Nieuwsbrief week 3

Nieuws uit de Kerkstraat

Vandaag is het Driekoningen, 6 januari 2021. Traditiegetrouw hebben we de kerststallen in de Kerkstraat en in de kerk nog laten staan, hoewel er maar weinig mensen van kunnen genieten. Gelukkig waren ze beide wel te zien op de opname van de viering van 3 januari. Koster Piet is al vroeg aanwezig. Er is vandaag een uitvaart die gestreamd (rechtstreeks uitgezonden) zal worden en de technicus heeft enkele uren nodig om alles op te bouwen: drie vaste camera’s en een regiepunt vanwaar alle camera’s worden beidend. Het vrachtwagentje staat al geparkeerd naast de kerk. In de Kerstraat is het een beetje opgeruimd: de laatste ingebrachte kleding voor inloophuis De Kloof heb ik gisteren gesorteerd, in zakken gedaan en uit zicht gezet. Alle inzameldozen zijn weer naar zolder. Morgen zal de hele vracht (50 zakken!) opgehaald worden.
Tegen half elf komt Piet plotseling naar boven met de mededeling dat de kleding nú al opgehaald wordt. Snel ga ik de trap af, om te vragen of het even kan wachten tot de uitvaart begonnen is. Maar het blijkt dat er haast geboden is omdat er in Amsterdam weer een andere klus voor de chauffeur te wachten staat: een aanbieding van conserven voor De Kloof, die direct opgehaald moet worden. Er zit dus niets anders op dat met man en macht de aanhangwagen vol te laden. Samen met de kosters lukt het binnen tien minuten, nog vóór de klok geluid wordt. De bezoekers van de uitvaart wachten gelukkig even buiten, zodat we elkaar niet tegen het lijf lopen.
Als ‘s middags de rust is weergekeerd is het tijd om de kerststal in de Kerkstraat te ontmantelen. De grot, gemaakt van gebogen betonijzer en grotpapier, die al 20 jaar dienst doet, begint wel wat tekenen van slijtage te vertonen en Jozef staat los op zijn voetstuk. Maar als je het een beetje behoedzaam behandelt blijft alles staan en ziet het er nog toonbaar uit. Eén voor één til ik de dozen en kratten met de beelden naar zolder. Dat is een heel gesleep, maar het lukt en ook de Poolse schaapjes verhuizen weer voor een jaar naar het kamertje bij de verwarmingsketels.
De volgende dag zijn we ook weer vroeg paraat. De actie Kerkbalans moet voorbereid worden. Dit jaar bestaat de mailing uit een folder en een brief van de penningmeester. Astrid Wiebering heeft de folder ontworpen, die ziet er prachtig uit, geheel aangepast voor onze locatie. Enkele vrijwilligers hebben tijdens de kerstdagen de brieven thuis al in de folders ingelegd. Jan IJpelaan, logistiek leider van de actie, vervoerde de dozen handig naar huis met de kruiwagen van de Tuinfluiters. Vandaag moeten de adresstickers opgeplakt worden. Daarvoor moeten we toch centraal bij elkaar komen. Dirk heeft voor elke bezorgwijk een stickervel geprint. Goed verspreid door de Kerkstraat gaan we op ruime onderlinge afstand met een man/vrouw of zes aan de slag en binnen drie uur staan de kratten met totaal zo’n 100 pakketjes klaar voor de autokoeriers.
In de loop van de middag komt Ad, hoofd van de Klussenclub, even langs. Hij heeft een tip gekregen van Astrid, dat er één kast van de kastenwand in de Kerkstraat leeg staat. Zou dat een opbergmogelijkheid zijn voor de stenen beelden van de oude kerststal van de kerk? De laatste jaren wordt het steeds moeilijker om de beelden heelhuids van en naar zolder te krijgen, ze zijn loodzwaar en heel kwetsbaar en de vrijwilligers worden een dagje ouder… De grootste beelden blijken net niet tussen de planken te passen, maar liggend gaat het wel en het lukt Ad om de hele kerstgroep veilig in kast 7 op te bergen. Wie niet meer zo sterk is moet slim zijn…!

Marieke Hoetjes

Vieringen

Het bestuur van de parochie Bron van Levend Water heeft besloten
om alle kerkdiensten gedurende deze lockdown periode te laten vervallen.
Dat betekent dat alle diensten tot 19 januari 2021 zijn vervallen.
Ook andere bijeenkomsten zoals koorrepetities en vergaderingen
worden tot deze datum afgelast.

Op 13 januari vergadert het parochiebestuur over de maatregelen die na 19 januari genomen moeten worden.
U wordt hierover geïnformeerd via WeekCommunicatie, Nieuwsbrief en deze website.

Er worden dezer dagen vieringen opgenomen die via YouTube te zien zijn.
Afgelopen zondag zijn in de Eucharistieviering op YouTube getiteld: ‘Willibrorduskerk 10 jan 2021’
de gebedsintenties van deze viering genoemd bij de Voorbeden.

Extra Nieuws

Actie Kerkbalans van start

Meer dan ooit missen we de warmte van andere mensen om ons heen:
de handdruk bij een ontmoeting, een spontane knuffel, dat klopje op de schouder.
Mensen zoeken verbinding, contact en genegenheid.
En de kerk is daarbij voor veel mensen niet weg te denken:
samen komen om je geloof in God, maar ook je levenservaringen, te delen.
Met elkaar. Dat geeft een bijzondere band.
Kerkbalans vraagt u om te investeren in een levende kerk tijdens en na corona.
Omdat we mensen zijn, mensen die elkaar opzoeken in lastige, maar ook mooie tijden.
Wilt u ook dat de kerk kan blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat?
Geef dan vandaag voor de kerk van morgen.
Dankzij uw bijdrage kan de kerk voortbestaan.

Komende tijd zal de folder en een brief van de penningmeester op veel adressen in onze parochie bezorgd worden.

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl