Rond de Waterput

Midden in Heiloo staat naast de Witte Kerk een waterput. Volgens de overlevering bevat deze put een bron die rond 720 door Willibrordus geslagen is, toen zijn metgezellen dorst hadden. Ook in onze tijd hebben, naar onze inschatting, mensen dorst, misschien niet letterlijk, maar wel figuurlijk. Zij hebben dorst om met anderen te praten over wat hen bezig houdt, waardoor ze geraakt worden en wat hun vragen zijn.

 

In 2004 nam het Interkerkelijk Pastores Beraad Heiloo het initiatief voor het Oecumenisch Leerhuis Heiloo, onder de titel:

‘Rond de Waterput’ Spiritualiteit en Geloofsverdieping

In de afgelopen jaren heeft het programma zowel plaatselijk als regionaal de nodige bekendheid verworven. De programmacommissie is uitgebreid met vertegenwoordigers van de kerken in de regio HALE (Heiloo, Akersloot, Limmen en de Egmonden). Ook is er een samenwerking en uitwisseling tot stand gekomen met de Protestante Gemeente van Uitgeest en de Raad van Kerken te Castricum.

Op de website www.ronddewaterput.nl willen we proberen om u van actuele informatie te voorzien over het programma van ‘Rond de Waterput’. U kunt via verschillende ingangen naar activiteiten zoeken en u kunt zich aanmelden.

Het programmaboekje als .pdf vindt u hier.

Vieringen door de week

H. Willibrordus Heiloo
Di 09:30: Eucharistieviering
Vr 09:30: Rozenhoedje

Steunpunt Egmond-Binnen
Wo 09:30: Eucharistieviering

H.M.M. Alacoque Egmond aan de Hoef
Vr 09:30: Eucharistieviering

Algemeen Contact

RK Parochie Bron van Levend Water
Westerweg 267, 1852 AG Heiloo
Tel: 072-5330906
info@rk-bronvanlevendwater.nl

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl