‘Pro Ecclesia et Pontifice’ voor Kees Kager

Tijdens een feestelijke eucharistieviering op zondag 30 juni 2019 in de O.L.V. Onbevlekt Ontvangen kerk in Egmond aan Zee is Kees Kager onderscheiden met de pauselijke onderscheiding ‘Pro Ecclesia et Pontifice’. Hij ontving dit ereteken voor zijn decennialange inzet voor de kerkgemeenschap.

In 1981 is Kees lid geworden van het Kerkbestuur. Hij heeft dit onafgebroken gedaan totdat de parochies van de Egmonden samen verder gingen met die van Heiloo en Akersloot en fuseerden tot de parochie Bron van Levend Water. Kees zette toen zijn bestuurlijke taken voort als lid van de locatieraad in Egmond aan Zee, tot heden.

Naast deze bestuurlijke functies, heeft hij zich ook meer dan verdienstelijk gemaakt als voorganger in vieringen, bij uitvaarten en avondwaken.

Behalve als kerkbestuurder is Kees ook actief en betrokken katholiek schoolbestuurder geweest. Hij heeft zich daarbij ingezet om in het onderwijs plaats te hebben voor het katholieke geloof middels godsdienstlessen.

Tijdens de toespraak bij de uitreiking van de onderscheiding werd hij geprezen om zijn voortdurende oog van waakzaamheid voor de mensen om zich heen en zijn, vanuit een innerlijke geloofsovertuiging, enthousiasmerende en motiverende inzet en betrokkenheid.

 

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl