Sacrament van de zieken en ziekenzegen

Vanouds kent de katholieke kerk het goede gebruik, om gelovige mensen aan het eind van hun leven het Sacrament der zieken toe te dienen. Tijdens deze plechtigheid wordt gebeden om kracht en sterkte voor degene die afscheid neemt van het leven. Maar ook voor degenen die achterblijven. De stervende wordt door de priester gezalfd met heilige olie en de heilige communie wordt zo mogelijk uitgereikt.

Voor velen heeft deze ziekenzalving nog de klank van ‘nu ga ik spoedig dood’, terwijl de bedoeling is rust te vinden en kracht op te doen voor de dagen die komen gaan. Het sacrament mag vaker ontvangen worden. Het sacrament der zieken wordt altijd toegediend door een priester.

Een pastoraal werkende van de parochie kan desgevraagd thuis een ziekenzegen aan parochianen geven. De laatste jaren wordt tijdens het ziekentriduüm in Heiloo ook een ziekenzegen aangeboden aan alle aanwezige zieken en ouderen.

Bij voorkeur –en indien mogelijk- vindt de plechtigheid van het sacrament der zieken of de ziekenzegen thuis plaats op een moment, dat de zieke of stervende nog in staat is om het bewust mee te maken. Naaste familieleden en/of verwanten zijn zo mogelijk hierbij aanwezig.

 

 

Vieringen door de week

H. Willibrordus Heiloo
Di 09:30: Eucharistieviering
Vr 09:30: Rozenhoedje

Steunpunt Egmond-Binnen
Wo 09:30: Eucharistieviering

H.M.M. Alacoque Egmond aan de Hoef
Vr 09:30: Eucharistieviering

Algemeen Contact

RK Parochie Bron van Levend Water
Westerweg 267, 1852 AG Heiloo
Tel: 072-5330906
info@rk-bronvanlevendwater.nl

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl