Kerkbalans

Actie Kerkbalans

 

Kerkbalans is een jaarlijks terugkomende actie, het is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk, de Oudkatholieke Kerk van Nederland, en, sinds 2018, de Evangelische Broedergemeente. Al sinds 1973 werken kerkgenootschappen samen in de Actie Kerkbalans en doen zo een beroep op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari een financiële bijdrage te leveren aan hun eigen plaatselijke kerk.

De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de Actie Kerkbalans.

 

Misschien vraagt u zich wel eens af hoe wij aan de adressen komen?

Vroeger kregen wij de gegevens door van de gemeente maar vanaf 1994 krijgen wij het door van de SILA. Dit staat voor Stichting Interkerkelijke Leden Administratie en deze stichting is opgericht ter ondersteuning van de administraties van de deelnemende kerken. In 1994 verdween de vermelding van kerkelijke gezindte uit het bevolkingsregister. Dat was een beslissing van de overheid. De regering vond het niet langer nodig om bij te houden wie lid zijn van een kerkgenootschap. Dat was vervelend voor de lokale kerken in Nederland en de kerken kwamen met een oplossing: de SILA en de SILA stip. De gemeenten kunnen aan die stip niet zien bij welk kerkgenootschap iemand hoort, zij verstrekken alleen aan de SILA gegevens over die burger. Bij de SILA weet men wel wie bij welke kerk hoort en zo kan de SILA de mutaties doorsturen naar de betrokken kerk. Als wij deze gegevens binnen krijgen, gaan wij ervan uit dat het allemaal klopt. Elke nieuwe parochiaan die in een van onze parochies komt wonen, krijgt van ons een welkomst brief, waarin staat dat wij ze welkom heten in onze parochiegemeenschap. Tevens wordt in deze brief oa. vermeld dat als men het niet op prijs stelt om post van ons te ontvangen dat zij dit door kunnen geven aan de administratie.

 

Mocht u er nog vragen over hebben, weet dat u altijd welkom bent. Alle ochtenden zijn we in het kantoor van de Willibrorduskerk Heiloo aanwezig.

 

Vieringen door de week

H. Willibrordus Heiloo
Di 09:30: Eucharistieviering
Vr 09:30: Rozenhoedje

Steunpunt Egmond-Binnen
Wo 09:30: Eucharistieviering

H.M.M. Alacoque Egmond aan de Hoef
Vr 09:30: Eucharistieviering

Algemeen Contact

RK Parochie Bron van Levend Water
Westerweg 267, 1852 AG Heiloo
Tel: 072-5330906
info@rk-bronvanlevendwater.nl

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl