Nieuwsbrief week 21

Nieuws uit de Kerkstraat

Lichtpuntjes

Wanneer ik, na ruim drie maanden, voor de eerste keer in kantoor kom, krijg ik van Petra te horen dat er iets op mijn bureau ligt. Nieuwsgierig als ik ben kan ik het niet laten om het cadeau uit te pakken. Het is een kaars met daarop de tekst: “een lichtpuntje voor jou”. Wat een prachtig gebaar van de geefster. Afgelopen vrijdag zat ik in het kantoor wat voorheen de bibliotheek was, Karin zat in kantoor, en hoorde ik een mevrouw vragen of zij iets aan Astrid Wiebering wilde geven. Tot mijn verrassing kreeg ik een kaartje op mijn bureau met een lieve tekst. Zulke kleine dingen doet een mens goed. Weten dat er om je gedacht wordt, is toch ook een lichtpuntje in je leven.
Het doet me wel wat en ik denk gelijk terug aan de stukjes van de mensen die binnen zijn gekomen op de actie, aan het begin van dit jaar, waarbij Didy Coljee vraagt om lichtpuntjes te delen. Op de vraag hoe kom jij deze winter door, waar word jij blij van in deze tijd ondanks alle beperkingen, welke lichtpuntjes zou jij willen delen?, kregen we heel wat reacties. Dat was mooi om te lezen, zeker in een tijd waarin je aan huis gekluisterd bent. En dat was ik in januari en februari. Niet alleen vanwege corona maar ook vanwege een revalidatie die toch iets langer duurde, en nog steeds bezig is, dan ik verwacht had. Het gaat op zich goed, maar ik moest van ver komen, en nog steeds zie ik elke week vooruitgang.
Gelukkig kan ik ook vanuit huis veel werk verzetten, als ik om me heen kijk zie ik het halve kantoor bij mij thuis staan. Sinds eind maart ben ik weer voorzichtig aan begonnen om naar kantoor te komen. Eerst nog maar een paar uur op een ochtend maar sinds een paar weken red ik het om weer een hele ochtend aanwezig te zijn. Niet alle ochtenden, maar slechts twee ochtenden, ben ik in kantoor te vinden. Dit ook vanwege het feit dat het anders te druk wordt in kantoor. De andere ochtenden ben ik vanuit huis aan de gang.
Dat we een fusieparochie zijn, alweer 6 jaar, wordt nu ook concreet gemaakt in de ledenadministratie. Vanaf de fusie werken we nog steeds met 5 aparte ledenadministraties, maar nu zijn we achter de schermen bezig, om de 5 administraties centraal te laten worden. Vanuit het Bisdom hebben we het verzoek gekregen om de ledenadministraties samen te voegen wat, uiteindelijk, in kosten zal schelen. Voor de parochie coördinator en voor ondergetekende zal dat een hoop frustratie schelen. Nu moeten we steeds van de ene locatie naar de andere switchen. Dat houdt in dat de ene administratie afgesloten – en de andere weer geopend- moet worden. Met een gebruikersnaam, een wachtwoord en een authenticatiecode. Dit zijn allemaal extra handelingen en als je dat een paar keer achter elkaar moet doen, en je weet dat het makkelijker kan, dan kan je je daar vreselijk aan storen.
Een paar jaar terug is het ledenbestand van het ene programma overgezet naar een ander programma. De computerman van het Bisdom heeft uit onze 5 ledenadministraties bepaalde zaken naar voren gehaald die niet helemaal correct zijn overgenomen met de omzetting, maar die nu boven water komen. Geen schokkende dingen, maar toch tijd voor enige correcties. En daar is zo een samenvoeging dan toch weer heel goed voor. Vanuit het Bisdom kregen we een lijst waar we ons over moesten buigen. U snapt wat ik al een paar weken aan het doen ben….Dit is nu echt zo een klus waarbij je niet gestoord moet worden.
Binnenkort hebben Astrid Wittebrood en ik weer een zoomsessie met de computerman van het Bisdom, en zodra we fiat van hem krijgen dan zal de samenvoeging een feit worden. Het zal ons in elk geval heel wat muisklikken en frustratie schelen. En wij…..wij vinden ook dit weer een lichtpuntje…..

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

 

Vieringen

 • 22 mei – vooravond PINKSTEREN – 19.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Eucharistieviering met Nieuw Koor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintentie:
  Marcel Meijering
 • Zondag 23 mei – PINKSTEREN – 10.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Eucharistieviering met leden Dames- en Herenkoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Maria de Wildt-Tesselaar, Conny van der Zwaag-Henning, Lies Lubke en overleden ouders, Pieter Jonker en Aafje Jonker-Wever, Gerard Schuijt, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, In herinnering aan: Arie Schaap, Annette en overleden familie, Marcel Meijering, Jac Verberne, Kees en Jo van Westerop-Zentveld, Johannes Hendrikus Hageman, Anton van der Heijden, Overleden familie Lammers, Johan Oosterbaan en Jeanne Oosterbaan- Doedens, Reyer van Baar, Gerarda Rijkenberg, Wim Kuin, Gerard Kuin
 • Woensdag 26 mei – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Vrijdag 28 mei – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Zondag 30 mei – 10.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Woord- en Communieviering met zang leden Dameskoor
  o.l.v. parochianen
  Gebedsintenties:
  Maria de Wildt-Tesselaar, Johannes Hendrikus Hageman

 

Extra Nieuws

Pastor Henk Hudepohl met pensioen

Op zondag 30 mei nemen we afscheid van pastor Henk Hudepohl, die vanaf 2008 de eerst aanspreekbare pastor was in Akersloot, de kleinste locatie binnen onze parochie. Daarom konden we altijd een beroep op hem doen voor uitvaarten, die hij consciëntieus en met groot invoelend vermogen deed. Jarenlang heeft hij het vormsel in onze regio geleid, kenmerkend daarbij was zijn uitbundig lach. Al die tijd maakte hij verslagen van de pastores-teamvergaderingen.
Regelmatig bereidde hij de preekbesprekingen voor met zijn uitstekende kennis van de Schrift. Befaamd waren zijn maandelijkse maaltijden voor parochianen onder de titel ‘kerkkoken’.
Samen met zijn vrouw Erna Peijenburg woonde hij in de pastorie, die zij nu gaan verlaten.
We zullen Henk missen, met zijn altijd stipte en tijdige aanwezigheid.
Ik wens hem nog goede jaren met Erna toe en vooral ook een goede gezondheid.
pastor Herman Helsloot

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl