Nieuwsbrief week 28

Nieuws uit de Kerkstraat

Vandaag komt Paul met handen vol de Kerkstraat binnenlopen. Djeff volgt hem natuurlijk op de voet, maar hij is wat minder enthousiast dan normaal. De trouwe Bordercollie heeft last van de warmte en het devies is: geen ballen gooien vandaag! Paul brengt een groot bord mee en een stuk balk. Hij zet de spullen in de gang van de pastorie. Als onze nieuwsgierigheid te groot wordt vragen we wat hij ermee van plan is. Er verschijnt een brede lach om zijn mond. “Uit het bord ga ik het silhouet van een kerk zagen. Ik ga schoolbordverf kopen en daar verf ik het bord mee. Ik heb al een pak krijtjes. Van de balk maak ik een standaard, zodat ik het bord midden op het kerkplein kan zetten, als we open zijn.” Op onze vraag wat hij op het bord gaat schrijven antwoordt hij: “Er komt iedere keer een uitdagende tekst op te staan, die mensen nieuwsgierig maakt en uitnodigt om binnen te komen én natuurlijk dat er koffie is!”
Het lijkt ons een goed plan, zeker nu de vakantietijd is aangebroken en er best wat toeristen op de fiets of te voet langskomen. De laatste tijd kwamen er al verschillende belangstellenden het Willibrordushuis binnenlopen die het vakantie-magazine ‘Wat gaan we doen?’, hadden gelezen. Dit blad is speciaal bedoeld voor mensen die in onze omgeving uitstapjes willen maken. Er staat een ‘wandeling van bezinning en inspiratie’ in beschreven, die langs vier bijzondere plekken in ons dorp gaat. De Willibrorduskerk is het startpunt van deze rondwandeling van ongeveer 6,5 kilometer, die vervolgens via het bedevaartsoord Onze Lieve Vrouw Ter Nood en het Landgoed Willibrordus naar de Witte Kerk en de Willibrordusput voert. Het Altaarstuk uit 1631 dat in de pastorie hangt en het labyrint op het kerkplein krijgen aandacht in de routebeschrijving. Daarover kunnen we bij een kopje koffie natuurlijk wel wat vertellen. En misschien geeft dat ook aanleiding tot waardevolle gesprekken.
Paul heeft nog meer mee: een grote afbeelding van de 11e eeuwse basiliek van Sint Odiliënberg. In het naastgelegen klooster, de priorij Thabor, is hij de afgelopen 10 dagen te gast geweest. Ter voorbereiding op zijn priesterwijding hield hij daar bij de zusters Kanunnikessen van het heilig Graf een retraite. Bij zijn afscheid kreeg hij de foto mee en hij wil hem gebruiken voor een collage rond zijn priesterwijding. Daarvoor gaat hij eerst het prikbord, dat sinds eind februari in de Kerkstraat staat met de felicitaties voor en foto’s van zijn 50e verjaardag, leegmaken. Die goede herinneringen aan het laatste feestje-net-voor-de-corona-tijd kunnen worden opgeborgen. Midden op het bord hangt hij de foto van de Middeleeuwse kerk en ook kan hij al een felicitatie ophangen: die is hem gestuurd door de, (inmiddels voormalig) abt van de abdij van Egmond, broeder Gerard Mathijsen.
Op 28 juni gaat Paul voor de laatste keer als diaken mee voor in de viering. Daarna zal hij zijn dalmatieken wat meer achter in de kast hangen en vanaf zaterdag 4 juli zal hij het kazuifel mogen dragen. Op zondag 5 juli vieren we weer feest, weliswaar in corona-regime, maar niet minder gemeend. Paul draagt dan, als ‘ neomist’ zijn eerste Mis op in een ‘zo vol mogelijke’ Willibrorduskerk. Maar ook de mensen die geen plaats hebben kunnen reserveren of die door omstandigheden niet naar de kerk kunnen komen, zullen deze viering kunnen volgen. Onderaan de Nieuwsbrief kunt u lezen hoe!
Marieke Hoetjes

 

Vieringen

 • Zondag 5 juli – 10.00 uur
  Eucharistieviering, Eerste Mis pastor Paul Bindels (kaarten vereist, zie hieronder)
  Voorgangers: P. Bindels en H. Helsloot
  Gebedsintenties:
  Joop Stroomer, Jopie en Tineke Ligthart, Lies Lubke en overleden ouders, In liefdevolle herinnering: Jan Zoon, Fenny de Koning-Wennekes, Johannes Hendrikus Hageman, Gerrit Eijkel en Riet Eijkel-Nielen, Jan Hoetjes, Catharina Hoetjes-Erkamp en zoon Piet
 • Zondag 12 juli – 10.00 uur
  Eucharistieviering (aanmelden vanaf 9.30, kom op tijd, toegewezen plaatsen)
  Voorganger: H. Helsloot
  Gebedsintenties:
  Truus Kraaijer-van de Velden, Overleden ouders Louw Jonker en Corrie Jonker-Kaandorp, Johannes Hendrikus Hageman, Overleden familie Van Diepen-Potter, Maria Adelaar-Schoemaker
 • Zondag 19 juli – 10.00 uur
  Eucharistieviering (aanmelden vanaf 9.30, kom op tijd, toegewezen plaatsen)
  Voorganger: H. Helsloot
  Gebedsintenties:
  Joop Admiraal, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof, Jac Verberne, Uit dankbaarheid voor overleden ouders Joop van Westerop en Tiny van Westerop-Wever, Johannes Hendrikus Hageman

Agenda

 • Dinsdag 7 juli
  20.00 uur: Bijbelgroep Richteren Begeleiding: Pastor H. Helsloot. Plaats: Willibrordushuis
 • Woensdag 8 juli
  20.00 uur: Locatieraad
 • Dinsdag 14 juli
  Vergadering parochiebestuur
 • 13 t/m 24 juli: vakantie pastor Paul Bindels

 

Extra Nieuws

Wijding en eerste mis Paul Bindels

Op zaterdag 4 juli wordt Paul Bindels priester gewijd door bisschop Jan Hendriks in de kathedraal van Haarlem. De aanvang van de plechtigheid is om 10.30 uur en de priesterwijding is rechtstreeks te volgen op kathedraal-tv via de website van het bisdom haarlem-amsterdam. (www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl)

Op zondag 5 juli zal Paul in de Willibrorduskerk zijn Eerste Mis opdragen in de Willibrorduskerk, aanvang 10.00 uur.
Er zijn reserveringsbewijzen nodig voor het bijwonen van deze viering, maar die zijn allemaal al uitgegeven. Er is wel een wachtlijst, voor het geval er nog mensen afvallen.
Wanneer u een reserveringsbewijs hebt, komt u dan ruim voor aanvang naar de kerk, zodat er voldoende tijd is om iedereen een plaats te geven.

De Eerste Mis van Paul wordt aanstaande zondag 5 juli rechtstreeks uitgezonden op televisie, via het kanaal van ‘BeatTV’.
U kunt de Eerste Mis dus ook thuis volgen.
Als u Ziggo hebt, op kanaal 49; als u glasvezel hebt is het kanaal 1305.
Of via de website https://beatfm.nl/televisie

 

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl