Het universum, schepping of wetenschap?

Datum: 15 maart
Locatie: Ter Coulsterkerk, Holleweg 111 te Heiloo
Algemeen

In twee avonden geven we een inleiding over kosmologie of in meer dagelijkse taal, sterrenkunde. We proberen een brug te slaan tussen schepping en wetenschap. De stelling is dat deze twee verenigbaar zijn. Kunnen religies zich open stellen voor de filosofische kant van de nieuwe technocratische en wetenschappelijke wereld waar we nu in leven?

De eerste avond begint met een historisch overzicht van drieduizend jaar voor Chr. tot de laatste eeuwen met daarin de revolutie van de fysica. Daarbij gaan we in op o.a. de dogmatische instelling van kerken in de zestiende en zeventiende eeuw. We praten over de verlichting en de tolerantie ten opzichte van de wetenschap in onze westerse wereld.

De tweede avond starten we met Einsteins relativiteitsbegrip en Max Plancks kwantummechanica. Deze begrippen zijn niet bedoeld om u af te schrikken. Integendeel, de sluier wordt opgelicht zodat we beseffen over een zeer beperkt beeld van de schepping te beschikken. Met haar nieuwsgierigheid heeft de mens een imposante gereedschapskist ontwikkeld om het heelal te onderzoeken. Kunnen we met versnellers zoals in CERN de allerkleinste elementen van de schepping waarnemen?

Na de inleiding door de spreker is er ruimte voor discussie om de nieuwe werkelijkheid te bespreken.
Wie: dr. Allan de Monchy
Wanneer: dinsdag 1 maart en 15 maart van 20.00 uur tot 22.00 uur
Bijdrage: € 3,– per persoon

Agenda


Bijbels ABC: Deutero-Jesaja

07 december
'Ons Huis', Zuidkerkenlaan 23 te Limmen

Zin in Kunst – Heiloo

08 december
Ter Coulsterkerk, Holleweg 111 te Heiloo

Bijbels ABC: Deutero-Jesaja

11 januari
'Ons Huis', Zuidkerkenlaan 23 te Limmen

BEKIJK MEER DATA

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl