Nieuwsbrief week 26

Nieuws uit de Kerkstraat

Vakantietijd en Extra Actie Kerkbalans

Aan het randje van het loket hangt al weken een briefje. Hierop geschreven twee namen met daarachter de periode dat zij op vakantie gaan. Het blijft lang bij twee mensen maar opeens zien we een brief hangen met daarboven “Fijne vakantie”. Daaronder zien we op eens een hele rits namen van degenen die deze zomer er even tussen uit gaan. Het mag en kan weer een beetje. De coronacrisis is op zijn retour en dat merken we. Op de dag dat ik dit schrijf zal er in de avond een persconferentie zijn en waarschijnlijk zal dan gezegd worden dat de mondkapjes af mogen, mits de anderhalve meter gegarandeerd kan worden. Ach, wat zal dat weer een zegen zijn, zeker nu het zo warm is en we al meer zonder jas naar buiten gaan is het bij je hebben van een mondkapje ook niet meer zo vanzelfsprekend.
Van de week kwamen er twee mensen in de Kerkstraat om de schilderijen van Margriet Vegter te bewonderen. Dit keer hangen er heel wat schilderijen in de Kerkstraat: verhalen over de bijbel was de inspiratie van Margriet. Deze schilderijen bekijken is mogelijk alle ochtenden van 9.00 tot 12.00 uur. De heer en de dame die nu in de Kerkstraat waren, zijn goede bekenden van ons. En zo raak je nog wel eens met elkaar in gesprek. De heer vertelde dat hij op de fysio afdeling van het ziekenhuis werkt en daar komt hij natuurlijk wel eens het een en ander tegen. Zo ook een aantal patiënten die corona gehad hebben. Als je dit dan weer hoort en wat voor vervelende nasleep het heeft dan word je daar niet vrolijk van. En altijd weer die vraag: waarom slaat het bij de een zo hard toe en heeft een ander “slechts” een griepje? Maar ook in het ziekenhuis merken en zien ze dat er veel minder mensen positief getest worden, dus de maatregelen die genomen zijn, werpen nu toch zijn vruchten af. Laten we met zijn allen hopen dat het vanaf nu de goede kant op blijft gaan en dat deze nare periode van verdriet, eenzaamheid, angst niet meer terugkomt.
Ook in de kerk mogen we weer meer mensen ontvangen: 15 procent van het aantal zitplaatsen mag worden benut. Voor de Willibrorduskerk betekend dat dat er nu 60 mensen per viering aanwezig kunnen zijn. En ook dit zet ons weer tot nadenken: want hoe doen we dat met de toegangsbewijzen? Moeten we die nu nog steeds aanbieden of niet? Ook wordt geadviseerd om een namenlijst bij te houden van de mensen die aanwezig zijn maar wie neemt deze taak dan weer op zich? Ook het filmen blijft nog steeds doorgaan en voor de maand juli is de bezetting al weer rond. Het is toch fantastisch dat we zoveel mensen hebben die dit willen doen. Geweldig! Tevens zijn we nog bezig om het voor elkaar te krijgen om een livestream verbinding op te zetten. Via een gulle gift is het dit mogelijk gemaakt en de locatieraad zal hier een en ander voor in het werk zetten. Hoe mooi zou het zijn als je om 10 uur, vanuit huis, gelijk de viering mee kan maken. Zodra hier meer over bekend is zullen we u dit laten weten.
Maar om dit in de nabije toekomst verder uit te kristalliseren is er meer nodig: mensen die kunnen omgaan met een computer en een joystick. Ook hiervoor zijn we op zoek naar dames/heren/jongens/meisjes die dit kunnen. Voor dit project is in de toekomst ook geld nodig, mede daarvoor ziet u in de Kerkstraat affiches hangen met daarop vermeld: “Extra actie Kerkbalans”. Net als vorig jaar hebben we vanuit het Bisdom te horen gekregen dat er halverwege het jaar een extra Kerkbalans gehouden mag worden. Want als kerk willen we blijven omzien naar elkaar, we willen de vieringen door laten gaan, we willen het kerkgebouw warm hebben, we willen dat het kerkgebouw goed onderhouden blijft, we willen koffie blijven uitschenken, we willen bij elkaar blijven komen, we willen weer vergaderen in de daarvoor bestemde ruimtes, kortom we willen heel veel maar daar is toch (helaas) geld voor nodig. Dus bij deze beveel ik de extra actie Kerkbalans van harte aan. Mogen we rekenen op uw bijdragen? Bij deze, namens de pastores, bestuur en locatieraad van de RK Bron van Levend Water, hartelijk dank!

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

 

Vieringen

 • Zondag 27 juni – 10.00 uur (reserveringsbewijs verplicht)
  Woord- en Communieviering met zang leden Herenkoor
  o.l.v. parochianen
  Gebedsintenties:
  Wim de Baccker, Pieter Jonker en Aafje Jonker-Wever, Gerard Schuijt, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, Peter Greijer, In herinnering aan: Arie Schaap, Annett en overleden familie, Kees en Jo van Westerop-Zentveld, Hans Hageman, Anton van der Heijden, Overleden familie Lammers, In dierbare herinnering: Gré Kraakman-de Koning en Kees Kraakman
 • Woensdag 30 juni – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Vrijdag 2 juli – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Zondag 4 juli – 10.00 uur (registratie verplicht)
  Eucharistieviering met zang enkele leden Dameskoor
  Voorganger: N. Mantje
  Gebedsintenties:
  Fenny de Koning-Wennekes, Lies Lubke en overleden ouders, Annie Schut-Zijp, Johannes Hendrikus Hageman

 

Agenda

 • Dinsdag 29 juni
  09.00 uur: Parochiecoördinatoren overleg
 • Vrijdag 2 juli
  14.00 uur: Commissie Waterput

 

Extra Nieuws

Toch GÉÉN Adelbertusviering zondag 27 juni 2021

Helaas kunnen de vieringen op de Adelbertusakker dit jaar toch niet doorgaan
wegens coronamaatregelen en de daaruit voortkomende gemeentelijke restricties.
We hopen dat we volgend jaar alles weer kunnen organiseren zoals we al jaren gewend zijn.
Wel zal er nu om 10:00 uur een Eucharistieviering zijn in de parochiekerk in Egmond aan den Hoef.

 

Herbronnen

Eigenlijk een onmogelijk woord en toch zo herkenbaar en het raakt ons.
Het oude Normaal zal het niet meer worden.
Niet in de maatschappij, niet in ons christelijk leven en niet in onze kerk.
Daarvoor is in de laatsten zestien maanden hier bij ons
en wereldwijd door het Covid-virus te veel gebeurd.
Zeventien duizend overledenen alleen in Nederland, bijna de hele bevolking van Heiloo.
Herbronnen, niet de weg terug, maar naar de bron van nu gaan zoeken.
Bijzonder raakt ons de openheid van onze pastor Bindels,
dit zoeken naar God en het zoeken naar de bron om nieuw houvast te kunnen vinden.
Het is moedig van hem ons hiervan deelgenoot te laten maken.
Het roept misschien ook ons op tot herbezinning.
Vooral roept het ons nu op hem onze steun te betuigen.
Een kaartje, een woordje, gebed.

Een parochiaan

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl