Het spirituele leven

18 november

Aanvang 20:00 uur

Willibrordushuis, Westerweg 267, Heiloo

Algemeen

  1. Het spirituele leven

Mystiek voor het dagelijks bestaan

 

Samen een boekje lezen. Samen erover van gedachten wisselen. Gaandeweg  ontdekken, dat er zoveel prachtige en waardevolle gedachten aan het papier zijn toevertrouwd, waar de meesten van ons doorgaans niet aan toe komen. Dat is waar pastor Bill van Schie belangstellende (mee)lezers in vier bijeenkomsten toe uitnodigt.

 

Dit keer is gekozen voor ‘Het spirituele leven’, een boekje van 80 pagina’s, geschreven door de bekende Engelse publiciste Evelyn Underhill. In een viertal radio-voordrachten nodigt zij haar toehoorders uit om ons leven te zien als een onderdeel van het grote geheel van het werk van God aan zijn schepping. Evelyn noemt dit ‘mystiek voor het dagelijks leven’. Zij nodigt ons uit, om samen stappen te zetten op deze geestelijke weg.

 

Ingewikkeld?  Nou, dat valt best mee. In nuchtere, bijna alledaagse taal neemt zij ons mee in een spiritueel landschap, dat weidser is dan ons eigen, individuele innerlijke leven. Dat is niet alleen iets religieus, maar ook bron en doel van alles wat ons menselijk bestaan te boven gaat. Het is alsof een verborgen kracht ons leven stuurt, vaak tegen onze plannen en verlangens in. Maar welke stappen we ook zetten, het is vruchteloos als dit besef niet doorwerkt in alle ander lagen van ons bestaan.

Veel lezers zullen zich in haar woorden herkennen, ook mensen die zich niet meer thuis voelen in de kerk.

 

Wie:           pastor Bill van Schie

Wanneer: maandag 4, 11, 18 en 25 november om 20.00 uur

Waar:        Willibrordushuis, Westerweg 267 Heiloo

Bijdrage:   € 3,- per bijeenkomst

Agenda


Een luchtig slot

08 augustus

Slotkapel Egmond aan den Hoef

Een luchtig slot

22 augustus

Slotkapel Egmond aan den Hoef

Een luchtig slot

29 augustus

Slotkapel Egmond aan den Hoef


BEKIJK MEER DATA

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl