Nieuwsbrief week 5

Nieuws uit de Kerkstraat

Voor het eerst in zeer lange tijd zal het parochieblad aan het begin van de Veertigdagentijd niet verschijnen. Toen we als redactie dezer dagen de voorbereidingen wilden gaan treffen en de lijst met onderwerpen van vorig jaar tevoorschijn haalden, zonk de moed ons in de schoenen. Over drie kwart van de items kan dit jaar niets geschreven worden. Niet alleen zijn er geen ‘nabeschouwingen’ over de kersttijd, zoals het bezoek van een school aan de kerk in Egmond aan den Hoef, de succesvolle Fjoertoer of het welslagen van de kerststallententoonstelling in de Jacobuskerk in Akersloot. Er is vooral een gebrek aan enthousiaste plannen en aankondigingen.
Dat begint al met de titel van het blad van vorig jaar: ‘Leven onder de regenboog’. Het was de titel van het kleurrijke hongerdoek waarvan een afbeelding op de achterkant prijkte en dat in de Vastentijd een middelpunt vormde in de kerken van onze regio. In het blad werd aangekondigd dat het hongerdoek op zondag 1 maart gepresenteerd zou worden in een gezamenlijke regio-viering in onze Willibrorduskerk. Er werd een kraam van de Wereldwinkel opgesteld in de Kerkstraat en de kerkgangers zouden daar na de viering met korting iets moois kunnen kopen. Ik herinner me dat het een succes werd, dat velen van de 300 kerkgangers bleven koffiedrinken, een gezellige drukte met al die bekenden uit de verschillende dorpen. Het werd tevens de een-na-laatste viering voor lange tijd.
Maar ook alle artikelen over het programma van ‘Rond de Waterput’ vervallen nu, zoals de Preek van de Leek, die toen op 1 maart gehouden werd door Lonneke Lute. Op de lijst van een jaar geleden staan ook onderwerpen als de Stille Omgang, een recept voor Palmpasen stokken, kerkkoken en de sponsorloop in Akersloot, Eerste Communie en de Vastenactie. Het meeste is nu afgelast en als er al iets doorgaat, is van te voren niet te zeggen hoe het geregeld zal gaan worden. Zelfs over het liturgierooster kunnen we niets met zekerheid zeggen. En om nu een uitgekleed blad uit te geven met een telkens herhaald ‘onder voorbehoud’, leek de redactie niet zinvol. De redactie heeft het probleem voorgelegd aan het parochiebestuur en daar werd besloten om, bij grote uitzondering, geen Vasten-nummer te laten verschijnen. U hebt over dit besluit kunnen lezen in het communiqué van vorige week.
We leven op dit moment allemaal bij de dag, iedereen moet constant schakelen en plannen bijstellen. Het is dan een geluk dat we gebruik kunnen maken van de snelle digitale mogelijkheden. Via de website en de e-mail–Nieuwsbrief kunt u alle actuele informatie verkrijgen. Wanneer u de Nieuwsbrief graag per mail wilt ontvangen of iemand anders aan wilt melden, stuur dan even een berichtje aan: willibrorduskerk@rk-bronvanlevendwater.nl
Intussen bewaren we de artikelen die wél zijn binnen gekomen, we willen ze opnemen in de Paaseditie van het parochieblad. We hopen die uitgave in ieder geval te kunnen maken en zo nodig verder te vullen met wat mooie inhoudelijke stukken. De inleverdatum voor kopij wordt nu 2 maart aanstaande. We hopen ook dat allen die meewerken aan de totstandkoming en de bezorging van het blad én alle lezers, tegen die tijd in goede gezondheid kunnen meewerken aan en genieten van ons parochieblad.

Marieke Hoetjes

Vieringen

 • Zondag 31 januari – 10.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Woord- en Communieviering met zang van enkele leden van De Brug
  o.l.v. parochianen
  Gebedsintenties:
  Wim de Backker, Maria de Wildt-Tesselaar, Pieter Jonker en Aafje Jonker-Wever, Johannes Hendrikus Hageman
 • Zondag 7 februari – 10.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Eucharistieviering
  voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Fenny de Koning-Wennekes, Lies Lubke en overleden ouders, Joop Stroomer, Johannes Hendrikus Hageman

Extra Nieuws

Vieringen op Zondag

Op dit moment is het weer mogelijk de zondagviering bij te wonen, aanvang 10:00 uur.
Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Per viering kunnen maximaal 30 kerkgangers aanwezig zijn.
U kunt reserveringskaarten afhalen bij het secretariaat
op woensdag- en vrijdagochtend tussen 9:00 en 12:30 uur.

Alle andere bijeenkomsten kunnen voorlopig geen doorgang vinden.

Van de zondagvieringen worden opnames gemaakt.
U kunt de link naar een opname vinden op onze website www.rk-bronvanlevendwater.nl
U vindt daar tevens actuele informatie.
Er verschijnt ditmaal aan het begin van de Vastentijd geen parochieblad.

Namens het parochiebestuur wens ik u veel sterkte in deze moeilijke tijd,

Pastoor Bindels

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl