Nieuwsbrief week 19

Nieuws uit de Kerkstraat

Er hangt vanmorgen een aparte sfeer in het secretariaat beneden. Tenminste zo voelt het voor iedereen. We lijken allemaal net iets netter gekleed dan normaal en we zijn vooral ‘héél gewoon’ aan het doen. Ook Ina is aan het werk in kantoor. Met een rustige glimlach speelt ze, naar wat later blijkt, een dubbelspel. Tegen tien uur meldt ze dat ze even weg moet voor een boodschap. Ze laat haar computer aan en we kijken elkaar aan. Zou ze nu niet meer terugkomen, kunnen we nu vrijuit praten? Na een minuut of tien komt Marjon binnen, zij heeft aangeboden om de wacht over te nemen, want wij zijn, met de leden van de locatieraad en enkele Tuinfluiters, uitgenodigd voor een bijeenkomst in de Witte Kerk.
We stallen onze fietsen bij Het Loo en worden gastvrij ontvangen met koffie en oranje-gebak. De sfeer zit er al goed in en terwijl het orgel wordt bespeeld spreken mensen elkaar aan: voor wie komt jij? Met mooi uitzicht op de ingang strijken we als parochie-ploegje neer. Dan, vlak voor elf uur, zwaait de deur open en verschijnen de burgemeester en kinder-burgemeester in de hal. In hun gevolg een hele rij meest bekende Heilooërs. Ook Ina loopt er bij, in gezelschap van haar man Gabriel. Luid applaus klinkt terwijl zij hun plaats innemen op de voorste gereserveerde stoelen.
Burgemeester Ten Bruggencate begint haar toespraak met de aankondiging dat er dit jaar aan zeven dames uit Heiloo een koninklijke onderscheiding toegekend is. Direct vertelt ze er bij dat zij daar, als vrouwelijke burgemeester, absoluut de hand niet in heeft. Voor al deze zeven vrouwen zijn meerdere aanbevelingsbrieven bij de gemeente binnengekomen. Deze zijn, na beoordeling en met instemming van het college, vervolgens met de aanvraag voor een onderscheiding, ingediend bij het hof. Dat er ditmaal geen man bij was is toeval.
Toch beginnen we met drie dames die zich onmisbaar hebben gemaakt in wat voorheen een ‘mannenbolwerk’ was: de voetbalclub HSV. Twee zussen Bolten zijn hierheen gekomen omdat hen was verteld dat hun zus een lintje kreeg. Ze hebben zich beiden zo’n 50 jaar ingezet voor de club, in de administratie en organisatie, contributie, inkoop, kantine, wat al niet, merendeels achter de schermen. De derde HSV-ster, mevrouw Ursem, is al jaren het ‘gezicht’ van de club als gastvrouw en voor de contacten met instanties en andere clubs. Ook heeft zij vele jaren patiëntenvervoer gedaan in het ziekenhuis en was een steun voor veel patiënten.
De vierde dame, mevrouw Corné is niet voorgedragen door verenigingen, maar haar aanbevelingsbrieven kwamen van mensen die op haar mantelzorg mogen rekenen. Vele jaren biedt zij alle mogelijke hulp aan hen, op praktisch en ook op administratief gebied. Deze mevrouw zou vandaag naar een concert gaan. Ze is totaal overvallen en erg ontroerd. De dames de Groot en Mooiweer zijn de volgende decorandi. Zij zijn beiden zeer actief bij ‘Heiloo voor elkaar’, het vroegere vluchtelingenwerk, begeleiden statushouders met taallessen, materiele en administratieve hulp. De kinderen begeleiden ze met huiswerkclubs, met uitstapjes en zorgen dat ze bijvoorbeeld mee kunnen doen met Timmerdorp of een kampweek. Ook organiseren ze jaarlijks de Vredesmaaltijd in onze kerk.
En dan is het de beurt aan onze Ina. Ruim een jaar geleden werden we als kerk benaderd door haar zoon Jelmer, die zijn moeder wilde voordragen voor een koninklijke onderscheiding. De locatieraad schreef een welgemeende aanbevelingsbrief over al het werk dat Ina in de parochie als vrijwillig beheerder van de begraafplaats al sinds 1994 verzet. Ook de bibliotheek beval haar aan, met name voor haar inzet voor ‘Boek aan huis’ in de zorgcentra. De smoes om haar naar het gemeentehuis te lokken had ze echter al voortijdig door gehad, zo laat ze de burgemeester weten.
Als alle decoraties opgespeld en de bloemen overhandigd zijn, gaan we staan en zingen gezamenlijk het Wilhelmus. Daarna is er een toast met oranjebitter of jus d’orange
en klinkt een driewerf ‘hoera’. Hiermee is het officiële deel ten einde en ieder zoekt zijn/haar feesteling op. Wij gaan Ina feliciteren en horen dat ze het vanmorgen inderdaad al door had. Degene die haar had gebeld met de vraag om iets voor zijn moeder op te halen bij het gemeentehuis, leek zijn verhaaltje van een briefje te lezen. Ze had daarom genoten van ons toneelspel en was expres lekker lang gebleven. Maar ze is niet minder blij met deze erkenning en straalt van oor tot oor.

Marieke Hoetjes

 

 

Vieringen

Live uitzending van vieringen in de Willibrorduskerk

Van alle vieringen in de Willibrorduskerk wordt een live-stream opname gemaakt die rechtstreeks te zien is via ons YouTube kanaal. Ook kan via dat kanaal een opname worden teruggekeken.
Klik op deze link: H. Willibrorduskerk

 • Zondag 7 mei – 10.00 uur
  Eucharistieviering met El Shaddai
  Voorganger: I. Osterhaus
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=a70jMhMqBrw
  Gebedsintenties: In liefdevolle herinnering: Jacques (Sjaak) Overbeek, Fenny de Koning-Wennekes, In liefdevolle herinnering: Will Borst-Lumens, Mara de Wildt-Tesselaar, Johannes Bartholomeus de Wildt, Jac Verberne, Johannes Hendrikus Hageman, Jan Hoetjes en Catharina Hoetjes-Erkamp
 • Dinsdag 9 mei – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Vrijdag 12 mei – 09.30 uur
  Rozenkransgebed in de Moeder Godskapel
 • Zondag 14 mei – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met Herenkoor
  Voorganger: M. Nagtegaal
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=pjFa82GQnPc
  Gebedsintenties: Maria de Wildt-Tesselaar, In liefdevolle herinnering: Jacques Overbeek, In dierbare herinnering: Cornelis Johannes Maria Burger, Agnes Keesom-van der Laan, In liefdevolle gedachten: Peter Greijer, Johannes Hendrikus Hageman

 

 

Agenda

 • Maandag 8 mei
  15.30 uur: Vergadering parochiebestuur BvLW
 • Woensdag 10 mei
  19.30 uur: MOV-HALE te Limmen
 • Donderdag 11 mei
  20.00 uur: Bijbelgroep Matteus, H. Hudepohl

 

 

Extra Nieuws

Reanimatie/AED-cursus

Het zal nu zo’n ruim 3 jaar terug zijn, dat er een reanimatie/AED cursus voor de vrijwilligers van de parochie Bron van Levend Water is georganiseerd. De vraag is gerezen of we dit nogmaals zouden moeten gaan doen.
Een en ander hangt af van de interesse onder de vrijwilligers.
Heeft u interesse om een cursus te volgen……
Meldt U dan aan bij de Locatieraad van de locatie Willibrordus (lr.willibrord.heiloo@outlook.com) of op telefoonnummer 072 533 09 06 (locatie Willibrordus) tussen 09:00 en 12:00 uur.

Bij voldoende aanmeldingen zullen we de reanimatie/AED cursus laten plaatsvinden.

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl