Eerste Communie

Als ouders hun kind laten dopen, geven ze daarmee aan dat zij hun kind willen laten opgroeien in de traditie van de kerk. Vaak weten de kinderen er zelf niets van te herinneren. Om de kinderen te laten weten dat ook zij binnen de kerk horen, vieren we de Eerste Communie.

We gaan kinderen een stapje verder brengen in hun geloof. Dat wil zeggen, dat we willen proberen duidelijk te maken dat de communie (=gemeenschap) ook iets te maken heeft met onze kijk op ons dagelijks leven. Dat we breken en delen met elkaar. Omdat we willen blijven geloven dat daardoor een andere, een nieuwe wereld mogelijk is. In de Bijbel wordt dat genoemd: een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.

Eerste Communieviering

De kinderen van groep 4 van de basisscholen worden door de werkgroep Eerste Communie uitgenodigd om mee te doen aan de voorbereiding. Voor de ouders worden een aantal ouderavonden belegd en de kinderen krijgen catechese, bekijken de kerk en komen een paar keer bij elkaar om creatief bezig te zijn met het feest.
De ouders hebben thuis hun aandeel in de voorbereiding.
De Eerste Communieviering vindt in april of mei plaats. Na een voorbereidingstijd van een aantal maanden nemen de kinderen in een feestelijke viering voor de eerste keer deel aan de maaltijd van Jezus Christus.

Aanmelding

Ouders, van kinderen die (als gedoopt) in het parochiebestand staan ingeschreven, krijgen een uitnodiging met aanmeldingsstrook. Wanneer de uitnodiging niet ontvangen wordt, kan het locatiesecretariaat gebeld worden. Zie hiervoor het tabblad contact. Daar wordt dan doorverwezen naar iemand van de werkgroep Eerste Communie die de inschrijvingen regelt.

Vieringen door de week

H. Willibrordus Heiloo
Di 09:30: Eucharistieviering
Vr 09:30: Rozenhoedje

Steunpunt Egmond-Binnen
Wo 09:30: Eucharistieviering

H.M.M. Alacoque Egmond aan de Hoef
Vr 09:30: Eucharistieviering

Algemeen Contact

RK Parochie Bron van Levend Water
Westerweg 267, 1852 AG Heiloo
Tel: 072-5330906
info@rk-bronvanlevendwater.nl

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl