Nieuwsbrief week 42

Nieuws uit de Kerkstraat

Soms worden wij bevangen door de opruimwoede. Nou is er de laatste tijd heel veel opgeruimd, uitgeruimd en heringedeeld. Van vergaderkamer naar kantoor, van bibliotheek naar toekomstig kantoor annex vergaderruimte, van drukwerkcentrum naar gedeelde ruimte, kasten in de Kerkstraat die uitgeruimd zijn en waar, door deze actie, zomaar opeens twee lege kasten zijn ontstaan. Ook een kastje dat in de “vroegere” vergaderkamer stond moest uitgeruimd worden. En laten hier nu net allemaal spullen van de begraafplaats in zitten. 5 Jaar geleden ontstond er ruimte gebrek in kantoor. Alle spullen uit de Egmonden moesten in 2015, na de fusie, in de kast in kantoor worden opgeborgen, maar hier stonden ook spullen van de begraafplaats. Ina kwam op het goede idee om het kastje in de vergaderkamer te gaan gebruiken want hier zaten spullen in die toch niet gebruikt werden. En zo gezegd, zo gedaan. In de kast in kantoor ontstond zo genoeg ruimte voor alle mappen die uit de Egmonden kwamen.
Tot het moment waarop pastoor Paul Bindels aankondigde de vergaderkamer als kantoor te willen gebruiken. Het kastje met de spullen van de begraafplaats moest weer leeg en momenteel kunnen we weer wat spullen kwijt in de kast in kantoor want het aantal mappen is al sterk gereduceerd. Dit komt mede doordat we in de tussentijd al heel wat mappen naar boven hebben gebracht, gearchiveerd zoals dat zo mooi genoemd wordt. En we hebben al veel gedigitaliseerd. Eens zal er een tijd komen dat we helemaal niet meer met papieren facturen werken, maar voor nu is dat nog een brug te ver. Want voordat een factuur betaald wordt, gaat er een heel proces aan vooraf. De factuur wordt eerst overhandigd en bekeken door de persoon die weet waarvoor de factuur bestemd is. Vervolgens wordt deze door Gert-Jan ingeschreven in een mapje. Elke factuur krijgt een nummer, vervolgens worden ze ondertekend door een persoon van de Locatieraad, dan worden ze door ondergetekende klaar gezet in het bankboek en als laatste geeft de penningmeester zijn akkoord en worden ze door gezonden naar de bank. Zo gaat het al jaar en dag, maar in dit digitale tijdperk heeft deze werkwijze zijn langste tijd gehad.
Eens zal de tijd komen dat alles weer netjes is, want dat er nog wat spullen her en der liggen dat moge duidelijk zijn. Van de koren liggen nog vele muziekstukken in het drukwerkcentrum maar Zana en de heer Veerkamp hebben het op zich genomen om dit allemaal uit te zoeken. Als het zover is dan is er een kast voor hun beschikbaar op de bovenverdieping. Verder staat het drukwerkcentrum nog vol met de spullen van actie schoenendoos en zie ik ook al weer een paar zakken met kleding in deze ruimte staan. Ook voor deze spullen moeten we nog een kast zien te vinden maar ook dat gaat lukken.
Met de start van actie schoenendoos op zondag 4 oktober is een heel tijdperk afgesloten. Na 47 jaar een kinderkoor te hebben gehad, is er nu een tijd aangebroken dat we het zonder dit koor moeten doen. Zo jammer, want wat hebben de kinderen, die de laatste viering hebben gezongen, dit fantastisch gedaan. Onder muzikale leiding van Marja Kraakman en met hulp van Sandra, Helen en Marieke is er een prachtige viering tot stand gekomen. Ook de handpoppen Janneke en Jip hadden weer grootse, hilarische praatjes, dank aan Paul en Marius.
Veel mensen hebben de viering bezocht, op moment van schrijven hoop ik echt dat de actie wederom een succes zal worden en dat we het aantal verpakte, versierde schoenendozen van vorig jaar kunnen overschrijden. Tot zondag 8 november zal de kraam, na de zondagvieringen, in de Kerkstraat staan, u bent van harte uitgenodigd om langs te komen.

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

Vieringen

 • Zondag 11 oktober – 10.00 uur (aanmelden vanaf 9.30 uur, kom op tijd, toegewezen plaatsen)
  Woord- en Communieviering met Dameskoor
  Voorganger: H. HudepohlGebedsintenties:
  Tony van Sante-van Laarhoven, Maria Adelaar-Schoemaker, Ter herinnering aan: Co Smit, In liefdevolle herinnering: Kees-Jan Sprenkeling, Johannes Hendrikus Hageman
 • Woensdag 14 oktober – 09.30 uur
  Woord- en Communieviering in Ontmoetingsruimte
 • Vrijdag 16 oktober – 09.30 uur
  Géén viering
 • Zondag 18 oktober – 10.00 uur (aanmelden vanaf 9.30 uur, kom op tijd, toegewezen plaatsen)
  Woord- en Communieviering met Herenkoor
  o.l.v. parochianenGebedsintenties:
  Arie Schaap en overleden dochter Annet en overleden familie, Jac Verberne, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, In liefdevolle herinnering: Kees-Jan Sprenkeling, Johannes Hendrikus Hageman, Overleden familie Lammers, Wim de Backker

Agenda

 • Pastoor Paul Bindels is afwezig van maandag 12 t/m maandag 19 oktober

Extra Nieuws

Rond de Waterput seizoen 2020-2021

‘Rond de Waterput’ is een initiatief van de gezamenlijke kerken in de regio Heiloo. Zij biedt jaarlijks talrijke cursussen, lezingen, muzikale en dramaproducties op het gebied van spiritualiteit en geloofsverdieping.
Voor het seizoen 2020-2021 heeft de programmacommissie ervoor gekozen het seizoen in tweeën te delen. We hopen zo toch een groot aantal boeiende activiteiten te kunnen organiseren, ondanks al de beperkingen die de coronacrisis met zich mee brengt. Bij onze keuze richten wij ons naast geloofsverdieping ook op maatschappelijke en cultureel relevante onderwerpen. Ook belangstellenden die minder of niet zo vertrouwd zijn met ‘het kerkelijk leven’ zijn van harte uitgenodigd!
Op het programma najaar-2020 vindt u diverse lezingen, cursussen en gespreksgroepen rondom levensbeschouwing, zingeving en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is er aandacht voor muziek en meditatie.
In het voorjaar 2021 zal er weer meer aandacht zijn voor een ‘Preek van de leek’, een ‘Waterput-lezing’, voor theater en films.
Voor alle bijeenkomsten gelden de ‘corona-maatregelen’ wat betreft afstand en hygiëne. Dat betekent dat u zich van te voren of bij de entree moet aanmelden en registreren. De activiteiten vinden dit najaar wel vaak in een grote(re) ruimte plaats, zodat er toch veel mensen kunnen deelnemen.
U bent van harte welkom!
Op de website vindt u alle actuele informatie: www.ronddewaterput.nl
In de kerken liggen wat folders klaar die u mee naar huis kunt nemen.

Aantal kerkgangers terug naar maximaal 30

Opnieuw is de maatregel van maximaal 30 kerkgangers per viering van kracht.

Net als afgelopen juni het geval was,
betekent dit dat plaatsen voor de zondagsviering in de Willibrorduskerk
vooraf gereserveerd moeten worden.

U kunt vanaf heden, voor slechts één van de komende drie zondagen (11,18 en 25 oktober)
voor uzelf en eventueel voor een tweede persoon,
persoonlijk een plaatsbewijs afhalen in het secretariaat dagelijks tussen 9 en 12 uur.

Natuurlijk bent u maandag tot en met vrijdagochtend
welkom in het Stiltecentrum voor gebed en om een kaarsje op te steken.

Jeanne Wijnkoop,
voorzitter Locatieraad Willibrorduskerk

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl