Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 50

Nieuws uit de Kerkstraat

3e Jaargang nummer 3…. Dat is het nummer van het komend parochieblad, waar we de afgelopen tijd druk mee in de weer zijn geweest. Ineens realiseren we ons dat het gezamenlijk blad van de locaties van onze parochie alweer een heel tijdje bestaat en zo langzamerhand ingeburgerd is. Toch is er in die ruim twee jaar ook al veel aan veranderd. Daarbij werden we ‘bij de hand genomen’ door Coïntha Ligthart, die bereid gevonden is om ons, in haar functie van communicatiedeskundige, te adviseren en ondersteunen.
Vanavond zijn we bijeen in het Willibrordushuis om het parochieblad, de website en de andere vormen van communicatie met Coïntha te bekijken en te bespreken. Er is ook een vertegenwoordiger van de Corneliusparochie aangeschoven. Daar wordt gewerkt aan een nieuwe website, die dezelfde stijl krijgt als de website van Bron van Levend Water. Er is een nieuw logo voor de Corneliusparochie ontwikkeld waarmee deze website, maar ook allerlei correspondentie, gesierd zal worden. Het logo is geïnspireerd op een tulpenbol, net zoals het beeld dat op het kerkplein voor de Limmer kerk staat. In het logo zie je de doorsnede van een bol, de elkaar omvattende lagen waaruit hij is opgebouwd. Je zou er echter ook een vlam of vuur in kunnen zien of mantels die om elkaar heen geslagen zijn en elkaar dragen.
Samen met Coïntha bladeren we ons parochieblad door. Ze is enthousiast over de nieuwe voorkant, met kenmerkende foto’s uit de vijf dorpen. Oorspronkelijk stonden de vijf kerken op de voorkant. Nu er twee gesloten zijn, wilden we toch graag iets kenmerkends weergeven. Alle vijf foto’s hebben een onderwerp dat met water te maken heeft. Een reddingsboot, de slotgracht, twee putten en een schelp. Ze staan symbool voor onze vijf dorpen. Maar ook hebben de foto’s een link met het geloof. Als we het blad verder doornemen, stelt Coïntha wat aanpassingen voor. Het zou wellicht meer rust geven om de teksten ‘uit te vullen’, zoals dat in een leesboek gebeurt, alle regels even lang. We besluiten dat bij de opmaak van het decembernummer te gaan proberen. Graag horen we uw reacties, of dit prettiger leest of niet….
Dan komt de website www.rk-bronvanlevendwater.nl ter sprake. Deze is nu bijna een jaar in bedrijf. De voormalige websites van de Egmonden, Akersloot en Heiloo zijn erin samengevoegd. Dat was best een klus. Hoe deel je het in en breng je alles een beetje logisch onder dak? Alle oude websites hadden natuurlijk hun eigen speciale items: een rondleiding, verhalen over de historie van de vroegere parochies, foto’s van gebouwen en gebeurtenissen. Al deze zaken hebben we ondergebracht onder een apart menu-item: ‘Kerkentocht’. Ook kregen we in de nieuwe website de mogelijkheid om er met meer mensen tegelijk aan te werken. Zo kunnen we nieuws direct vanuit verschillende locaties plaatsen en zo komt dit Nieuws uit de Kerkstraat ook wekelijks ‘vers’ op de locatiepagina van de Willibrorduskerk. Uit de statistieken blijkt dat de website best vaak bekeken wordt. We spreken af om voor de volgende bijeenkomst eens uit te zoeken welke pagina’s het meest bekeken worden, zodat we daarvan kunnen leren. In ieder geval leren wij heel veel van Coïntha en we zijn haar dan ook zeer dankbaar!
Marieke Hoetjes

 

Vieringen

 • Donderdag 12 december – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 13 december – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 15 december – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met Dames- en Herenkoor
  o.l.v. parochianen

  Gebedsintenties:
  Truus Kraaijer-van de Velden, Joop Admiraal, Alie en Piet Konijn, Max Nuijens, Bartholomeus en Anna Nuijens, Jopie en Tineke Ligthart, In dierbare herinnering: Co Smit, Johannes Bakker, Annie Schut-Zijp, Maria Adelaar-Schoemaker, Peter de  Boer, Johannes Hendrikus Hageman, Ter nagedachtenis aan de lieve bijzondere Ali Witte, Martien Sengers en uit dankbaarheid bij een 87e verjaardag

 

Agenda

 • Maandag 9 december
  20.00 uur: Bach’s Engelen, Muzieklezing door Dr. Jan Bruin, Ontmoetingsruimte
 • Dinsdag 10 december
  13.30 uur: Vergadering Parochiebestuur
 • Zondag 15 december
  15.00 uur: Kerstverhaal ‘VanHiertotHuffoort’, door Eveline Masetti en Irene v.d. Heuvel in de Willibrorduskerk

 

Extra Nieuws

Bach’s Engelen

In de kerkelijke muziek van Johann Sebastian Bach komen we in de teksten daarvan regelmatig ook engelen tegen. We denken dan spontaan aan de Kerstnacht met het Gloria, dat ook een vast bestanddeel werd in de liturgie.  Maar we moeten zeker ook denken aan zijn muziek voor het Michaelsfeest (26 september) waar de aartsengel Michael met de andere engelen strijd voert tegen de draak. In die cantates worden de engelen ook beschermengelen, en voor die rol heeft Bach prachtige muziek gecomponeerd.
Een aantal composities van Bach worden toegelicht waarin engelen nadrukkelijk genoemd worden en ik zal die ook muzikaal en theologisch toelichten.

Wie:           dr. Jan Bruin
Wanneer:    maandag 9 december 20.00 uur
Waar:         Willibrordushuis, Westerweg 267 Heiloo
Bijdrage:     € 3,-

 

Kerstverhaal ‘VanHiertotHuffoort’

Catharina is alleen thuis, zoals altijd.
Vreemde geluiden klinken door het huis.
Is dit een voorbode voor een vreemde nacht? Is dit een nieuw begin?
‘VanHiertotHuffoort’ is het verhaal over een keiharde zakenvrouw
die helemaal verandert als ze met haar hart leert te luisteren.
Eveline Masetti vertelt dit bijzondere kerstverhaal,
dat gebaseerd is op ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens.
Het verhaal zal muzikaal worden ondersteund door Irene van den Heuvel.

Wie:            Eveline Masetti en Irene vd Heuvel
Wanneer:    zondag 15 december om 15.00 uur
Waar:         Willibrorduskerk, Westerweg 267 Heiloo
Bijdrage:    collecte bij de uitgang

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl