Nieuws

EINDELIJK . EINDELIJK. EINDELIJK.

Nadat we twee jaar geen kerststallen expositie hebben mogen en kunnen organiseren vanwege corona gaan we dit jaar weer eindelijk een expositie organiseren.

Natuurlijk weten we dat corona niet weg is en ook niet meer weg zal gaan uit ons leven.

Maar toch kunnen we weer iets EN DAT IS EEN KERSTSTALLEN EXPOSITIE houden.

Mevrouw Gerda de Jong zal weer een deel van haar verzameling beschikbaar stellen.

Ook mevr. Gerdie Tiebie uit Castricum stelt een deel van haar collectie beschikbaar.

Maar als ú ook een bijzondere of mooie kerststal in bezit heeft of zelfs meerdere en u wilt deze voor de tentoonstelling beschikbaar stellen, bent u van harte welkom.

Even een telefoontje naar Gerard Kaptein 06 57140471 of naar Jeanne Eekels 06 22310467.

 

De tentoonstelling wordt gehouden In de Jacobus kerk in Akersloot van 22 dec.2022 tot en met 1 Januari 2023, Ingang Julianaweg!

Openings-tijden: na de vieringen tot 16.30 en verder elke dag van 14.00 tot 16.30 uur.

U bent van harte welkom

.

Zondag 4 dec. 10.00 uur Euch.viering met I. Osterhaus en Aquarius

Zondag 27 nov. 10.00 uur Regioviering Heiloo 1e Adventszondag, geen viering in Akersloot

Zondag 20 nov. 10.00 uur WCV met J.Eekels en Herenkoor

Zondag 13 nov. 10.00 uur WCV/Fam.viering met Ph.Kint en Kinderkoor

Slot Schoenendoosaktie

 

Zal het lukken?

Een vredesmaaltijd in het Parochiecentrum Jacobus Major?

Op vrijdag 21 oktober 2022, BRING YOUR FOOD, vredesmaaltijd, intercultureel.

Nog nooit georganiseerd. …Ja, zeker daar komen de mensen aan met de thuisgemaakte gerechten. Alles wordt op een tafel geplaatst. 17 Gasten, jong zowel als oud uit Eritrea, Soedan, Syrië en Nederland.

Bij de start worden we door Jeanne uitgenodigd om het lied “Geef mijn je hand enz.” te zingen. Om de beurt presenteerde een ieder enthousiast en vol trots het meegebrachte gerecht en vertelde over de ingrediënten. Daarna in gesprek met elkaar en heerlijk gegeten met als slot de pudding met aardbeiensaus van Jeanne. Een mooie manier om kennis te maken met inwoners van Akersloot. En zeker voor herhaling vatbaar.

Jeanne Eekels en Maria Overtoom

 

50 jaar St. Jacobuskerk 1972 – 2022

In 2022 is het 50 jaar geleden dat onze huidige St. Jacobuskerk in gebruik is genomen. Dit vieren wij tijdens het jubileumweekend van 18 en 19 juni met o.a. de expositie:

Terugblik op 50 jaar kerkgebouw en kerkgemeenschap”

Te zien zijn foto’s van vroeger en nu, historische krantenartikelen, schilderijen, kazuifels, “kerkschatten”, oude kerkvoorwerpen en nog veel meer. Daarnaast wordt een film vertoond met beelden uit het verre en recente kerkverleden (met o.a. “uitgaan” van de kerk in 19xx, ontvangst Sinterklaas in de jaren 80, op pad met bezorgster Sursum Corda) en prachtige beelden van “boven” van onze kerk en klokkentoren.

Programma

Zaterdag 18 juni

  • Expositie 13.00 tot 17.00
  • Muzikale collage 14.00 uur én 15.30 uur

Mix van oude (lof)gezangen en mooie meerstemmige motetten door het herenkoor o.l.v. dirigente Cora de Lange en organist Ria Pijlman.

Zondag 19 juni

  • Feestelijke eucharistieviering 10.00 uur

Met voorganger deken Franklin Brigitta en medewerking van alle koren.

  • Zegening herinneringsboom 11.00 uur (na de viering)

Aansluitend is er een gezellig samenzijn met koffie, thee en wat lekkers.

  • Expositie 11.30 tot 16.00

Bezoek de expositie onder het genot van een hapje en een drankje.

Voor de kinderen is er een springkussen.

Heeft u vervoer nodig voor het bezoeken van de expositie of de viering, kunt u contact opnemen met:

Margriet Velzeboer 06-51508383

 

Gezinsviering; Palmpasen

Dit jaar was het weer als vanouds. Samen palmpasenstokken maken, een gezellige boel met 35 kinderen. Heel enthousiast was iedereen aan het werk, geholpen door leiding van scouting en ouders. Het kruis werd geknoopt, dat was even lastig, maar het lukte iedereen. Daarna versierd en volgehangen met rozijnen, pinda’s en eitjes.

Ook thuis werden stokken gemaakt, zodat er in de viering 60 kinderen waren, die met hun stok door de kerk liepen. Tijdens de viering werd dmv een spel getest of iedereen, ook de volwassenen, wisten wat de betekenis was van de symbolen van de palmpasenstok.

De viering werd opgeluisterd door het kinderkoor “De Meerzangertjes” met vrolijke liedjes. Tot slot kreeg iedereen een groot paasei van Margriet en Gerard Veldt. Een mooie begin van de Goede Week.

Werkgroep Palmpasen en sponsorloop

 

SPONSORLOOP

Woensdagmiddag 6 april 2022 hebben 46 kinderen van de Brug en de Rembrandtschool meegedaan aan de 33ste! sponsorloop 2022. Het was best fris en het laatste rondje hielden we het niet droog, maar de kinderen hebben met veel plezier hun rondje(s) gelopen.

Vrijdagavond kwamen de kinderen hun geld brengen. Alle kinderen hebben ontzettend hun best gedaan en veel geld opgehaald. Sommige kinderen hadden wel heel veel geld opgehaald, super!

Van het geld dat de kinderen bijeen hebben gebracht, worden voor de kinderen van het weeshuis van Mama Jane en een school in Burkina Faso schoolspullen aangeschaft.

Mede namens deze kinderen willen wij alle kinderen en sponsoren van harte bedanken voor hun inzet en wij hopen dat wij volgende jaar weer op jullie mogen rekenen.

De sponsorloopcommissie

2022 zondag 10 april 10.00 uur Familie-/Palmpaasviering  m.m.v.Kinderkoor

met Y. van Stiphout

2022 zondag 3 april 10.00 uur Eucharistie viering N.Mantje m.m.v. Aquarius

Palmpasen stokken maken

Op vrijdag 8 april gaan we vanaf 15:00 uur Palmpasenstokken maken met kinderkoor en scouting in parochie centrum.
Jullie zijn van harte welkom!

33ste Sponsorloop 2022

woensdagmiddag 6 april 13.30 uur – Doen jullie weer mee?

Weten jullie het nog vorige keer? We hebben toen gelopen om geld in te zamelen voor nieuwe schoenen, slippers en schooltassen voor de kinderen van het weeshuis Mama Jane. En dat is gelukt. Zie de foto

Ook dit jaar is er weer een sponsorloop en zullen we wederom de helft van het geld besteden aan het weeshuis Mama Jane. We hebben een aantal jaren  geleden gelopen voor koeien en kippen voor de boerderij van het weeshuis. Door deze koeien en kippen is er altijd genoeg melk en eieren voor de kinderen. Het hek wordt heel slecht en is aan vervanging toe. De kinderen zijn  nu 2 jaar niet naar school geweest i.v.m. Covid. Er is een grote behoefte aan schoolgeld en materialen. Daar gaan we dit jaar voor lopen.

De andere helft gaat naar het schoolproject in Burkina Faso. Geld is nodig om verschillende vormen van voortgezet onderwijs beschikbaar en toegankelijk te maken voor jonge mensen in ontwikkelingslanden. Alleen basisonderwijs is niet genoeg om een goede baan te vinden en zo de cyclus van armoede te doorbreken. Gebrek aan scholing is een belangrijke oorzaak van werkloosheid en armoede.
Jonge mensen worden door deze scholing geholpen om een zelfstandig bestaan op te bouwen, zodat ze voor zich zelf en hun familie kunnen zorgen en een rol kunnen spelen in hun gemeenschap.

De inschrijfformulieren krijgen de kinderen via school. Ben je het formulier onverhoopt kwijt dan kun je altijd een nieuwe halen aan de Chopinstraat 14. Het (deelname)strookje kun je in de doos in de centrale hal (naast de deur van de lerarenkamer) stoppen.
We hopen natuurlijk dat jullie allemaal mee gaan doen en veel sponsors verzamelen.

We gaan er weer voor!

Namens de sponsorloop-commissie alvast hartelijk bedankt!
Annelies Swart, Jeanne Eekels, Maria Overtoom, Marian Meijne 310839

 

Eindelijk… Walking Dinner 2022

Wordt u onze kok ?

Op zondag 29 mei vindt de vierde editie van Walking Dinner Akersloot plaats.
Bij de vorige edities waren alle deelnemers blij verrast en hebben ze enorm genoten.

Wilt u zich opgeven als kok of eerst meer informatie,  mail dan naar:
WalkingDinner@ kpnmail.nl
Bellen kan ook: 0251-310505 (Annelies Swart) of 06-11863908 (Cor Berkhout).

 

Vieringen Kerst en Oud&Nieuw

1e Kerstdag 2021 is er gelegenheid om tussen 13.00-15.00 uur de kerststal te bezichtigen, een kaarsje op te steken, de prachtig versierde kerk te bekijken. De versiering is tot stand gekomen dankzij de bloemen geschonken door de fam. De Ruijter en dat al 18 jaar lang. Dit jaar is dit voor de laatste keer omdat Gerard zijn bedrijf gaat beëindigen. Bedankt voor al die jaren

In de Mariakapel die dagelijks open is staat een kerstboom waar men een kerstwens in kan hangen en van waaruit men de kerststal in de kerk kan bekijken.

Bij de raam van de Klaas Hoornlaan kunt u een blik werpen op mooi opgestelde kerststallen en groepen van Gerda de Jong.

Helaas door de nieuwe maatregelen (maximaal 4 zangers en 50 bezoekers) is de kinderviering afgelast.

  • 1e kerstdag is er eucharistieviering met muzikale begeleiding van 4 heren van het herenkoor. Voor deze viering zijn geen kaarten meer verkrijgbaar.
  • 2e kerstdag gaat Jeanne Eekels voor om 10.00 uur met cd-muziek. Voor de 2e kerstdag kunt u zich nog opgeven bij Jan Meijne.
  • Nieuwjaarsdag 1 januari 2022 is er geen viering.
  • Zondag 2 januari gaat Paul Bindels voor in een Eucharistieviering zonder koor (gezien de beperkingen) met cd-muziek.

Elke vrijdagmorgen tussen 09.00- 11.00 uur bent u welkom in het Parochiecentrum.

Wij wensen u gezegende en mooie dagen toe.

Locatieraad H. Jacobus Major

 

Nieuws van het Aquariuskoor

Aquarius is een gezellig koor dat iedere woensdagavond repeteert van 20.00 tot circa 21.30 in de Jacobuskerk van Akersloot . Tussendoor drinken we koffie en wordt er natuurlijk gezellig bijgepraat. We verzorgen regelmatig vieringen in de kerk, dat hebben we de afgelopen tijd natuurlijk gemist en we zijn blij dat we weer kunnen repeteren en zingen tijdens vieringen in de kerk, en voor onze musical.

Aquariuskoor heeft al meerdere musicals gedaan en dat is ontzettend leuk om te doen. En ook ons publiek is enthousiast, de laatste musical Maria en Jozef 2.0.hebben we december 2018 opgevoerd, en was onze kerk weer 3 avonden tot de nok gevuld. Er is in die tijd daarna veel gebeurd, samenkomen ging niet meer, maar de voorbereidingen voor een nieuwe musical gingen door. Maar gelukkig kan er weer meer en wordt het alleen maar beter. Met elkaar wordt het beter, heel toepasselijk het laatste lied van onze nieuwe musical:

Judas en Jezus, next !

Het passieverhaal wordt door Aquarius gebracht in een eigentijdse musical, met bekende popnummers, waarop de teksten zijn aangepast en passend in het verhaal, dat gaat over Judas en Jezus, vrienden die elkaar los laten, of toch niet?

Dit alles onder de muzikale leiding van Ester Hopstaken.

De tekst en de regie zijn van Corrie Kerssens, ( tel. 0251 314807 )

We zijn op zoek naar koorleden om ons te ondersteunen met dit project.

Vooral ook mannen, kunnen we goed gebruiken in ons koor. Lijkt het je leuk, kom een keertje langs op woensdagavond, of neem contact met ons op.

Namens het Aquariuskoor, je bent van harte welkom.

***************************************************************************

Grote schoonmaak!                            Een parochiaan heeft ons een schilderij in bruikleen gegeven; voorstellende Maria Tenhemelopneming. T.z.t. krijgt dit schilderij, dat in 1953 gemaakt is door pastoor v.d. Berg een mooi plekje in de Maria kapel. Hanneke van Leeuwen maakt het schilderij nu schoon en gaat deze van een nieuwe laag vernis voorzien.

*******************************************************************************
De Jacobus kerk bevindt zich in het centrum van Akersloot: bijzondere schelpvorm

Lees het verhaal van  Sint Jacobus Major

********************************************************************************

 

Vieringen door de week

H. Willibrordus Heiloo
Di 09:30: Eucharistieviering
Vr 09:30: Rozenhoedje

Steunpunt Egmond-Binnen
Wo 09:30: Eucharistieviering

H.M.M. Alacoque Egmond aan de Hoef
Vr 09:30: Eucharistieviering

Algemeen Contact

RK Parochie Bron van Levend Water
Westerweg 267, 1852 AG Heiloo
Tel: 072-5330906
info@rk-bronvanlevendwater.nl

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl