerk. Hij is de komende maanden weer volledig werkzaam in de parochie van Heemstede. Wij zijn dankbaar dat hij bereid was om onze parochies de afgelopen periode op pastoraal gebied te helpen.

Op zondag 17 juli zal pastor Igno Osterhaus voor het eerst voorgaan in onze Willibrorduskerk. Hij zal de komende tijd voor 50% werkzaam zijn in de parochies Bron van Levend Water en Cornelius. In het parochieblad dat binnenkort verschijnt stelt hij zich aan u voor. We wensen hem een goede tijd toe in deze regio.

 

Een oproep

Zoals u hebt kunnen lezen, mogen wij ons gelukkig prijzen met de uitbreiding van het pastoresteam van de parochies Bron van Levend Water en Cornelius. Per 1 juli kunnen wij een beroep doen op emeritus pastor Igno Osterhaus. Dit zal voor de invulling van het liturgisch rooster een enorme opsteker zijn.

Pastor Osterhaus zal in de pastorie van Egmond aan den Hoef komen wonen. Er moet nog wel het een en ander gebeuren om de bovenwoning van de pastorie bewoonbaar te maken en daar hebben we helpende handen bij nodig.
Dus bij deze een oproep: wie kan en wil daarbij helpen?
Als u wilt helpen met bijvoorbeeld het verwijderen van oud behang en andere werkzaamheden bent u van harte welkom. Zo kunnen de nieuwe pastor een warm welkom heten.
U kunt zich aanmelden op het secretariaat in Egmond aan den Hoef, iedere donderdag telefonisch bereikbaar tussen 09:00 en 12:00 uur op 072-506 13 64

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl