Nieuwsbrief week 44

Nieuws uit de Kerkstraat

Het is nog vroeg in de ochtend wanneer een bezoeker de Kerkstraat inloopt. Pas als hij zijn regenjas uittrekt en zijn pet afzet herkennen we hem: het is Romano, de enige Bloemenheer tussen de Bloemendames. Hij heeft tegen wind het hele stuk van Alkmaar Noord naar Heiloo gefietst, een behoorlijke inspanning waardoor de binnenkant van zijn regenjas net zo nat is geworden als de buitenkant. Aan de tafel kan hij even bijkomen met een glaasje water. Door omstandigheden was het hem lange tijd niet mogelijk om naar de Willibrorduskerk te komen, maar hij is ons niet vergeten. Hij heeft gehoord dat verschillende leden van de bloemengroep door ziek en zeer zijn uitgevallen en dat hij op dit moment de enige is van ‘zijn groepje’. “Ik ga er weer wat van maken”, zegt hij vol goede moed en even daarna loopt hij naar de overkant om bloemen te halen en gaat aan de slag.
Halverwege de ochtend zoek ik hem op in de Bloemensalon. Het is fris in de kerk, maar dat deert hem niet. “Beter voor de bloemen”, zegt hij. Op de hoek van het priesterkoor staat al een stuk te prijken, eenvoudig maar smaakvol opgemaakt met herfstbloemen. Ik vertel hem over de plannen die er zijn om meer met kunstbloemen te gaan werken. Dit vanwege de oplopende prijzen van verse bloemen én omdat er niet iedere week meer een groepje paraat kan staan om de bloemen water te geven of te verversen. Gelukkig ziet hij het zitten en we maken de afspraak dat Romano mee zal gaan om de kunstbloemen te gaan kopen, zodat hij als gediplomeerd bloemist zijn advies kan geven.
Terug in de Kerkstraat zie ik dat er alweer een gevulde schoenendoos op de tafel is neergezet. De goede gever of geefster loopt net de deur uit. Meestal kijk ik iedere ochtend als ik aankom even in de brievenbus om te zien of er post is en ook werp ik een blik in de grijze kist die we hebben neergezet voor de pakketbezorgers. Afgelopen week zat de kist ‘n keer helemaal vol: maar liefst vier fleurig versierde dozen zaten erin. Het aantal van honderd is inmiddels bereikt. Op zondag 24 oktober is de afsluitende viering, maar in de week daarna kunt u vast nog wel een doos inleveren.
Eind van de middag krijg ik een telefoontje van Patrick. Hij verwacht vandaag de bezorging van de dozen met het nieuwe parochieblad. De bladen worden gedrukt in Alblasserdam en vervolgens door een pakketdienst vervoerd naar zijn adres, waar ze in de carport neergezet kunnen worden. Eind van de middag brengt Patrick de dozen voor onze locatie dan naar het Willibrordushuis en vervoert de andere dozen naar Egmond en Akersloot. Maar nu heeft hij nog niets ontvangen en hij vraagt zich af of hij de goede datum heeft genoteerd. Dat kan ik bevestigen en even later stuurt hij een appje dat de parochiebladen inderdaad zojuist alsnog zijn afgeleverd. Komende week zal het blad door vele bezorgers weer verspreid worden in alle locaties van Bron van Levend Water. Het is de laatste uitgave in deze vorm. Na vijf jaar was het parochieblad aan een ‘make-over’ toe. De redactie werkt hard aan de nieuwe lay-out en hoopt een sprankelend kerstnummer uit te kunnen brengen!
Marieke Hoetjes

 

Vieringen

 • Zondag 31 oktober – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering
  o.l.v. parochianen
  Gebedsintenties:
  Gerard Schuijt, Anton van der Heijden, Voor mijn dierbare echtgenoot Cornelis Johannes Maria Burger, Johannes Hendrikus Hageman, Ter herinnering aan: Joke en André Dekker, Wilhelmina Lidwina Maria van der Burg, uit dankbaarheid bij het 60-jarig huwelijksfeest van Meindert Out en Ans Out-Kaandorp
 • Dinsdag 2 november – ALLERZIELEN – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Dames- en Herenkoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Conny van der Zwaag-Henning, Coby Jazet-Crone, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof, Jac Verberne, Kees en Jo van Westerop-Zentveld, In liefdevolle gedachten: Peter Greijer, Johan Oosterbaan en Jeanne Oosterbaan-Doedens, Martien Janssen en zegen over het hele gezin, Piet Appelman en familie Appelman-Schouten, Jacqueline Brattinga-van Etten en zuster Itsje Brattinga
 • Dinsdag 2 november – ALLERZIELEN – 19.00 uur
  Woord- en Gebedsviering
  Voorgangers: leden van de Avondwakegroep
  Gebedsintenties:
  Conny van der Zwaag-Henning, Coby Jazet-Crone, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof, Jac Verberne, Kees en Jo van Westerop-Zentveld, In liefdevolle gedachten: Peter Greijer, Johan Oosterbaan en Jeanne Oosterbaan-Doedens, Martien Janssen en zegen over het hele gezin, Piet Brouwers, In liefdevolle herinnering aan onze ouders: Franciscus Mak en Alida Mak-Vriend, Piet Appelman en familie Appelman-Schouten
 • Woensdag 3 november – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Vrijdag 5 november – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 7 november – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: N. Mantje
  Gebedsintenties:
  Fenny de Koning-Wennekes, In dierbare herinnering: Harry Schilder, Voor mijn dierbare echtgenoot: Cornelis Johannes Maria Burger, Johannes Hendrikus Hageman

 

Extra Nieuws

Allerzielen 2021

Elk jaar weer opnieuw, in de herfst, gedenken wij diegenen van wie we afscheid moesten nemen.
Het is Allerzielen (2 november) en ieder van ons denkt terug aan al die dierbare mensen met wie wij verbonden waren en die nu niet meer in ons midden zijn. Maar ze zijn niet uit ons hart, wij herinneren hun namen. In hun naam komt hun hele persoon en alles wat zij gedaan en betekend hebben weer naar voren. Daarom is het goed om minstens één dag per jaar al die namen te noemen, al is het maar in ons eigen hart.
Juist op Allerzielen ervaren wij dat wij de overledenen niet kunnen missen in ons leven.

In onze gemeenschap is het een goede gewoonte om op Allerzielen samen te komen om alle overledenen te gedenken en hun namen te noemen. En heel bijzonder noemen wij de namen van diegenen, van wie wij in het afgelopen jaar in onze parochie afscheid hebben genomen. Op het priesterkoor staat het boek met daarin de namen van alle overledenen uit onze gemeenschap. Dit boek staat er als symbool voor het Boek des Levens, waarin God alle namen schrijft van hen, die overleden zijn.

Dit jaar valt Allerzielen op dinsdag 2 november.
’s Ochtends om 10.00 uur is er een eucharistieviering.
’s Avonds om 19.00 uur is er een woord- en gebedsviering.

In beide vieringen spelen de kruisjes, die, gedurende het jaar, achter in de kerk in de gedachteniskapel hangen, een rol. Op die kruisjes staan de namen van de overledenen van het afgelopen jaar. Alle nabestaanden krijgen een persoonlijke uitnodiging voor deze vieringen. Zij krijgen tijdens deze vieringen de gelegenheid een kaars aan te steken. Na afloop van de viering kan één van de nabestaanden het kruisje komen ophalen.
Ook is er na de beide vieringen gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken en elkaar te ontmoeten in het Willibrordushuis.
Wanneer de weersomstandigheden het toelaten wordt het kerkhof ’s avonds aangelicht. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek aan de graven brengen.

Wij hopen velen van u te mogen begroeten.
Hanny Kaan, namens de Avondwakegroep
Paul Bindels, pr.

 

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl