Nieuwsbrief week 3

Nieuws uit de Kerkstraat

Het is april 2022 als er een heer bij ons binnen komt lopen. Hij ziet er sportief uit, en we worden enthousiast begroet. Hij had een boekje in zijn hand en al snel wordt duidelijk wat daar de bedoeling van is. Het boekje zal gebruikt worden om stempels te verzamelen. Stempels die gevraagd kunnen worden in kerken die open zijn en die hij, maar ook alle andere pelgrims, tegen komen op de route naar Santiago de Compostella.
Deze heer, die onlangs met pensioen is gegaan, heeft een route uitgestippeld om, samen met een (oud)collega, van Heiloo naar Santiago de Compostella te fietsen! Alle voorbereidingen zijn getroffen en de heren hebben er zin in. Het eerste dat moet gebeuren is een stempel vragen bij de Willibrorduskerk en dan kan de reis beginnen. Ik heb de eer om de allereerste stempel in het boekje te zetten en er ontstaat natuurlijk een prachtig gesprek. De heren hebben er enkele weken voor uitgetrokken en ik kan het niet laten om te vragen of hij nog eens een keer langs wil komen om ons zijn verhaal te vertellen. De heer belooft dit te doen.
En zoals gebruikelijk verstrijkt de tijd en heb ik inmiddels al veel stempels mogen plaatsen in de boekjes die leden van de Sufi Trail laten afstempelen in onze kerk. De Sufi Trail wordt gelopen door Pelgrims in de omgeving van Heiloo en Egmond en staat in verbinding met de officiële route in Turkije die loopt van Istanbul naar Konya. In 40 dagen kan deze Trail van 801 kilometer worden bewandeld. De Sufi Trail in Heiloo en Egmond is een drie bronnen Pelgrimsroute en is met zijn locatie en concept, uniek in Nederland. Het idee is om deze wandeling 40 keer te herhalen waardoor er verdieping komt in de route en in jezelf. De tocht leidt langs drie heilige bronnen, verschillende abdijen en kerken, met ieder hun eigen verhaal. De Pelgrims die deze route lopen, komen langs de Willibrorduskerk en we hebben al heel wat (dezelfde) Pelgrims mogen begroeten. Volgens mij zijn er al meerdere personen die de Trail 40 keer gelopen hebben dus u kunt nagaan hoeveel keer er gestempeld wordt.
In de kerst periode komt op een dag een heer binnen met een groot Kerstpakket. Ik signaleer hem maar ben net druk bezig aan Gabriel uit te leggen hoe de app van het energieverbruik werkt. Gelukkig staat Marieke in de hal en raakt in gesprek met deze heer. Als Gabriel vertrekt roept ze me en dan gaat er een lichtje branden want daar staat de heer die de fietstocht naar Santiago heeft ondernomen. Het eerste dat hij zegt: “jij bent degene die de eerste stempel in mijn pelgrimsboekje hebt gezet en kijk eens hoeveel ik er inmiddels heb”……… ik zie stempels….zo veel. Wat prachtig en wat bijzonder om te zien…..
De heer raakt niet uitgepraat want dat er bijzondere dingen op de weg naar Santiago gebeuren daar kan hij nu over mee praten. Zo vertelde hij over slaapplaatsen in Frankrijk die niet overal even makkelijk te vinden zijn maar dat de Pelgrims mogen binnen lopen in het gemeentehuis (Le Marie) en dat er dan met ze meegedacht wordt. Zo vinden de meeste Pelgrims een plek en op die slaapplaatsen ontmoet je weer de meest bijzondere mensen. Ze kwamen, onder andere, een vrouw tegen, die vanuit Duitsland, Oberhausen, te voet naar Santiago liep! Zij trok achter haar aan een karretje met hierin haar hele hebben en houwen. Ze was al 5 maanden onderweg en had voor de hele pelgrimsreis 15 maanden uitgetrokken, want vanuit Santiago wilde ze ook weer te voet naar huis terug lopen. Wat een onderneming maar wat een respect dwong deze vrouw af.
Gaande weg kwamen de heren erachter dat de bagage die zij mee hadden veel te veel was. Met 5 tassen aan hun fiets was de balans ver te zoeken, dus al snel ging alle overtollige ballast er al uit. En dat is ook een gedachte achter de route van Santiago: je zelf ontlasten van alle zorgen die je met je meedraagt. De heren hebben een ervaring achter de rug die ze niet snel zullen vergeten en waar ze nog maanden, zo niet jaren over kunnen vertellen. En waarvan wij slechts een klein stukje van hebben mogen beluisteren.

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet,
Astrid Wiebering-Vlaar

 

 

Vieringen

Live uitzending van vieringen in de Willibrorduskerk

Van alle vieringen in de Willibrorduskerk wordt een live-stream opname gemaakt die rechtstreeks te zien is via ons YouTube kanaal. Ook kan via dat kanaal een opname worden teruggekeken.
Klik op deze link: H. Willibrorduskerk

 

 • Zondag 15 januari – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met De Brug
  o.l.v. parochianen
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=8DxvWqjSFJQ
  Gebedsintenties:Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Will Borst-Lumens, In dierbare herinnering: Annie Kraakman-Pater en Cor Kraakman, In liefdevolle herinnering: Pastor Herman Helsloot
 •  

 • Dinsdag 17 januari – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Ontmoetingsruimte
 •  

 • Vrijdag 20 januari – 09.30 uur
  Rozenkransgebed in de Ontmoetingsruimte
 •  

 • Zondag 22 januari – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met Dameskoor
  Voorganger: M. Nagtegaal
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=sjpsNPbkelg
  Gebedsintenties:
  Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Pastor Herman Helsloot, In dierbare herinnering: Cornelis Johannes Maria Burger, Marianne van der Heijden-Belleman

 

 

Agenda

 • Maandag 16 januari
  12.30 uur: Roosteroverleg
  15.30 uur: Vergadering Parochiebestuur

 

 

Extra Nieuws

Actie Kerkbalans 2023

Vanaf september 2022 zijn wij alweer druk bezig met actie Kerkbalans.
In deze maand kregen wij als parochie te horen dat de folders voor de actie Kerkbalans 2023 niet meer door de mensen van Kerkbalans gedrukt worden. Dit vanwege de leeftijd van de mensen die dit op zich namen. We kregen te horen dat zij een ander bedrijf hadden gevonden die de folders voor de parochies zou drukken. Nou dat hebben we geweten!
Waar het programma van Kerkbalans prima werkte kwam ik hier een paar behoorlijke obstakels tegen. Tegen de tijd dat normaliter de folders besteld moesten worden, werkte het programma nog steeds niet. Foto’s werden niet goed weer gegeven, we konden geen eigen tekst er in zetten.
Tja, we stonden bijna op het punt om dan maar de standaard folders te bestellen. Maar op de dag dat we dat wilden doen kregen we opeens bericht dat er aanpassingen in het programma waren doorgevoerd. En ja hoor, het programma was iets toegankelijker geworden.
Er kon iets meer met de foto’s, de teksten konden we min of meer aanpassen en na een paar uurtjes ploeteren kwam er zowaar een prachtige folder uitrollen.
In de laatste week van november ontvingen we de folders (altijd leuk).
Begin januari werden ze voorzien van een adressticker en uiteindelijk worden ze half januari bij de mensen bezorgd die ingeschreven staan in onze parochie. Uiteraard zijn we weer heel benieuwd naar uw reacties. En natuurlijk hopen we op uw gulle giften: want u weet zonder uw hulp redden wij het niet.
Bij voorbaat wil ik u, mede namens het bestuur en de locatieraden, hartelijk danken voor al uw hulp, uw bijdragen en uw meedenken.
Astrid Wiebering – Vlaar

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl