Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 13

Nieuws uit de Kerkstraat

Vergissing…….
Vertelde ik in een vorige nieuwsbrief nog heel enthousiast hoe blij de heren van Dorcas waren met de tafelbiljarts en de tafeltennistafels, in deze nieuwsbrief moet ik hier even op terugkomen. Het is eigenlijk weer te leuk om het u te onthouden.
Wat is er gebeurd? Op het moment dat een vrijwilliger hoorde dat Dorcas kwam werd er een belletje naar boven gepleegd om te vragen of ook de tafeltennistafel mee gegeven kon worden. Deze stond echt al een hele tijd ongebruikt in de garage dus als we op deze manier iemand er blij mee konden maken dan kwam dat goed uit. De vrijwilliger haalde met beleid twee tafeltennistafels uit de garage en die werden in het Stiltecentrum gezet. Daar stonden ook de tafelbiljarts, dus mochten de mannen van Dorcas komen dan kon alles zo meegegeven worden. Zo gezegd, zo gedaan. Het hele spul werd opgehaald en zoals gezegd de heren van Dorcas waren ervan overtuigd dat de spullen niet lang op een nieuwe eigenaar hoefden te wachten.
We zijn inmiddels een week later en een heer van de klussenclub komt binnen. Al snel hoor ik hem vragen: weet iemand toevallig waar de grote beun is, waar de kerststal elk jaar op staat? Bij iedereen grote vraagtekens, want de beunen horen normaliter gewoon in de garage te staan. En ze zijn van een dermate grote afmeting dat je ze niet zo snel over het hoofd kan zien. Nou hadden we afgelopen jaar een nieuw lid van de Klussenclub, zou die misschien weten waar of de beun was? Was hij zo enthousiast en had hij die grote beun ergens anders neer gezet? Toevallig was deze heer ook in de Kerkstraat aanwezig dus hij werd gelijk aan zijn jasje getrokken, maar ook bij hem grote verbazing. Uiteindelijk begon er bij Marieke een lichtje te branden! Het zou toch niet dat……..?
En ja hoor u raad het al: de twee beunen die op grote wielen staan en zo dus makkelijk te verplaatsen zijn, waren die bewuste ochtend naar het Stiltecentrum gereden. Onbegrijpelijk maar waar. Twee stuks zijn zo met Dorcas meegegeven, maar dat was natuurlijk helemaal niet de bedoeling. Maar goed dat Marieke ze in deze tijd nodig had voor een opstelling over de Vastenactie, want stel je voor dat het pas met Kerst ontdekt zou worden! De nieuwe klussenclub-man kwam gelijk in actie en toog met gezwinde spoed naar Dorcas en al snel kregen we een telefoontje dat de twee beunen waarschijnlijk op de Kapellaan waren echter dit depot was geopend tot half twaalf. En inmiddels was het al kwart over elf. Maar de heer liet zich niet snel uit het veld slaan en spoedde zich naar de Kapellaan. En ja hoor, aangekomen in het depot zag hij ze al snel staan. Vlug weer naar de kerk om de aanhanger te halen én als ruilobject de echte tafeltennistafel en een half uur later konden we de beunen weer in de kerk verwelkomen. Marieke kon aan de slag en we hebben er toch wel met zijn allen behoorlijk om kunnen lachen. Hoe snel kan je toch een vergissing begaan?

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet Astrid Wiebering-Vlaar

Vieringen

 • Donderdag 28 maart – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 29 maart – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 31 maart– 10.00 uur
  Familieviering met WiKiKo/WiJoKo
  Voorganger: H. Helsloot
  In deze viering is er speciaal aandacht voor de Vastenactie
  De collecte is voor dit doel bestemd

  Gebedsintenties:
  Levende en overleden familie Kuijpers, Alie en Piet Konijn, Max Nuijens, Bartholomeus en Anna Nuijens, Johannes Hendrikus Hageman, In dierbare herinnering: Harry Schilder

Agenda

 • Dinsdag 26 maart
  20.00 uur: Beraad Gemeenschapsopbouw
 • Woensdag 27 maart
  13.30 uur: Rondgang Eerste Communicanten
 • Donderdag 28 maart
  20.00 uur: Bijbelgroep Richteren, pastor Herman Helsloot
 • Zondag 31 maart
  16.00 uur: Preek van de Leek, door Yvonne Zomerdijk, Witte Kerk Heiloo

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl