Nieuwsbrief week 12

Nieuws uit de Kerkstraat

Er zijn deze week twee bijdragen aan de reeks lichtpuntjes binnengekomen, die prachtig op elkaar aansluiten. Misschien inspireren ze u om ook uw ervaring aan het papier toe te vertrouwen. U kunt nog altijd insturen via de brievenbus van de Willibrorduskerk of via willibrorduskerk@rk-bronvanlevendwater.nl
Marieke Hoetjes

Lichtpuntje – Lieneke Huisman-Kroon
Voor mij is het lichtpuntje dat ik heel blij ben dat het goed gaat met Didy Coljee.
Op 3 mei 2018 de dag van de crematie van mijn oudste zus Dora.
In de middag was het geluid te horen van sirenes van de politie.
Richting Bakkum was een ongeluk gebeurd waar Didy bij betrokken was.
In de avond opnieuw sirenes van politie en brandweer, de Corneliuskerk stond in brand.
Drie gebeurtenissen die ik niet snel zal vergeten.
Daarna heb ik Didy tijdens een kerstviering in 2019 in een rolstoel gezien.
Maar zoals het met veel dingen gaat, de tijd vliegt ondanks alle coronamaatregelen.
Daarom was ik blij dag ik las dat Didy weer fietst en geniet van alles om haar heen.

Lichtpuntjes – Didy Coljee

Tel je zegeningen
Tel ze één voor één
Tel je zegeningen
En vergeet er geen.

Dat liedje kwam in mij op toen ik afgelopen dagen het ‘lichtpuntjesboekje’ aan het maken was. Want lichtpuntjes zijn stiekem de zegeningen die je kan zien in je leven. Dat wil niet zeggen dat je de verdrietige dingen niet ziet. Die mogen er immers net zo goed zijn. Maar dat je je richt naar het licht, naar de blije dingen.
Zonet sprak ik een vriendin en hadden we het over de spreuk “alles wat je aandacht geeft, groeit”. Dat is zo, kijk maar naar de plantjes die je water geeft of de knoop die je vastzet op je jas. Je plantje krijgt een bloem en je kan je jas weer aan zonder je zorgen te maken of je straks je knoop verloren hebt. Zo werken de lichtpuntjes ook. Als je er op let, zijn ze er opeens, groeien ze opeens en kan je door ze te delen anderen blij maken.

In deze tijd van anderhalve meter zijn het de kleine dingen die nog steeds wèl kunnen. Ik ben er blij mee en schrijf ze vaak op. Ik deel er graag twee die passen bij de storm en regen van deze dag:

Zonnebril in de regen
Ik rij met mijn zonnebril op in de regen. Het is te gek voor woorden, echt waar. De grote wolk boven mij heeft besloten haar zware lading boven mijn fiets te lossen, terwijl de zon uit het zuiden mijn gezicht verwarmt en de mooiste regenboog van de wereld achter mij op de wolken tovert. De hardnekkige wolk weet niet van wijken en plenst ongenadig door terwijl mijn gezicht warm blijft van de zon, ook al is hij kleddernat.

Jonge torenvalken
Ik word uitgelachen door een paar jonkies boven het veld. Kekkerend steken ze de draak met me terwijl ik mijn regenjas aantrek.
“Het miezert alleen maar een beetje” zeggen ze, “wij doen lekker een spelletje achtervolgertje.”
De miezerregen deert hen niet. Lawaaiig draaien ze rondjes om elkaar heen en buitelen door de lucht. Af en toe zien ze eruit als papieren vliegtuigjes die geen koers weten, dan weer lijken ze net pijlen of stuntvliegtuigen. Ze maken elkaar misschien wel gek, maar ik word er heel vrolijk van!
Ze nemen het leven niet al te serieus. Natuurlijk, ze hangen af en toe wel biddend boven het veldje om dan met een stel dodelijke duiken hun muizenmaaltje bij elkaar te jagen. Maar ze hebben ook tijd. Tijd om te spelen, zó gaaf!

 

Vieringen

 • Zondag 21 maart – 10.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Woord- en Communieviering met zang leden Herenkoor
  Voorganger: H. Hudepohl
  Gebedsintenties:
  Conny van der Zwaag-Henning, Gerard Schuijt, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle gedachten: Peter Greijer, Jac Verberne, Overleden familie Lammers
 • Woensdag 24 maart – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Vrijdag 26 maart – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Zaterdag 27 maart – 19.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Eicharistieviering met Palmwijding, met zang leden Nieuw Koor
  Voorganger: P. Bindels
 • Zondag 28 maart – 10.00 uur Palmzondag (reserveringsbewijs verplicht)
  Eucharistieviering met Palmwijding, met zang leden Dames- en Herenkoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Maria de Wildt-Tesselaar, Johannes Hendrikus Hageman, In herinnering aan: Arie Schaap, Annette en overleden familie, Jac Verberne, Kees en Jo van Westerop-Zentveld

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl