Regioviering

Datum: 23 juni
Fout: reset de tijd.
Locatie: Corneliuskerk in Limmen
Algemeen

Vier keer per jaar wordt er in de regio Heiloo, Akersloot, Limmen en de Egmonden een regioviering gehouden. Op 23 juni wordt het seizoen 2023-2024 afgesloten met een speciale regioviering met, naast de regio-pastores, de gastvoorganger: Pater Toon te Dorsthorst.

Pater Toon vertrok bijna 54 jaar geleden op jonge leeftijd per boot als priester en landbouwdeskundige naar Suriname. Naast het opzetten van vele projecten als ‘boslandpater’ in de binnenlanden van Suriname, heeft hij ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de opleiding van pastorale leiders. Na een cursus van vijf jaar kregen deze plaatselijke mensen de feitelijke leiding over de plaatselijke kerkgemeenschappen in de dorpen. Het gaat hierbij om gebieden, waar zelden een priester kan komen. Deze mensen zijn verantwoordelijk voor de catechese, het pastoraat, de diaconie en de kerkopbouw. Deze pastorale leiders verzorgen ook de doop van de pasgeborenen en zij doen ook dikwijls de huwelijksvieringen.

Op 23 juni geven we de bevlogen pater Toon de ruimte over zijn werkzaamheden te vertellen. De collecte zal dan ook in zijn geheel voor de landbouwprojecten zijn waar hij als ‘boslandpater’ bij betrokken is. Na de eucharistieviering is er koffie en ruimte pater Toon te spreken. Ook is er gelegenheid één van zijn boeken te kopen.

U bent allen van harte welkom.
Werkgroep MOV (Missie Ontwikkelingssamenwerking en Vrede)

Agenda


Regioviering start werkjaar 2024-2025

08 september
Willibrorduskerk, Westerwerg 267 te Heiloo

Regioviering 1e zondag van de advent

01 december
H.M.M. Alacoque kerk - Egmond aan den Hoef

Regioviering 1e zondag veertigdagentijd

09 maart
Corneliuskerk in Limmen

Regioviering einde werkjaar

15 juni
Jacobuskerk, Akersloot

BEKIJK MEER DATA

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl