Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 4

Nieuws uit de Kerkstraat

De eerste zondag in het nieuwe jaar begint somber. Rond kwart over 9 zit ik in mijn auto op weg naar Nieuw Varne. Daar ga ik iemand ophalen en met deze persoon ga ik naar de viering van 10 uur.  Vlak voor Kerst kreeg ik van mijn schoonzus te horen dat de mensen van Nieuw Varne door de Willibrordusschool uitgenodigd waren om hun Kerstviering op donderdagmiddag bij te wonen. De vraag was of ik ook aanwezig wilde zijn, want een van de mensen die zou komen is een familielid van ons. Door de stromende regen toog ik donderdag middag tegen vieren naar de kerk, in de veronderstelling dat de mensen van Nieuw Varne met de auto gebracht zouden worden. Maar niets was minder waar. Even na vieren kwam een viertal natte mensen in rolstoel, geduwd door een viertal begeleiders, naar binnen. Stoer dat ze vanuit Nieuw Varne naar de kerk zijn komen lopen. Echter de mensen in de rolstoelen waren best nat en koud geworden.
Gelukkig was het in de kerk behaaglijk warm en zo warmden zij al weer snel op. Zeker toen zij de kinderen van de Willibrordusschool hun Kerstspel zagen spelen. Alle vier smolten zij en daar waar gezongen werd, zongen zij mee. Het blijft wonderlijk, daar waar eigenlijk niet meer met deze mensen gecommuniceerd kan worden, omdat zij in een ver stadium van dementie zitten, kunnen zij de kerstliederen gewoon meezingen. Zuiver en wel. En je ziet de mensen genieten, ik heb er van genoten en blij te zien dat mijn familielid zo op haar gemak was in de kerk. Eigenlijk ook niet zo gek als je bedenkt dat zij jaren in het dameskoor heeft gezeten en prachtig kon zingen. Ik weet nog hoe zij op een dag klaagde over een kikker in haar keel en dat ze daar veel last van had met zingen. Vervolgens kwam de tijd dat ze niet meer met plezier naar de kerk ging want de kikker, het hoestje zat haar dusdanig in de weg. Ze geneerde zich behoorlijk. We konden praten als Brugman maar nee hoor, haar zin was er af. Ook wilde ze niet meer naar de kerk wat natuurlijk wel jammer was, maar wel te begrijpen. We hebben het toen maar gelaten voor wat het was, maar wat ik met de kinderviering zag deed mij toch afvragen of ik haar niet gewoon wat vaker mee kan nemen naar een viering. Nu is een kinderviering wel wat anders dan een gewone viering maar uitproberen kan altijd.
Vandaar dat ik nu, de eerste zondag van het jaar, met haar in de kerk zit. En wat geniet zij ervan, ze zegt vele malen: “Mooi he….. ?” Ja zeker, en ook ik geniet, zeker op de  momenten waarop ik haar stem hoor, haar stem die op zulke momenten als vanouds is. Haar stem die met het zingen nog steeds zo zuiver is als ik weet niet wat, haar stem die meestal zwijgt maar nu was ie er weer. Mooi om dit met haar te mogen meemaken.
Na afloop van de viering vraag ik haar of ze naar huis wil of dat ze nog even koffie wil drinken. Ze wil koffie en ik zit met haar aan een tafel in de Ontmoetingsruimte. Al snel hoor ik een dame zeggen: “Is dat nou Astrid Wiebering?” Uhh ja, dat ben ik. Nou dan heeft het echtpaar dat bij ons aan tafel zit eindelijk een gezicht bij de naam Astrid Wiebering. Ze lezen de stukjes in de nieuwsbrief, maar wisten tot nu toe niet wie ik was. Daar is dus nu verandering in gekomen. Na het kopje koffie gaan we weer richting Nieuw Varne. Daar moet ik haar weer achterlaten, maar ik weet dat er in de middag meer familie bij haar langs komt. Het zal nooit wennen maar we pakken de mooie momenten en als we dan haar gezicht zien, dan weet je waarvoor je het doet.

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

Vieringen

 • Donderdag 23 januari – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 24 januari – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 26 januari – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: H. Helsloot

  Gebedsintenties:
  Ter nagedachtenis aan de lieve bijzondere Ali Witte, Levende en overleden familie Kuijpers, Pieter Jonker en Aafje Jonker-Wever, Johannes Hendrikus Hageman, In dierbare herinnering: Overleden ouders Henk Kaatee en Mien Kaatee-Rigter, Joop en Ans Pronk-De Groot en zegen in hun gezin, Voor Arie en Annette Schaap en overleden familie, Uit dankbaarheid

 

Agenda

 • Dinsdag 21 januari
  14.00 uur: Ontmoetingspastoraat
  20.00 uur: Renaissance in Venetië, Cees tromp, Ontmoetingsruimte

 

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl