Nieuwsbrief week 3

Nieuws uit de Kerkstraat

Nog een week en dan kan ik voor mezelf weer een project afronden. Vanaf september ben ik er al mee bezig: project actie Kerkbalans 2022. Begin september ontvangen we vanuit actie Kerkbalans de eerste mailing. Elk jaar komen er meer van deze mailings en elk jaar worden ze ook steeds een beetje “vrolijker”. Er wordt een vlot taalgebruik gebruikt en er worden goede suggesties gedaan. Het zijn van die kleine dingen die ons dan aan het denken zetten en waar we enthousiast van worden. Elk jaar is weer de vraag: hoe gaan we het aanpakken? Wie gaat wat doen? Als eerste kwam de vraag naar boven: maken we het ons zelf dit jaar makkelijk en bestellen we de kant en klare folders, een mooie brief er bij van de penningmeester en klaar. Maar nee dat is mijn eer te na en dan doen we ons zelf tekort.
Op een ochtend pakte ik mijn creatieve kwaliteiten bij elkaar en zowaar er kwam nog wat uit ook. Een mail naar actie kerkbalans leerde me dat de folders die zij aanbieden anders gevouwen worden dan gebruikelijk, dus daar moest ik rekening mee houden. Na wat knip-, plak- en kopieerwerk kon ik aan het einde van de ochtend concluderen dat ik aardig op weg was. Het concept werd aangeboden aan de penningmeester en de budgethouders, zodat ook zij een kritische blik op de folder konden werpen. Nadat ik hun fiat had gekregen, moest alles nog in de juiste verhoudingen geplaatst worden, na heel wat gepuzzel was ook dit weer gelukt. Een mooie tekst als finishing touch en ja ik was tevreden. Toch zijn er weer meer uren in gestoken als van te voren gepland was. Maar aangezien ik mijn laptop mee naar huis kan nemen, kon ik ook gewoon thuis aan de gang.
Inmiddels heb ik geleerd dat je niet meteen je werk moet opsturen, laat het een tijdje rusten en kijk er dan nog eens met een frisse blik naar. In de loop van de jaren wordt een mens (ik dus) toch wijs! Deze blik leverde me toch weer een verbeterpuntje op. Maar we weten ook dat je er uiteindelijk een punt achter moet zetten, opsturen en wachten op de proefversie. Deze ontving ik al zeer snel en ik was verbaasd….wat ziet de folder er mooi uit! Boven verwachting vind ik hem geworden. Het akkoord naar actie Kerbalans was dan ook snel gegeven en dan maar hopen dat de bestelling er niet te lang over doet.
Na twee weken, begin december, kreeg ik een mail dat de folders in aantocht waren. Altijd weer een spannend moment. Op een vrijdag stapte ik de Kerkstraat binnen en ik rook het gelijk….de folders waren binnen. En ja hoor daar stonden de dozen in het drukwerkcentrum. Toch weer een opluchting dat het allemaal op tijd binnen is, want nadat de folders binnen zijn moeten de begeleidende brieven gedrukt en gevouwen worden. Ook dit is een tijdrovend klusje maar gelukkig draait onze drukker zijn hand daar niet voor om.
Toen de eerste brief er uit rolde, wilden de heer Baltus en ik wel eens even kijken of de brief wel in de folder paste. Maar toen ik een folder uit de doos haalde, sloeg de schrik mij om mijn hart. Help….de folder ziet er uit alsof er water over heen gegaan is, vlekken, spetters, we waren stomverbaasd. Want de dozen hadden niet buiten gestaan dus daar kon het niet aan gelegen hebben. Even had ik de hoop dat alleen de eerste folder een misser was, maar nadat we een stapel uit de doos gehaald hadden zagen we het gelijk. Er zaten een heleboel gevlekte folders tussen. En zo stonden de heer Baltus en ik ruim 7.000 folders door te spitten om te kijken hoeveel missers er tussen zaten. Al met al kwamen we op 600 folders waar wel iets aan mankeerde. Gelijk een mail gestuurd naar actie Kerkbalans met foto’s van de gevlekte folders erbij en per omgaande kreeg ik al antwoord. Heel vervelend vonden zij het maar zij gaven hun drukker gelijk weer de opdracht om er 600 na te drukken. Wat een service, en ook super dat we de folders alweer na drie dagen binnen hadden.
Op moment van schrijven staan alle folders klaar, met de brieven erin. Maandag 10 januari komt er een ploeg die de adresstickers op de folders gaat plakken en de week daarop gaan de koeriers en de lopers op pad door heel Heiloo om de folders te verspreiden.
En dan is actie Kerkbalans 2022 weer van start gegaan.
Namens ons allen willen we een ieder bedanken die, op wat voor manier dan ook, een steentje bijdragen om actie Kerkbalans gestalte geven. Dank aan u.
Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

 

Vieringen

 • Zondag 16 januari – 10.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Maria Adelaar-Schoemaker, Johannes Hendrikus Hageman, In dierbare herinnering: Annie Kraakman-Pater en Cor Kraakman, Hans Hageman, Voor mijn dierbare echtgenoot Cornelis Johannes Maria Burger
 • Woensdag 19 januari – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Vrijdag 21 januari – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Zondag 23 januari – 10.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Eucharistieviering met Dameskoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Johannes Hendrikus Hageman, Voor mijn dierbare echtgenoot Cornelis Johannes Maria Burger, Ila Claessens-Allard

 

Agenda

 • Dinsdag 18 januari
  14.00 uur: Vergadering Parochiebestuur

 

Extra Nieuws

Winterse Zaterdagen

Bar weer, natte schoenen en een rode neus. Het draagt allemaal bij aan de winterlol, geen stille wateren, verfrissende koude douche en onze clownsneus. Elke zaterdag betekent natuurlijk dat we ook in deze dagen met de juiste kleding gewoon wandelen en verzamelen op station Heiloo. En we zijn niet de enigen! Het winterse weer laat geen echte wandelaar tegenhouden om gezellig samen een Drie Bronnen pelgrimsroute rondje te lopen. Nog beter, we nemen onze wandelvrienden mee. De pelgrims die voor het eerst meekomen, brengen ook gelijk weer en frisse wind mee met de verbazing van de hoeveelheid aan bezienswaardigheden, verhalen, tips en vrienden aan de route. En zo blijkt, het valt altijd mee. De weersvoorspellingen zijn vaak slechter dan de werkelijkheid. We hebben al enkele malen goede wandeltrucs van elkaar overgenomen. Zo zijn er kamikochi voor de schoenen, droge sokken, ponchos, rugtas beschermhoesjes, regenpijpen, goede moed en de Ierse uitspraak “There is no bad weather, just bad clothing”. Het enige waar we aan moeten denken is om deze ook mee te nemen als het nat wordt. Het is niet de vraag of het doorgaat, het gaat altijd door!
Elke winterzaterdag zien we je graag om 9.45 uur bij station Heiloo.
Wil je meer lezen over de route: https://sufitrail.nl/route-informatie/

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl