MOV-HALE

Deze werkgroep, van de samenwerkende parochies Bron van Levend Water en Cornelius, is actief op gebied van Missie Ontwikkeling en Vrede, voor de noden van mensen veraf, o.a. in het zuidelijk halfrond. De werkgroep richt zich daarbij tot alle parochianen, want aandacht voor deze zaken is immers een opgave een voor ieder, die zich christen noemt. Ieder jaar organiseert de werkgroep een ‘speerpunt’, een actie voor beide parochies, zoals een themaviering in verschillende kerken, een fietstocht of een filmavond.

Een greep uit de andere activiteiten:

  • Organisatie Advents-aktie.
  • Organisatie Vasten-aktie, keuze, vormgeving en liturgie voor een project in de Derde Wereld.
  • Stimuleren verkoop producten van de wereldwinkel.
  • Verzorgen van collecten voor andere MOV-doelen en publicaties in de parochiebladen.
  • Uitwisselen ideeën voor MOV-akties tussen de verschillende locaties.
  • Ondersteunen Schoenendoosactie in oktober.

VASTENACTIE 2019

WASBAAR MAANDVERBAND VERGROOT HET SCHOOLSUCCES VAN MEISJES IN BURKINA FASO

In Burkina Faso gaan steeds meer meisjes naar school. Een van de organisaties die zich daar actief voor inzet in het Noorden van Burkina Faso is de stichting ‘Développement Sans Frontière’ (DSF). Van een groepje idealistische onderwijzers is DSF door de jaren heen uitgegroeid tot een toonaangevende ontwikkelingsorganisatie. In de dorpen waar DSF actief is, gaan inmiddels al evenveel meisjes als jongens naar de basisschool. Op de middelbare school nemen de kansen voor meisjes echter af. Dit heeft verschillende redenen: doordat meisjes op jonge leeftijd trouwen, door tienerzwangerschappen en door schoolverzuim. Het schoolverzuim onder meisjes komt voornamelijk door de menstruatieperiode. Maandverband is nog erg onbekend op het platteland en is voor veel gezinnen te duur. Traditioneel gebruiken vrouwen oude lappen en donkere kleding tijdens de menstruatieperiode. Veel meisjes schamen zich om zo naar school te gaan en blijven daarom thuis.

WASBAAR MAANDVERBAND

Vanuit dit project zullen leerlingen van de naaiopleiding van het onderwijscomplex Zoodo zeshonderd pakketjes met wasbaar maandverband gaan maken, die uitgedeeld zullen worden aan meisjes op verschillende scholen in de regio. De leerlingen van de naaiopleiding worden opgeleid in het maken van het wasbaar maandverband en zullen ondersteund worden met het opzetten van een eigen bedrijfje hierin. Tijdens het uitdelen van het wasbaar maandverband zal ook informatie worden gegeven over het gebruik van het maandverband, over menstruatie, over de werking van het lichaam en over zwangerschappen. Ook zal er voorlichting worden gegeven aan moeders over het belang van het gebruik van wasbaar maandverband voor de schoolcarrière van hun dochters.

U kunt uw bijdrage geven via de Vastenaktie-collecte, spaarpotjes en/of de bekende Vastenactie-enveloppen . Ook kunt u rechtstreeks storten op rekeningnummer
NL21 INGB 0000005850 onder vermelding Vastenactie 2019 project 401238

De meisjes werken op dit moment al hard aan hun project!

Zoodo Burkina Faso

De meisjes van de naai-opleiding van onderwijscentrum Zoodo in Burkina Faso

Vieringen door de week

H.Willibrordus Heiloo
Wo 09:30: Eucharistieviering
Vr 09:30: Eucharistieviering

Steunpunt Egmond-Binnen
Wo 09:30: Eucharistieviering

H.M.M Alacoque Egmond aan de Hoef
Vr 09:30: Eucharistieviering

Algemeen Contact

RK Parochie Bron van Levend Water
Westerweg 267, 1852 AG Heiloo
Tel: 072-5330906
info@rk-bronvanlevendwater.nl

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl