Nieuwsbrief week 28

Nieuws uit de Kerkstraat

Het ligt de meesten van ons nog vers in het geheugen: vrijdag 18 juni, laat in de middag, wordt het donker, even later breekt de hemel open en valt een enorme vracht water naar beneden. Die avond wordt mijn telefoon overspoeld met filmpjes. Water uit de plafonds van het Noord-West Ziekenhuis, zwemmen in een fietstunnel en waterbrakende toiletten. Enigszins ongerust ga ik slapen, hoe zou de Willibrorduskerk het natuurgeweld doorstaan hebben?
De volgende ochtend is te zien dat de Westerweg aardig overstroomd is geweest, maar het kerkplein, dat net iets hoger ligt, is al droog gevallen en de putten op de parkeerplaats hebben het water zo te zien kunnen verwerken. Binnen lijkt de Klussenclub al aanwezig, maar er zit niemand meer, zoals gebruikelijk op dit tijdstip, aan de koffietafel. In de gang van de pastorie brandt het licht van de werkkast. Dat is geen goed teken en een blik naar binnen leert dat de emmers en dweilen in gebruik zijn.
In de kerk ligt een grote plas vlak voor het linkertransept, later zullen we ook nog een plas ontdekken vlak bij het koororgel. Maar in het ‘hossie‘ naar de sacristie is meer aan de hand. Piet is moedig in de weer met dweil en emmer, maar er is eigenlijk geen beginnen aan. Ooit, in juni 2007, is het hier ook zo’n waterballet geweest, toen werd de brandweer te hulp geroepen. Zij bevrijdden het platte dakje, dat als een soort badkuip fungeerde, van 1000 liter water. Maar daar zijn destijds maatregelen voor genomen….
Gauw haal ik de waterzuiger, die altijd gebruikt wordt bij het boenen van de vloeren, uit de vroegere biechtstoel en steek de stekker in het stopcontact. Maar er blijkt geen stroom te zijn, althans niet in dit gedeelte van het gebouw. Via een haspel pakken we stroom uit de Ontmoetingsruimte en zo kan Piet in ieder geval met het apparaat aan de slag. Niek, de elekticiteitsman, wordt erbij geroepen en als hij de plafonniere in het hossie losmaakt, krijgt hij een plens water over zich heen. Geen wonder dat de stop eruit is gevlogen. Ook onze twee bouwkundigen Wil en Hans zijn inmiddels gearriveerd en de oorzaak van de overstroming komt boven water: een verstopte afvoer.
Eindelijk op mijn plek achter de computer, wacht de volgende verrassing: ook op de bovenverdieping is geen stroom. De techneuten gaan op inspectie, we ontdekken nergens lekkage. Een haspel brengt ook hier uitkomst en zo kan ik tenminste aan de slag met de voorbeden en intenties voor de viering van de volgende dag. Uiteindelijk lijkt de storing veroorzaakt door de bliksembeveiliging in het stopcontact van mijn computer en na een reset blijft de stroom erin. Alles opgelost zo lijkt het.
Die middag vraagt Niek mij om toch nog even langs de kerk te gaan. Hij heeft gezien dat de buitenlamp bij het zijdeurtje bleef branden en vertrouwt het niet. Als we op het plein aankomen ruiken we een lichte brandlucht. Via het raam op de eerste verdieping stappen we op het platte dak, waar de brandlucht sterker is. Niek heeft de stroom al uitgeschakeld en de buitenlamp is gloeiend heet. Er blijkt ook een gat te zitten in de bewegingsmelder. Met enige moeite krijgen we de lamp los, de binnenkant is al aardig aan het verschroeien. De draden worden afgekoppeld en ingetaped. Wat er allemaal precies gebeurd is tijdens het noodweer blijft een raadsel. Maar we zijn op tijd om erger te voorkomen: water en nu ook vuur zijn geen bedreiging meer voor onze Willibrorduskerk!

Marieke Hoetjes

 

Vieringen

 • Zondag 11 juli – 10.00 uur (registratie bij binnenkomst)
  Eucharistieviering met De Brug
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Truus Kraaijer-van de Velden, In liefdevolle herinnering: Kees Jan Sprenkeling, Johannes Hendrikus Hageman, Voor de overleden familie Van Diepen-Potter
 • Woensdag 14 juli – 09.30 uur
  Woord- en Communieviering
 • Vrijdag 16 juli – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Zondag 18 juli – 10.00 uur (registratie bij binnenkomst)
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: N. Mantje
  Gebedsintenties:
  In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof, Jac Verberne, Anton van der Heijden, Uit dankbaarheid voor overleden ouders Joop van Westerop en Tiny van Westerop-Wever, Johannes Hendrikus Hageman, Overleden familie Lammers

 

Extra Nieuws

Vieringen zonder reservering toegankelijk

Sinds begin juli bent u weer zonder reservering vooraf welkom in de vieringen!
Wel vragen we u om even uw naam en telefoonnummer te noteren bij binnenkomst.
Daarnaast gelden natuurlijk de gebruikelijk richtlijnen van het RIVM zoals thuisblijven bij ziekte, 1,5 meter afstand houden etc.

Maar het is allemaal een stuk relaxter en we hopen u allen weer regelmatig te mogen ontmoeten in de viering!!!

Vakantietijd Willibrorduskerk

Net als voorgaande jaren zal het parochiesecretariaat/kantoor tijdens de vakantie zoveel mogelijk geopend zijn en wel op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur.
Wanneer het kantoor toch een dagje gesloten is, kunt u altijd bellen en het antwoordapparaat inspreken (072-533 09 06).

 • Pastor Bindels is afwezig van 12 juli tot en met 19 juli.
 • Astrid Wiebering is afwezig van 25 juni t/m 16 juli.

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl