Gemeenschapsopbouw Egmond

Secretariaat de Egmonden

Op donderdagochtend is het secretariaat geopend van 09:00 uur tot 12:00 uur. Men kan hier o.a. terecht voor het opgeven van gebedsintenties, vragen m.b.t de ledenadministratie en vieringen, enz.

Drukwerkcentrum

Deze werkgroep verzorgt allerlei voor handen zijnde drukwerk voor de Egmondse locaties in Egmond aan den Hoef. Zoals bijvoorbeeld het inlegvel voor de weekendvieringen. Grote hoeveelheden drukwerk wordt uitbesteed.

Kerk-Krant

Elke donderdag wordt op het secretariaat de wekelijkse nieuwsbrief de Kerk-Krant samengesteld en gedrukt. Tevens wordt deze door onze webbeheerder op onze website geplaatst.

Verspreiding parochieblad

Elke Egmondse locatie heeft een coördinator die het parochieblad verzendklaar maakt en zorgt voor de verspreiding van het blad onder de bezorgers. De bezorgers geven eventuele veranderingen in hun wijk door aan de ledenadministratie. Deze groep wordt in de toekomst (geen mutaties meer van de gemeente) steeds belangrijker.

Technische dienst

Op deze mensen kan een beroep gedaan worden voor allerlei kleine klussen in de kerk en pastorie. Op woensdagochtend komt de groep bijeen in de pastorie. Klussen worden doorgegeven via het secretariaat of rechtstreeks bij de werkgroep.

Bloemengroep

De bloemengroep probeert door middel van bloemen een goede sfeer te bewerkstelligen in de kerk. Dit passend bij de liturgie van het jaar en de feestdagen. Het jaar rond zorgen zij voor verse bloemen in het weekend en bij kerkelijke feesten zoals kerst, 1e communie, Pasen, Pinksteren, enz. Men werkt in groepjes en verzorgt per toerbeurt de bloemen in de kerk.

Kerkwerk

Zowel de kerk als de pastorie worden schoongemaakt door een groep vrijwilligers. Er is een aparte groep, die koper poetst. Versterking is van harte welkom!

Koffieschenken

In Egmond aan den Hoef is er na iedere viering koffiedrinken in de Ontmoetingsruimte. De werkgroep koffieschenken zet de koffie, schenkt ze in en doet de afwas.

Tuinverzorging

De tuinmannen dragen zorg voor het onderhoud van de tuin rondom de kerk en pastorie. Op woensdagochtend is men in Egmond aan den Hoef werkzaam.

Kerklinnen

Enkele dames verzorgen het wassen en verstellen het kerklinnen.

Nieuwe parochianen

Het secretariaat verzorgt een mailing naar nieuwe parochianen, die in de Egmonden zijn komen wonen. De gegevens komen via de ledenadministratie.

Vieringen door de week

H. Willibrordus Heiloo
Di 09:30: Eucharistieviering
Vr 09:30: Rozenhoedje

Steunpunt Egmond-Binnen
Wo 09:30: Eucharistieviering

H.M.M. Alacoque Egmond aan de Hoef
Vr 09:30: Eucharistieviering

Algemeen Contact

RK Parochie Bron van Levend Water
Westerweg 267, 1852 AG Heiloo
Tel: 072-5330906
info@rk-bronvanlevendwater.nl

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl