Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 11

Nieuws uit de Kerkstraat

Het is vandaag de warmste 27 februari ooit. Je kunt er natuurlijk van genieten, maar het is ook wel een tamelijk een onheilspellend record. In de pastoorstuin staan de krokussen in volle bloei. De lage zon maakt lange schaduwen op het frisgroene gras. In de Ontmoetingsruimte is het, met uitzicht op de tuin, goed toeven. Temeer daar de tafel vol staat met heerlijkheden. Op uitnodiging van Jan en Christine Rood is de werkgroep ‘Huiswerk’ bijeen. De leden verzorgen bij toerbeurt de schoonmaak op de benedenverdieping van het Willibrordushuis. Wekelijks, meest op woensdagochtend, wordt de Ontmoetingsruimte gestoft en gezogen, de keuken gesopt en gedweild, de Kerkstraat gezogen en de toiletten schoongemaakt. De groep zorgt er ook voor schoonhouden van het linoleum. Regelmatig wordt de vloer met de schrobmachine behandeld en in de was gezet. Dit alles onder het motto: ‘een schoon huis is een uitnodigend huis’.
Dat ‘huis van de geloofsgemeenschap’, waarin we nu al weer bijna 20 jaar lief en leed mogen delen moet, naast de schoonmaak, natuurlijk ook technisch en bouwkundig onderhouden worden. Jaarlijks komt de Monumentenwacht langs voor een gedegen onderzoek. De inspecteurs begeven zich op de meest afgelegen plekjes: in de kelder, op de daken en tussen het plafond en dak van de kerk. Door de jarenlange goede zorgen van onze vrijwilligers verkeren de gebouwen in goede staat. Maar in het uitgebreide rapport komen toch ook enkele ‘onvoldoendes’ naar voren. Zo is bijvoorbeeld de conditie van de plafondplaten van de kerk, met de prachtige sterren, zeer slecht. Je prikt er op sommige plaatsen zo door heen. En al lekt het dak nog niet, de leien beginnen hier en daar behoorlijk te slijten.
Gelukkig zijn er ook nu weer deskundige mensen die het rapport bestuderen en gaan proberen oplossingen te vinden. In samenspraak met de Locatieraad willen zij stap voor stap de zaken aanpakken, bouwend op de enorme en deskundige inzet van hun voorgangers. Want in het jaar 2000 heeft hier de grote verbouwing en renovatie plaatsgevonden, maar sindsdien is er minstens evenveel werk verzet door vrijwilligers in samenwerking met bedrijven: de vernieuwing van het kerkplein een aanlichting van de kerk, de restauratie van de toren, het vervangen van plafonds in de pastorie, de installatie van een alarmsysteem, de uitbreiding van het kerkhof, de aanleg van de urnenhof en tal van kleinere maar essentiële projecten en reparaties.
Natuurlijk is de zorg voor onze gebouwen geen doel op zich. Maar zolang wij hier als geloofsgemeenschap mogen wonen, biedt het gebouw ons een schitterend onderkomen.
Marieke Hoetjes

Vieringen

 • Donderdag 14 maart– 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 15 maart – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 17 maart – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met De Brug
  Voorganger: W. van Schie

  Gebedsintenties:
  Truus Kraaijer-van de Velden, Tony van Sante-van Laarhoven, Gre Groot-Beers, Maria Adelaar-Schoemaker, Martha Groen-Groot, Jopie en Tineke Ligthart, Jac Verberne, Johannes Hendrikus Hageman, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof

Agenda

 • Dinsdag 12 maart
  14.00 uur: Vergadering Parochiebestuur
 • Woensdag 13 maart
  09.00 uur: Liturgie maken Eerste Communie
  14.00 uur: Liturgiegroep De Brug
 • Donderdag 14 maart
  13.30 uur: Pastores Team Heiloo
  15.30 uur: Commissie Waterput
 • Zondag 17 maart
  16.00 uur: Preek van de leek door Marion van der Valk

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl