Oecumenische Oogstdankviering Egmonden

20 oktober

Aanvang 10:00 - 12:00 uur

Oud-Katholieke kerk Egmond aan Zee

Op zondag 20 oktober komen we als leden van alle kerken in de Egmonden samen om de oecumenische oogstdankviering te houden. Dat zal zijn in de Oud-katholieke kerk, om 10.00 uur.

Neem allemaal voorál aardappelen, groente, fruit en houdbaar voedsel mee. Alle goede gaven brengen we in die week naar de voedselbank in Alkmaar.

 

En we collecteren voor het Kerk in Actie project:

Een beter inkomen voor Javaanse boeren in Indonesië’

 

Het Indonesische eiland Java is vruchtbaar door vulkanische grond, vooral het oosten en het westen. Meer in het midden wonen veel arme boerengezinnen, die maar nauwelijks rond kunnen komen. Vooral in de dorpen Sumberejo en Gilangharjo zijn mensen erg arm. In Sumberejo leeft de helft van de 1.613 gezinnen in armoede en heeft hulp nodig om te overleven. In Gilangharjo treft 16 procent van de 3.749 gezinnen dit lot.

Duurzame landbouw bevorderen

Trukajaya is sinds 1966 de diaconale organisatie van de Javaanse kerk (GKJ). De organisatie heeft veel kennis over duurzame landbouw. Trukajaya wil het inkomen van de boeren, boerinnen en landarbeiders in deze twee dorpen verbeteren door minder gebruik van chemicaliën en een betere prijs voor hun producten. De organisatie traint boeren en boerinnen, laat hen werken op demonstratievelden, zet extra koeien in en biogasinstallaties. Men helpt deze boeren om een coöperatie op te zetten, waardoor ze minder afhankelijk zijn van tussenhandelaren en een hogere prijs voor hun producten krijgen. Ook kunnen ze betere landbouwmaterialen gebruiken. Javaanse kerken stimuleren gemeenteleden om duurzame landbouwproducten uit hun eigen omgeving te kopen. Zo ontstaat een win-win situatie. Helpt u mee?

Steun dit werk en maak uw bijdrage over op rekening NL24 RABO 031.570.2710 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente, onder vermelding van oecumenisch oogstproject 2019.

Hartelijk dank!

Agenda


Expositie in de Willibrorduskerk

01 september - 31 oktober

Kerkstraat van de Willibrorduskerk, Westerweg 267 in Heiloo

Exposities in de Ter Coulsterkerk

02 september - 30 december

Ter Coulsterkerk

Bijbels ABC: Deutero-Jesaja

27 oktober

'Ons Huis', Zuidkerkenlaan 23 in Limmen

Stilte en meditatie

Fout: svp datum opnieuw instellen.

Ter Coulsterkerk, Holleweg 111 Heiloo

Gespreksgroepen in Heiloo

28 oktober

Heiloo-Oost: Groot Barlaken 58


BEKIJK MEER DATA

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl