Nieuwsbrief week 16

Nieuws uit de Kerkstraat

Sinds Ina bijna twee weken geleden een leeg boodschappenkarretje de Kerkstraat binnenreed, is het een komen en gaan geweest van mensen die hun gaven voor de Voedselbank kwamen brengen. Een wervend bericht dat de Caritas Werkgroep in de Uitkijkpost plaatste, zorgde ervoor dat vele Heilooërs, al dan niet parochiaan, tussen Palmzondag en Pasen met dozen en tassen vol houdbare levensmiddelen binnenliepen.
Soms moesten ze twee keer lopen om alles uit te laden: “De tassen mogen hier blijven hoor, die komen waarschijnlijk ook wel van pas.” Uiteindelijk hebben we gisteren, op Derde Paasdag, 27 bananendozen tot de rand kunnen vullen. Ze staan nu, keurig opgestapeld, klaar onder het raam van het secretariaat.
Vanmorgen hebben we vroeg afgesproken met de Voedselbank en Theo van Diepen, secretaris van de Caritas, heeft de rood-witte paaltjes weggehaald en staat al op de uitkijk. Tegen half tien rijdt een bestelauto het plein op. Met enig passen en meten lukt het om 26 dozen in de laadruimte te stouwen, de laatste kan mee op de passagiersstoel. Het is best een ‘work-out’ voor Theo en de vrijwilliger van de Voedselbank, de dozen zijn loodzwaar. De chauffeur dankt ons hartelijk en die dank brengen wij bij deze aan u allen over. Bezoekers van de Voedselbank kunnen weer even vooruit met de potten en blikken, de zakken suiker, jam, hagelslag, pindakaas en het paassnoep.
De Kerkstraat toont behoorlijk leeg, maar dat duurt niet lang, want even later komen Marga Jelles en haar echtgenoot met een volgeladen auto voorrijden. Zij komen de nieuwe tentoonstelling inrichten getiteld ‘Vijftig dagen van Pasen’. Als de schilderijen uitgeladen zijn nodigt Gerard hen eerst uit voor een kop koffie met een snee Paasbrood. Intussen kan ik mooi de schilderijen, die normaal de muur van de Kerkstraat sieren, weghalen en de trap klaarzetten.
Na een paar uurtjes hangen de werkstukken op hun plek. Marga heeft voor ieder ‘muurvak’ een kleurencombinatie gekozen. Het is een lust voor het oog. De ‘50 dagen van Pasen’ zijn uitgewerkt in de thema’s vrede, vriendschap, vreugde en vrijheid. Ik krijg een korte rondleiding en Marga laat zien in welke werken zij de stoffen van de voormalige Willibrordus Stichting heeft gebruikt. Drie jaar geleden moesten alle kazuifels, superplies, togen en ander liturgisch textiel weg uit de gebouwen van de GGZ en werd alles hier op zolder gehangen en gelegd. Na heel veel uitzoekerij hebben de mooiste stukken een bestemming gekregen in andere parochies, via ‘Vraag en aanbod’ van het Catharijne Convent. Half vergane katoenen stoffen zijn naar een papiermolen gebracht en een deel is ook gebruikt om andere kleding van te maken. Marga heeft toen kanten randen en geborduurde stroken van afgeschreven gewaden meegenomen om in haar naaldkunststukken te verwerken. En zo ontstond deze prachtige expositie, als eerste activiteit dit jaar van ‘Rond de Waterput’, vanaf heden te bezoeken!
Marieke Hoetjes

 

Vieringen

 • Zondag 18 april – 10.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Eucharistieviering met zang van enkele leden Herenkoor
  Voorganger: N. Mantje
  Gebedsintenties:
  Cornelia Johanna Maria van der Meer, Annie Schut-Zijp, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, Wim de Backker, Johannes Hendrikus Hageman, Mevrouw Koning, Familie Glim en overleden ouders
 • Woensdag 21 april – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Vrijdag 23 april – 09.30 uur
  Woord- en Communieviering
 • Zondag 25 april – 10.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Eucharistieviering met zang van enkele leden Dameskoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Wim de Backer, Gerard Schuijt, In dierbaren herinnering: Jan Ridderikhof, In herinnering aan Arie Schaap, Annette en overleden familie, Jac Verberne, Johannes Hendrikus Hageman

 

Agenda

Van 17 tot en met 24 april zal pastoor Paul Bindels afwezig zijn.
De vieringen in het weekend en op woensdag en vrijdag gaan wél door.

 

Extra Nieuws

Dank aan Kerkwerkers, Bloemengroep, Klussenclub , Dirigenten en Koren

In de weken vóór Pasen hebben de kerkwerkers, Bloemengroep en Klussenclub als vanouds ‘alles uit de kast gehaald’ om de kerk in te richten voor de vieringen van Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen. Ook nu er maar 30 kerkgangers deel konden nemen aan een viering was alles toch tot in de puntjes verzorgd. Veel dan namens alle parochianen!
Ook veel dank aan de koren en hun muzikale leiding voor het voorbereiden (digitaal) repeteren en de uitvoering met telkens vier koorleden. Zo werd het toch een Zalig Pasen.

 

Bericht werkgroep Ziekenzondag en Ziekentriduum

We zijn inmiddels weer een jaar verder en er is nog niet veel veranderd wat het coronavirus betreft. Daarom heeft het comité ziekentriduüm besloten om wederom het ziekentriduüm niet door te laten gaan.
Het spijt ons comité dan ook ontzettend, dat wij ook dit jaar onze trouwe gasten niet kunnen ontvangen. Maar het is niet anders.
Als een ieder van ons dit jaar gevaccineerd is, wordt het hopelijk beter en kunnen we voor volgend jaar het triduüm op dinsdag 5 juli, woensdag 6 juli en donderdag 7 juli 2022 wederom organiseren.
Ook kan helaas de viering van de ziekenzondag met broodmaaltijd op Hemelvaartsdag niet doorgaan.
Voor nu wensen wij u het allerbeste, let goed op elkaar en vooral ook op uzelf en wees lief voor de ander.
Graag tot ziens in betere omstandigheden,

namens de werkgroep ziekenzondag Tiny Dijkstra en Alie Spaans en het comité ziekentriduüm Hanny Kaan en Irma van Loon

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl