Nieuwsbrief week 10

Nieuws uit de Kerkstraat

Er zijn weer een aantal lichtpuntjes toegevoegd aan de reeks! We hopen dat u zich hierdoor geïnspireerd voelt en misschien zelf ook een lichtpuntje wilt inzenden. Dat kan via een geschreven tekst in de brievenbus of een mail naar: willibrorduskerk@rk-bronvanlevendwater.nl . We kijken er naar uit!
Marieke Hoetjes

Elke dag lichtpuntjes – Han Duin, Maria Overtoom, Jorrit Duin en Annelies Swart
In het kader van ‘wandel voor een ander’, van Vastenactie, wandelen wij in onze eigen omgeving (Akersloot) virtueel mee door Afrika.
Regelmatig ontvangen we van Petra Janssen van de Vastenactie info over de landen, waar we wandelen en de projecten van de Vastenactie. Via een speciale website worden de kilometers genoteerd. Ook wordt er door de deelnemers regelmatig aangegeven waar er gewandeld wordt: Heel leuk zo actief in Nederland en betrokken te zijn bij Afrika.

Lichtpuntje – Riet Karsten
Laatst werd ons gevraagd kleine lichtpuntjes op te sturen.
Nou die heb ik: Onder anderen geslaagde rijtest voor mijn rijbewijs, ik werd 85, he! Ook meld ik een groot lichtpunt: Ik ben overoma geworden, heerlijk! Mijn oudste dochter werd oma en haar dochter werd mama van een klein kereltje van even ruim 5 pond. Luke heet het manneke en wat zijn wij daar blij mee. Geweldig!

Lichtpuntjes – Marieke Prein
Voor mij is binnenblijven geen straf of moeilijkheid. Ik ben zo graag bezig met van alles te maken. Maakt niet uit waarvan! Maar nu in deze coronatijd is 1+1=2!!
Bij ons aan het plein woont een gezin, vader, moeder en 3 kinderen. Dat gezin is ook, net als wij, gewend veel dingen zelf te maken.
Het oudste meisje, 14 jaar, wil graag leren naaien om zo haar eigen kleding te kunnen maken. Nu is de school dicht, online-lessen zijn er veel minder dan lessen op school. ’s Morgens is ze daar druk mee bezig en in de middag nog het huiswerk. Rond 12 uur komt ze onze hond en kat halen voor een wandeling. Zo houdt ze zichzelf in beweging en krijgt ze geen Corona-vet! En ik ben geholpen omdat mijn knie niet wil lopen. Daarna spreken we af wat we vanaf 15 uur gaan maken. Dan komt ze weer naar mij toe met stofjes en plannen. Ook haar jongere zusje van 8 jaar komt vaak mee om ook van alles te maken, te knutselen! Zij naait ook al zelf rokjes en dingen voor haar knuffels.
We zoeken eerst leuke patronen en dan gaan we aan het werk. Zo hebben we telkens een nieuw project om te maken. Tot nu toe heeft ze een vest, 3 broeken, 1 jurk en 2 rokken gemaakt. We gaan heel rustig alle stappen van het kleding naaien door. Ze kan steeds meer alleen. Ze heeft er geweldig veel plezier in en gaat supertrots met een nieuw gemaakt kledingstuk naar huis.
Rond 17 uur ronden we de “Naschoolse Opvang” af. Samen ruimen we alles weer netjes op en dan hebben we weer een gezellige middag gehad.
De twee zusjes hebben van alles geleerd en zijn daar trots op en blij met de resultaten.
En ik ben superblij dat ik ze iets leuks kan meegeven. Ik word blij van zulke kinderen!
Geen verveling of niet weten wat te doen, maar mogelijkheden zoeken om fijn bezig te zijn.
En als de oudste straks weer naar school toe kan heeft ze een heel nieuwe garderobe!!
Dit is zooooo fijn om mee te maken!!

Lichtpuntje – Mathilde Elders
Voor mij is radio-Maria al 12 jaar een lichtpuntje. Zodra je even met jezelf of omgeving in de put zit, zet je radio-Maria aan en je voelt je dan al weer een stuk beter. Er zijn tal van programma’s zoals het muziek programma van Priester Anton Overmars op zondagochtend van 9-10 uur, Op dinsdagochtend van 11-12 uur komt Pastoor Koos Smid en op vrijdagochtend van 11-12 uur behandelt Pastoor Cor Menne kerkvragen.
Verder is er van 7-7.30 uur ochtendgebed en van 12-12.30 uur middaggebed. ’s Avonds van 17-17.45 gebed en vespers. Elke avond om 19 uur H. Mis. Dus de hele dag en zelfs ’s nachts is er radio! Ik hoop dat u hier iets aan heeft.

Vieringen

 • Zondag 7 maart – 10.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Eucharistieviering met zang van enkele leden van het Dameskoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Fenny de Koning-Wennekes, Lies Lubke en overleden ouders, Joop Stroomer, Johannes Hendrikus Hageman
 • Woensdag 10 maart – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Vrijdag 12 maart – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Zondag 14 maart – 10.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Eucharistieviering met zang van enkele leden van De Brug
  Voorganger: H. Helsloot
  Gebedsintenties:
  In liefdevolle herinnering: Jacques Overbeek, Maria Adelaar- Schoemaker, Truus Kraaijer-van de Velden, In dierbare herinnering:Harry Schilder, Johannes Hendrikus Hageman

 

Extra Nieuws

Terugblik webinar Fratelli Tutti

Een hartstochtelijk pleidooi voor universele broederschap
In zijn nieuwste encycliek ontvouwt paus Franciscus zijn visie op een wereld die geleid wordt door het evangelische ideaal van onderlinge verbondenheid. Hij biedt moreel leiderschap in een tijd van crisis, verwarring en verdeeldheid. Dat is wellicht de reden voor de grote belangstelling voor het webinar dat de Laudato Sí werkgroep Nederland i.s.m. Vastenactie op 29 januari organiseerde over Fratelli Tutti. Driehonderd was het maximaal aantal deelnemers; helaas moesten tientallen mensen die wilden deelnemen, worden teleurgesteld.
Het webinar bleek een prima middel om Fratelli Tutti voor het voetlicht te brengen. Mgr. Gerard de Korte gaf een algemene inleiding op de encycliek. Broeder Theo van Adrichem ofm sprak over de interreligieuze dialoog. Prof. dr. Fred van Iersel lichtte toe welke vernieuwende elementen de paus inbrengt in het kerkelijk denken over oorlog en vrede. Kleine zuster Els van Jezus sprak over Charles de Foucauld en hoe zijn ideaal van universele broederschap de paus heeft geïnspireerd. Deze Webinar is terug te zien op de website van Vastenactie, https://www.vastenactie.nl/terugblik-webinar-fratelli-tutti
Wanneer u graag een of meerdere inleidingen op schrift wilt ontvangen kunt u dat doorgeven aan Marieke Hoetjes, 53309076.

 

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl