Nieuwsbrief week 34-35

Nieuws uit de Kerkstraat

Het is vakantie tijd, het is stil op straat en in de winkels, maar in het Willibrordushuis/kerk is daar weinig van te merken. Het lijkt wel drukker dan anders.
Tijdens de coronatijd was het, ook voor ons, afwachten of er nog mensen zouden komen. En ik moet eerlijk zeggen: het heeft ons verbaasd hoeveel mensen er op een ochtend binnen kwamen. Of voor een praatje, of voor een kaarsje op te steken, of voor een glas water, of voor een kop koffie. Dat doet goed. We zijn inmiddels een aantal maanden verder en het blijft afwachten, het blijft voorzichtig zijn, het blijft spannend. Een ding is zeker: we zijn er nog niet. Her en der laait het virus op, zo jammer.
In de pastorie heeft menigeen zijn of haar vakantie er al weer opzitten, op moment van schrijven geniet pastor Helsloot nog van een welverdiende vakantie. Veel van ons zijn in Nederland gebleven, hetzij om te fietsen, of te wandelen en een enkeling heeft zich in een kano weten te wurmen! Respect……ik vraag me alweer af….hoe krijg je dat voor elkaar…dat gewiebel, straks kukel je onderste boven…..gelukkig hebben we mazzel met het weer, en had degene bij een buiteling in het water zó droog geweest.
Pastor Paul Bindels kwam terug van zijn week vakantie, net nadat pastor Helsloot weg ging en kon gelijk volop aan de slag. Zomaar opeens was het druk, weliswaar de minder leuke kanten van het leven maar o, zo waardevol als er dan iemand voor je kan zijn. Van alle kanten werd hulp geboden en dat is mooi te zien.
Op zondag kondigde pastor Bindels aan dat hij op de woensdag en vrijdag ochtend om half 10 voortaan een viering wil houden, dit werd positief ontvangen. Op de woensdag mochten we heel wat mensen verwelkomen en zo kon Paul op een mooie manier zijn eerste door-de-weekse viering vieren. Zoals hij in de mis ook al zei: de laatste weken is een aaneenschakeling van eerste keren. En daar kan deze dus ook weer bij. Het is even passen en meten met de huishoudelijke ploeg die op woensdag altijd hard aan het werk is maar met enige aanpassingen vindt dat ook weer een weg. Uiteraard wordt er na de viering koffie gedronken en het gepraat en gelach klinkt door de Kerkstraat.
Zo af en toe komt er een vakantieganger binnen wandelen. Gelukkig is onze talenknobbel in die mate goed, dat er ook nog een gesprek kan ontstaan. Heel bijzonder.
Dit jaar ligt er in meerdere supermarkten/winkels een vakantiemagazine genaamd “wat gaan we doen.nl, op stap in Noord-Kennemerland”. Dit is een mooi boekwerk waar heel veel dingen instaan van onze omgeving. Er staat zelfs een mooie wandeling in van 6,5 kilometer en het wordt omschreven als een inspirerende wandeling. Men komt langs de vier inspirerende plekken van Heiloo: het Witte kerkje, bedevaartsoord Onze Lieve Vrouw ter Nood, landgoed Willibrordus en de Willibrorduskerk, de wandeling wordt door ons van harte aanbevolen. In het Willibrordushuis kunt u een uitgeprinte versie van de wandeling ophalen. In een van onze ruimtes in de Willibrorduskerk, hangt het schilderij waar de wandeling mee begint. Indien gewenst / en of mogelijk kunnen mensen dit schilderij bekijken. Vervolgens zien we heel wat mensen starten met het lopen van het labyrint dat bij ons voor de voordeur ligt. Het labyrint: in 2007 aangelegd als zijnde cadeau voor het 25-jarig priesterfeest van pastor Helsloot. Het is bijna niet voor te stellen dat het er al 13 jaar ligt! En wat zullen er een voetstappen achtergelaten zijn. Zoals het zo mooi omschreven staat in de folder: “het labyrint is het lopen van een geleid pad, waarbij je niet naar de weg hoeft te zoeken maar waar je kunt ontspannen, je kunt concentreren en kunt mediteren”. In deze tijd, met dit onbekende virus, geen verkeerde bezigheid. Het inspireert, het brengt rust in je zelf, het brengt ontspanning, laat je gedachten gaan, je maakt je hoofd vrij van de dagelijkse dingen en je laat los. Hoe hard kunnen we dit gebruiken in deze tijd. In het Willibrordushuis staat een folder met verdere informatie over het labyrint. Kom gerust binnen…..

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

Vieringen

 • Woensdag 12 augustus – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Vrijdag 14 augustus – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Zondag 16 augustus – 10.00 uur (aanmelden vanaf 9.30, kom op tijd, toegewezen plaatsen)
  Eucharistieviering
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Overleden familie Van Diepen-Potter, Maria Adelaar-Schoemaker, In liefdevolle gedachten: Peter Greijer, Jan Bakker, Johannes Hendrikus Hageman
 • Woensdag 19 augustus – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Vrijdag 21 augustus – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Zondag 23 augustus – 10.00 uur (aanmelden vanaf 9.30, kom op tijd, toegewezen plaatsen)
  Eucharistieviering
  Voorganger: H. Helsloot
  Gebedsintenties:
  Ter gelegenheid van het bereiken van de 97ste verjaardag van Henk Spaans en ter herinnering aan zijn overleden echtgenote Atie Spaans-Kamp, Wim Heijne, Agnes Heijne-Boersen en overleden dochter Linda, Martha Groen-Groot, Jopie en Tineke Ligthart, Joop Admiraal, Jac Verberne, Johannes Hendrikus Hageman
 • Woensdag 26 augustus – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Vrijdag 28 augustus – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Zondag 30 augustus – 10.00 uur
  Eucharistieviering (toegangskaarten vereist, zie hieronder!!)
  Voorgangers: H. Helsloot, P. Bindels, J. Olling, H. Hudepohl
  Gebedsintenties:
  Pieter Jonker en Aafje Jonker-Wever, Voor levende en overleden familie Kuijpers, Uit dankbaarheid voor overleden ouders Joop van Westerop en Tiny van Westerop-Wever, Overleden familie Van Diepen-Potter, Johannes Hendrikus Hageman

Agenda

 • Vrijdag 21 augustus
  15.00 uur: Commissie Waterput
 • Zondag 30 augustus
  16.00-17.30 uur: Afscheidsreceptie pastor Herman Helsloot

Extra Nieuws

Afscheid pastor Helsloot zondag 30 Augustus

Per 1 september 2020 gaat pastor Herman Helsloot, na 43 jaar pastoraat in verschillende parochies waarvan de laatste 30 jaar in Heiloo, met emeritaat. Dat betekent dat hij afscheid neemt van de parochies Bron van Levend Water en H. Cornelius, een gedenkwaardig moment waarbij we graag stil willen staan op zondag 30 augustus.

’s Morgens zal pastor Helsloot voorgaan in feestelijke eucharistieviering in de Willibrorduskerk. In verband met de huidige coronamaatregelen is in de viering, tot onze grote spijt, slechts plaats voor 100 personen.
Er zijn nog kaarten beschikbaar voor deze viering.
U kunt deze vanaf dinsdag 18 augustus 10.00 uur afhalen in het Willibrordushuis,
zolang de voorraad strekt.

Om ook alle andere parochianen gelegenheid te geven om pastor Helsloot te ontmoeten is er ’s middags van 16 tot 17.30 uur een afscheidsreceptie georganiseerd in en om het Willibrordushuis. Voor deze receptie is géén reservering nodig.
Wij hopen u zondag 30 augustus te ontmoeten.
Parochiebestuur en Locatieraad Willibrordus

Cadeautip: een bijdrage voor het opknappen van het interieur van de woning van pastor Helsloot

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl