Nieuwsbrief week 49

Nieuws uit de Kerkstraat

Het is zo langzamerhand een wekelijkse routine geworden: op de zaterdag morgen, tegen half elf, komt één van de leden van de Klussenclub me waarschuwen dat er weer wandelaars zijn gearriveerd. In de Kerkstraat ontmoeten we dan een groepje pelgrims dat de ‘Drie bronnen pelgrimsroute’ loopt in onze regio. In plaats van grote pelgrimstochten in het buitenland lopen zij nu de langste pelgrimsroute van Nederland: 40 keer 22,6 km door Heiloo en Egmond. Sommigen komen elke week, anderen lopen voor het eerst mee. Maar allemaal willen ze heel graag een stempel in het Sufi-Trail-boekje dat ze meedragen op hun tocht. Het is zowel hun pelgrimspaspoort als hun dagboek en wandelgids met inspirerende teksten.
Sinds enige tijd ontvangen we per mail ook de maandelijkse Nieuwsbrief van de Stichting Sufi Trail. De laatste editie was getiteld ‘Druk je stempel’. Er stond onder andere het volgende in te lezen:

“Gezamenlijk bewegen we ons in kleinere draaicirkels en we wachten tot het virus geen stempel meer op onze bewegingsvrijheid drukt. Ondertussen doen we nieuwe ervaringen op in kleinere kring. Om de wandelmotor op gang te houden en te genieten van de prachtige herfstkleuren, maken we mini-pelgrimages op de Drie Bronnen Pelgrimsroute. Wil je even de eenzaamheid verdrijven, dan ben je welkom!
Onlangs ontdekten we, dankzij een tip van één van onze pelgrims, dat er een prachtige stempel is in de Willibrorduskerk. Afgelopen maand ontmoetten wij ook Pastoor Paul Bindels en Marieke Hoetjes-Eijkel die ons vertelden over de rijke historie en de bijzondere plek waar we elkaar ontmoetten, midden in het Willibrordushuis. Als vanzelf ontstond daar een plek in de Kerkstraat waar mensen gingen zitten en ook nu staan er stoelen en tafels in een kring. De oude waterput die daar voorheen was, is zelfs met een wiggelroede aangewezen. De kerk is dus niet zomaar een Bron van Levend Water. De activiteiten van ‘Rond de waterput’ hebben een eeuwenoude grondslag.
‘Rond de waterput’ stimuleert met talrijke cursussen, lezingen, muziek en dramaproducties spiritualiteit en geloofsverdieping. Wij, wandelaars en pelgrims voelen ons daar gelijk thuis. Als klap op de vuurpijl mogen we ook de prachtige stempel halen, mits de kerk open is. Je kunt op hun mooie website de activiteitenagenda en de openingstijden voor de felbegeerde stempel bekijken. Alles is geregeld en in kannen en kruiken, maar of het altijd lukt is natuurlijk een tweede. Vaak gaan dingen anders dan gedacht, zeker wanneer je een pelgrim bent: of je de stempel op jouw tocht of wandeldag kunt krijgen, blijft een verrassing.”

Vandaag is er voor de zaterdagochtend-wandelaars weer een nieuw item te zien in de Kerkstraat. Naast de schoenendozen, die 2 december zullen worden weggebracht en de dozen met kleding voor De Kloof, die ook al beginnen op te stapelen, staat er een kaartenmolen, gevuld met wel 200 zelfgemaakte kerstkaarten. Het is een heel sympathiek initiatief van twee parochianen. Zij zijn samen, in deze coronatijd, aan het knutselen geslagen, iedere week een middag. Ze besloten kerstkaarten te gaan maken. Maar op een gegeven moment hadden ze er al veel te veel voor eigen gebruik. Ze bedachten toen om ze beschikbaar te stellen voor een goed doel en dat werd onze parochie. De kaarten, compleet met enveloppe zijn keurig verpakt in doorzichthoesjes. Gisteren zijn ze in de molen gezet, op thema gesorteerd, maar elke kaart is anders. Vandaag hebben de Sufi-trail-wandelaars de primeur, maar ook u kunt de komende weken deze prachtige kaarten kopen. Zes handgemaakt kaarten voor vijf euro, waar vind je zoiets?
Marieke Hoetjes

Vieringen

 • Zondag 29 november – 10.00 uur (reserveringskaarten benodigd)
  Eucharistieviering
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Voor levende en overleden familie Kuijpers, Anton van der Heijden, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, Wim de Backker, Johannes Hendrikus Hageman, Martinus Janssen en zegen over zijn gezin
 • – 14.00 uur besloten viering van de Eerste Communie, met Kinderkoor
  Voorgangers: P. Bindels en H. Hudepohl
  Gebedsintenties:
  In liefdevolle herinnering: Kees-Jan Sprenkeling, Jan Apeldoorn en overleden familie Apeldoorn-Huibers
  Woensdag 2 december – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Vrijdag 4 december – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Zondag 6 december – 10.00 uur (reserveringskaart benodigd)
  Woord- en Communieviering
  Voorganger: H. Hudepohl
  Gebedsintenties:
  Joop Stroomer, Lies Lubke en overleden ouders, Fenny de Koning-Wennekes, Jac Verberne, Anton van der Heijden, Marie de Wildt-Tesselaar, Johannes Hendrikus Hageman, Piet Appelman en zegen over zijn gezin en familie Appelman-Schouten, In liefdevolle herinnering: Kees-Jan Sprenkeling

Extra Nieuws

Reserveringskaarten voor de Advent

Voor de vieringen van alle vier de zondagen van de Advent
zijn weer reserveringskaarten te verkrijgen bij het secretariaat.

Hoe een en ander met Kerstmis gaat lopen is nog niet duidelijk.
Vanuit het bisdom is ons gevraagd nog niets vast te leggen.
Intussen wordt er wel over alternatieven nagedacht.
Wij zullen proberen u via het parochieblad, de website en de nieuwsbrief
zo goed mogelijk op de hoogte te houden.
Maar dat het dit jaar anders gaat dan andere jaren is zeker.
We vragen uw begrip daarvoor.

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl