Nieuwsbrief week 2

Nieuws uit de Kerkstraat

Als u dit stukje leest is Kerst alweer voorbij maar wat er de dagen voor Kerst in de Kerkstraat allemaal gebeurde, is met geen pen te beschrijven.
Het begon al met de oproep voor oude Kerstkaarten, dat dit berichtje massaal gelezen is, bleek wel uit het feit dat vele mensen die oude Kerstkaarten over hadden, de weg naar het secretariaat wisten te vinden. Wat bijzonder om dit mee te maken, dat onze stukjes gelezen worden is op deze manier wel duidelijk geworden. De dames die de kerstkaarten voor ons maken keken hun ogen uit en willen u via deze weg hiervoor hartelijk bedanken. Zij kunnen voorlopig weer heerlijk knutselen.
De kleding inzamelingsactie is ook dit jaar weer een groot succes geworden. Mensen, mensen wat een opbrengst. Geweldig dat u hier zo gul aan gegeven heeft! Zo veel mooie, bruikbare kleding, dat hadden we niet verwacht. Alle complimenten voor Joukje die zich zo zorgvuldig door alle stapels heeft gewerkt, alles keurig gevouwen en gesorteerd heeft. Meerdere malen is zij met Niek op pad gegaan om al die zakken vol met kleding weg te brengen naar de kledingbank in Egmond aan den Hoef. Van Joukje ontvingen we een foto van een afgeladen auto, zo vol dat Marieke er niet eens meer bij paste, er was net genoeg plek voor de chauffeur en een medepassagier. Ook hiervoor onze hartelijke dank! Een mooie, dankbare actie die zeker weer een vervolg zal krijgen.
De oproep van Caritas kwam ook goed over. Hier kwam zoveel respons op, ook dat is niet te beschrijven. In kantoor hebben we nog nooit zo vaak en zo veel de bel horen gaan. Kerstpakketten werden gebracht, tassen vol met voedsel vonden hun weg naar onze voedseltafel in het Stiltecentrum. En vele mensen weten inmiddels de weg naar het Stiltecentrum te vinden.
Tussendoor moeten wij zorgen dat achter de schermen van alles geregeld wordt en tussen al deze bedrijven door moet ik af en toe ook nog een beetje werken. De actie Kerkbalans komt er weer aan en dan zijn er altijd mensen nodig die bereid zijn ons te willen helpen met het invouwen van de brief, en de folder die verspreid wordt te voorzien van een adressticker. Voorgaande jaren werd dit georganiseerd door Jan IJpelaan, maar helaas moesten wij onlangs afscheid nemen van Jan. Wat een gemis. Deze taak is op de een of andere manier, geluidloos/geruisloos, door een ander overgenomen en de vraag is of dit op net zo’n goede manier gaat als voorgaande jaren. Via de mail zijn er mensen benaderd met de vraag of zij willen helpen en al snel kwamen daar positieve antwoorden op. Vele handen maken licht werk en dat maakt dat de folders in de week van 9 januari verspreid kunnen worden. Ook voor het rondbrengen van de folder gaan weer vele mensen op pad. Complimenten hiervoor.
Zo schrijvende en terug lezend is het de weken voor Kerst dus druk in onze Kerkstraat, en ook in de kerk is in die week weer hard gewerkt door de bloemendames en heer. Wat een prachtige kunstwerken zijn er weer gemaakt en uiteraard zijn deze op de foto vastgelegd. Waarschijnlijk hebben vele van u ze tijdens een van de Kerstvieringen kunnen bewonderen.
Ook wordt er ondertussen heel hard nagedacht hoe we de Kerkstraat op een zo efficiënt mogelijke manier kunnen inrichten voor de vieringen vanaf 2 januari 2023. Wat is handig? Waar moeten we allemaal rekening mee houden? Ongetwijfeld zullen we in het begin tegen wat mankementen oplopen maar met uw hulp zal het uiteindelijk allemaal goed komen. De vieringen kunnen in elk geval live uitgezonden worden want met hulp van Paul en Hans zijn er kabels getrokken naar de plaats waar de camera komt te staan, Ad heeft hiervoor een mooi plankje gemaakt.
In de week van 1 januari gaan we de stoelen opstellen en dan zal ter plekke bekeken worden hoe de opzet zal worden. Dat het anders vieren wordt dat moge duidelijk zijn maar we proberen er het beste van te maken. De temperatuur in de kerk zal zo laag mogelijk gezet worden om zo het energieverbruik zo beperkt mogelijk te houden. Want ook de kerk ontkomt niet aan die hoge energieprijzen. Tja wie had dit ooit kunnen bedenken?
Met zijn allen gaan we er toch maar iets moois van maken, samen gaat het vast en zeker lukken. En mocht u een ander idee hebben, een andere oplossing, denk met ons mee en laat het ons weten. Twee weten er altijd meer dan een.
Voor nu wens ik u alle goeds en alle gezondheid voor 2023!

Hartelijke groet,
Astrid Wiebering-Vlaar

PS: op het laatste moment werd het voorstel gedaan om een kerkplek voor 80 personen in te richten in de Ontmoetingsruimte en dat bleek haalbaar!
Dus vanaf zondag 8 januari bent u voor door-de-weekse én zondagsvieringen welkom in de Ontmoetingsruimte.

 

 

 

Vieringen

Live uitzending van vieringen in de Willibrorduskerk

Van alle vieringen in de Willibrorduskerk wordt een live-stream opname gemaakt die rechtstreeks te zien is via ons YouTube kanaal. Ook kan via dat kanaal een opname worden teruggekeken.
Klik op deze link: H. Willibrorduskerk

 

 • Zondag 8 januari – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: I. Osterhaus
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=dH0oKRQlq8k
  Gebedsintenties:Overleden familie Lammers, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Jan IJpelaan en overleden familie, Miep Luijckx, In liefdevolle herinnering: Pierre Bussen, In liefdevolle herinnering: Pastor Herman Helsloot
 •  

 • Dinsdag 10 januari – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Ontmoetingsruimte
 •  

 • Vrijdag 13 januari – 09.30 uur
  Rozenkransgebed in de Ontmoetingsruimte
 •  

 • Zondag 15 januari – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met De Brug
  o.l.v. parochianen
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=8DxvWqjSFJQ
  Gebedsintenties:
  Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Will Borst-Lumens, In dierbare herinnering: Annie Kraakman-Pater en Cor Kraakman, In liefdevolle herinnering: Pastor Herman Helsloot

 

 

Agenda

 • Maandag 9 januari
  20.00 uur: Surinaamse cultuur en de Bijbel, door Roy Linger, Willibrordushuis
 •  

 • Donderdag 12 januari
  20.00 uur: Evangelie volgens Matteus, met pastor Henk Hudepohl, Willibrordushuis

 

 

Extra Nieuws

Ontmoeten…

Op zondag 27 november was onze regioviering in Heiloo.
Deze viering werd op een fantastische manier opgeluisterd
door het uit Amsterdam Zuidoost afkomstige Surinaamse kerkkoor ‘Controuban’.
We hebben toen iets mogen proeven van de geweldig mooie en levendige cultuur- en geloofsbeleving
van mensen in Suriname en van Surinaamse Nederlanders in ons land!
Na afloop van de viering zijn heel veel enthousiaste en vooral ook positieve reacties ontvangen!
Een van de mensen van de rk Surinaamse gemeenschap in Amsterdam,
de heer Roy Linger, zal op maandag 9 januari om acht uur ’s avonds in het Willibrordushuis
een inleiding houden over het boeiende onderwerp ‘Surinaamse cultuur in relatie tot de bijbel’.
Deze inleiding wordt verzorgd in het kader van het programma ‘Rond de Waterput’
van de samenwerkende kerken in de regio. Van harte aanbevolen!
Igno Osterhaus, pastor

 

Evangelie volgens Matteus

Vanaf de 1e zondag van de advent is de evangelist Matteüs leidraad
in de liturgie van de zondagse diensten van ‘Bron van levend water’.
We willen ook via samen lezen en bevragen van de teksten
trachten het verhaal van Matteüs beter te doorgronden, beter te verstaan.
De eerste avond is op donderdag 12 januari om 20 uur in het Willibrordushuis.
Graag zelf een Bijbel meenemen.
pastor Henk Hudepohl

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl