Kerkbalans

Ieder jaar wordt de jaarlijkse actie Kerkbalans gehouden. De parochianen wordt, d.m.v. een algemene brief, gevraagd bij te dragen aan de Actie Kerkbalans. Een bijdrage kan middels een handmatige overboeking overgemaakt worden maar kan ook middels een opdracht tot automatische incasso (kostenbesparend voor de parochie en u heeft er zelf geen omkijken naar).

Informatie bij de financieel medewerkster (072-533 09 06).

 

KERKBALANS 2020

Beste medeparochianen,

De Willibrorduskerk, de Jacobuskerk en de H.M.M. Alacoque hebben toekomst.

In onze regio zijn, helaas, net als elders in Nederland, kerken aan de eredienst onttrokken. Dat overkwam vorig jaar twee kerken van de Parochie Bron van levend Water; de Adelbertuskerk te Egmond-Binnen en de O.L.V. Onbevlekt Ontvangen in Egmond aan Zee.

 

De parochies in Heiloo, Akersloot en de Egmonden zijn in 2015 een fusie aangegaan onder de naam Bron van Levend Water. Waar we tot september 2019 nog beschikten over vijf kerken zijn er vanaf die datum nog drie kerken waar we de vieringen kunnen houden.

 

Gelukkig zijn er honderden vrijwilligers, die zich voor de kerken en parochie inzetten; als koorlid, koster, begeleider 1ste Communie/Vormselgroepen, lid van de bezoekersgroep of de tuingroep, gastvrouw, bloemendames/heer, huishoudelijke dienst, gebouwbeheer, locatieraad lid, bestuurslid van Parochiebestuur,  acoliet of anderszins. Hopelijk zijn er ook veel mensen uit Egmond Binnen en Egmond aan Zee die op wat voor wijze dan ook een nieuwe invulling willen geven aan vrijwilligerswerk.

 

Tevens worden de kerken, door de week, vele malen bezocht door mensen die een kaarsje komen op steken, of men schuift aan rond koffietijd, weer een ander komt voor een expositie en gelukkig weten veel mensen de weg te vinden naar de cursussen van de Waterput.

Meerdere malen per jaar kunt u een expositie bezoeken van KINK (kunst in de kerk) en rond de Kerst kunt u in onze kerken een diversiteit aan kerststallen bekijken.

Tevens organiseren wij jaarlijks acties voor onder andere de Kloof in Amsterdam en voor de voedselbank Alkmaar. En laten we vooral de populaire schoenendoos actie niet vergeten. Als je dan weer zo’n blij snoetje ziet dan weet je waar je het voor doet.

 

Om al deze activiteiten te kunnen blijven ontplooien en daarnaast ook nog de gewone weekend vieringen en enkele bijzondere evenementen te kunnen organiseren, is er uiteraard geld nodig. Onderhoudskosten en vaste lasten blijven stijgen.  Om dat te kunnen blijven opbrengen, is uw bijdrage meer dan welkom. Ook als u zelf geen regelmatige kerkganger bent, mag u zich afvragen: wat is de kerk mij waard…

 

Mede namens de locatieraden van Heiloo, Akersloot en de Egmonden, bestuur van de Bron van Levend Water en de pastores bevelen wij de actie Kerkbalans 2020 van harte bij u aan,

 

Hartelijk dank voor uw bijdrage!

 

 

Kijk voor meer informatie over de kerken op: www.rk-bronvanlevendwater.nl

 

 

Namens het parochie bestuur

Karel Hennekens (penningmeester Bron van Levend Water)

Financiële administratie Bron van Levend Water

financieel@rk-bronvanlevendwater.nl

Vieringen door de week

H.Willibrordus Heiloo
Wo 09:30: Eucharistieviering
Vr 09:30: Eucharistieviering

Steunpunt Egmond-Binnen
Wo 09:30: Eucharistieviering

H.M.M Alacoque Egmond aan de Hoef
Vr 09:30: Eucharistieviering

Algemeen Contact

RK Parochie Bron van Levend Water
Westerweg 267, 1852 AG Heiloo
Tel: 072-5330906
info@rk-bronvanlevendwater.nl

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl