Nieuwsbrief week 7

Nieuws uit de Kerkstraat

Mededeling Pastor Helsloot 3 Februari

Beste medeparochianen,

Na het bericht van vorige week nu nog een kort verslag over hoe het met me gaat.
Op moment van schrijven is het precies twee weken geleden dat ik van de longarts de uitslag van de foto’s kreeg.
Sindsdien is er veel gebeurd, zowel met mijn gezondheid als met alle dingen die ik moet regelen.
Iedere keer komt er iets boven waarvan ik denk: “O, ja, dat moet ook nog!”
En dan nodig ik steeds weer iemand uit om aan een onderdeel van de komende rituelen aandacht te besteden.
Ook heb ik contact opgenomen met oude vrienden en heb ik nog enkele mensen kort op bezoek gehad, waarbij we moesten huilen maar ook konden lachen.
Ik heb het gevoel dat er aan alle opdrachten die ik mezelf stel langzamerhand een einde begint te komen.
Veel mensen zijn voor mij in touw en daar ben ik erg dankbaar voor.
Wat mijn gezondheid betreft: elke dag ga ik een stukje achteruit.
Ik heb gelukkig tot nu toe alleen incidenteel kortstondig pijn.
Ik eet niet meer en kan ook nauwelijks drinken en de Aartsengelen die mij verzorgen
vertellen mij dat ik steeds magerder word, en dat zie ik zelf ook.
Na een rusteloze nacht blijf ik vandaag in bed en de hulp van de Thuiszorg is opgeschaald.
Veel tijd breng ik door met het lezen van alle post die ik krijg, ook van mensen die ik jaren niet gezien heb.
Dat roept veel herinneringen op waar ik dankbaar op terug kijk.
Ik sluit deze ‘korte’ mededeling af met u allen te bedanken voor uw aandacht en gebed.
Laten we allen blijven bidden: “In manus tuas Domine, commendo Spiritum meum”.

Herman Helsloot

 

Live stream kerkdiensten

Op 6 februari is de viering in de Willibrorduskerk voor het eerst live uitgezonden,
op het YouTube kanaal
https://www.youtube.com/channel/UCt3dnWR83Gfp9kRYzVXa0_g

Deze viering kunt u terugkijken via de link:
https://www.youtube.com/watch?v=6UBBTfGaaLY

 

 

Vieringen

 • Zondag 13 februari – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Dameskoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Maria Adelaar-Schoemaker, Wim Kager, Johannes Hendrikus Hageman
 • Woensdag 16 februari – 09.30 uur
  Rozenhoedje
 • Vrijdag 18 februari – 09.30 uur
  Gebedsviering in Ontmoetingsruimte
 • Zondag 20 februari – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Dames- en Herenkoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Overleden familie Lammers, Jac Verberne, Johannes Hendrikus Hageman, Voor mijn dierbare echtgenoot Cornelis Johannes Maria Burger

 

Extra Nieuws

Actie Kerkbalans en automatische incasso

Hierbij wil ik degenen die het formulier voor automatische incassering (meegestuurd met de papieren van de kerkbalans 2022) hebben afgegeven/ingeleverd/opgestuurd hartelijk bedanken.
Het scheelt voor ons echt in de kosten die wij per overschrijving aan de bank moeten betalen. Tenslotte willen we allemaal dat het bedrag, dat we geven aan de Kerkbalans, zo veel mogelijk beschikbaar blijft voor het doel waar het voor is gegeven en zo min mogelijk op gaat aan kosten van de bank.
Bij deze wil ik nogmaals onder uw aandacht brengen dat de, door u afgegeven automatische incasso, stilzwijgend het jaar er op doorloopt. U hoeft dus zelf niets te doen. Alleen als u de incasso stop wilt laten zetten of als u het bedrag wilt wijzigen, geeft u de wijziging aan ons door. De wijziging kan met een eenvoudige druk op de knop aangepast worden. Als u het niet eens bent met een afschrijving kunt u contact met mij op te nemen of deze zelf storneren.
Aan het begin van het jaar merk ik dat parochianen zelf hun Kerkbijdrage overmaken terwijl zij een automatische incasso hebben afgegeven. Hierdoor ontstaat enige verwarring en kan het voorkomen dat er een dubbele kerkbijdrage betaling plaats vindt, zowel via uw betaling als de automatische incasso die u aan ons hebt afgegeven. Mocht dit bij u gebeurd zijn, dan verzoek ik u contact met mij op te nemen. Elke ochtend ben ik te bereiken via tel 072-533 09 06 of via de mail: financieel@rk-bronvanlevendwater.nl.
Dus zolang ik niets van u hoor, loopt de automatische incasso jaarlijks gewoon door.
Wat me ook opvalt is dat mensen bellen omdat zij in verwarring raken van het formulier dat met de folder meegestuurd is. Deze folder krijgt iedereen, ook degene die al jaren een automatische incasso hebben afgegeven. Dit is een service van onze kant, want mocht u uw kerkbijdrage willen verhogen of verlagen kunt u deze wijziging middels dit formulier aangeven. Op het formulier zet u “wijziging” en dan wordt het door mij weer aangepast in de boekhouding. Wilt u uw incasso niet wijzigen dan hoeft u dus niets te doen.
Nogmaals, namens het parochiebestuur, dank voor uw reacties en bijdragen.
Vriendelijke groet,
Astrid Wiebering
Financiële administratie Bron van Levend Water

 

Nieuws over Lourdes

Beste pelgrims,
Wij zijn blij om u te laten weten dat wij vandaag de beslissing hebben genomen om onze Lourdesreizen te hervatten. Wij hebben besloten om met de bedevaartorganisatie : Het Huis voor de Pelgrim naar Lourdes te reizen.
De vliegreis zal plaatsvinden van 17 t/m 22 september a.s. ( vanaf Maastricht).
Het vervoer naar de luchthaven wordt door ons geregeld vanaf de Willibrorduskerk Heiloo.
Mocht u hiervoor interesse hebben, kunt u dit aan ons laten weten.
Namens de Lourdesgroep Heiloo,
Irma van Loon tel.0725336056

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl