Overlijdensbericht

Tot ons grote verdriet hebben we afscheid moeten nemen van pastor Bill van Schie, die op de leeftijd van 75 jaar te Limmen is overleden.

Van 2001 tot 2008 was hij pastor in de parochiegemeenschappen van Heiloo en Akersloot. Na zijn emeritaat bleef hij bij ons betrokken als voorganger en lid van de commissie ‘rond de waterput’.

Een jaar geleden werd bij pastor van Schie een ernstige ziekte geconstateerd. De behandeling daarvan, inclusief een zware operatie vorig jaar september, leek in eerste instantie aan te slaan. Begin dit jaar kwam de ziekte echter in volle hevigheid terug. In de nacht van vrijdag 16 april is hij temidden van zijn gezin, overleden.
Bill was een vriendelijk en hartelijk mens, hij straalde altijd optimisme uit en genoot van het leven. Hij was oprecht geïnteresseerd in het levensverhaal van elke mens die hij ontmoette, hoe en waar dan ook.

Hij hield van reizen en nieuwe dingen ontdekken en heeft dat onder anderen als reisleider dan ook vele jaren gedaan. Enthousiast kon hij worden van een goed boek over theologie, geschiedenis of kunst, dat hij ergens had gevonden en hij liet anderen in zijn enthousiasme delen in leesgroepen of middels een artikel in het parochieblad. Hij was een inspirerende voorganger, die zijn gedachten altijd uitstekend kon verwoorden in de preek.

Wij allen zullen zijn hartelijkheid en enthousiasme enorm missen.

Moge hij rusten in vrede.

 

Pastor Herman Helsloot

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl