Nieuwsbrief week 30-31

Nieuws uit de Kerkstraat

Wanneer u dit leest is hopelijk onze Astrid weer veilig en wel teruggekeerd van vakantie. In de afgelopen drie weken hebben we haar zo goed en zo kwaad als het ging proberen te vervangen. Op maandag en woensdag is dat geen probleem, Gerard zwaait dan de scepter in het kantoor, de deur staat al vroeg open en de koffie is bruin. Op de andere dagen lukte het meestal ook om ’s morgens in ieder geval enkele uren iemand bereid te vinden om de wacht te houden. Hopelijk is niemand aan de vaste deur gekomen. Maar het zal heerlijk zijn als Astrid weer op haar vaste plek zit, met uitzicht op de Kerkstraat en met een vriendelijk woord voor iedereen.
Inmiddels begint de actie van de Caritas Werkgroep te lopen. In het Stiltecentrum worden regelmatig boodschappen opgehaald en ook weer ingebracht. Het is natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat. Maar misschien kunnen een paar boodschapjes iemand toch even de week doorhelpen. Ook de steentjes-aktie op het kerkhof loopt nog steeds heel goed. De dames die de stenen versieren kunnen er nauwelijks tegen op produceren. Ze lieten mij weten dat ze er ’s avonds na het eten vaak even voor gaan zitten. Het is bijna een meditatief moment om de vorm en kleur van een steen op je in te laten werken en vervolgens een idee te krijgen voor de beschildering. Regelmatig horen we iets terug over de bestemming van de stenen. Zo worden ze soms gebruikt door kleinkinderen, om bij de begrafenis van hun opa of oma een persoonlijke groet mee te geven, maar ook worden ze mee naar huis genomen, als herinnering aan een bezoek aan de begraafplaats. De meeste worden echter neergelegd op of bij een grafmonument, zo langzamerhand zie je ze tijdens een wandelingetje over het kerkhof overal opduiken.
Zo’n wandeling over het kerkhof is soms niet zonder gevaar: het asfaltpad langs de noordzijde is al weer vele jaren oud. Het is op een aantal plekken gerepareerd met koud asfalt, maar ook dat zakt weer weg. Daardoor is het vooral voor de wat oudere bezoekers lastig begaanbaar. Op aanvraag van Ina heeft de locatieraad nu offertes aangevraagd voor de voor verlenging van het klinkerpad tot net voorbij het urnenhofje op het oude gedeelte van de begraafplaats. Ook wordt er nog een dwarspad bestraat. Zodra er toestemming is van het bisdom zal opdracht gegeven worden aan de stratenmaker en hopelijk kan het werk dan eind van de zomer uitgevoerd worden.
Hopelijk inderdaad, want het is dezer dagen af en toe hopeloos als je op zoek bent naar vaklieden. Dat speelt op dit moment ook bij het realiseren van een woning voor de nieuwe pastor Igno Osterhaus. De bovenwoning van de pastorie in Egmond aan den Hoef moet voor hem bewoonbaar gemaakt worden. Het mag allemaal eenvoudig, maar de natte ruimten moeten wel aan bepaalde eisen voldoen en er zal toch ook een behangetje tegen de muur moeten en vloerbedekking op de grond. Op korte termijn zijn daar geen professionele bedrijven voor te vinden. En een oproep voor vrijwilligers heeft ook nog niet echt resultaat. Dus wanneer u een tip of suggestie heeft: laat het ons weten. We willen de nieuwe pastor graag een fijne woning aanbieden!
Het eerst volgende Kerkstraatje, dat wegens het ‘vakantierooster’ pas weer over twee weken verschijnt, zal vast van de hand van Astrid zijn. Ze heeft denk ik weer mooie verhalen van haar vakantietrip door Nederland waar ze met haar man drie weken heeft rondgetoerd. Als u er zelf nog voor korte of langere tijd op uit gaat: van harte een goede reis en behouden thuiskomst gewenst!

Marieke Hoetjes

 

 

Vieringen

Live uitzending van vieringen in de Willibrorduskerk

Van alle vieringen in de Willibrorduskerk wordt een live-stream opname gemaakt
die rechtstreeks te zien is via ons YouTube kanaal.
Ook kan via dat kanaal een opname worden teruggekeken.
Klik op onderstaande link:
H. Willibrorduskerk

 • Zondag 24 juli – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: N. Mantje
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=l-kLLfjdVWA
  Gebedsintenties:
  Wim Kager, Jac Verberne, In dierbare herinnering: Cornelis Johannes Maria Burger, Catharina Groot en Maria Geerts-Groot, In dankbare herinnering: Gerard Schuijt, Cees en Jo van Westerop-Zentveld, In liefdevolle herinnering: Pastor Herman Helsloot, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Pierre Bussen
 • Woensdag 27 juli – 09.30 uur
  Rozenkransgebed in de Moeder Godskapel
 • Vrijdag 29 juli – 09.30 uur
  Gebedsviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 31 juli – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met Dameskoor
  Voorhganger: K. Kint
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=Lxj90bf8ZaE
  Gebedsintenties:
  Catharina Groot en Maria Geerts-Groot, In dankbare herinnering: Wim de Backker, In liefdevolle herinnering: Pastor Herman Helsloot, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Arie Schaap, dochter Annette en overleden familie, Overleden familie van Diepen-Potter
 • Dinsdag 2 aug. – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Vrijdag 5 aug. – 09.30 uur
  Gebedsviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 7 aug. – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met Herenkoor
  o.l.v. parochianen
  Gebedsintenties:
  Fenny de Koning-Wennekes, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, Catharina Groot en Maria Geerts-Groot, Johan Oosterbaan en Jeanne Oosterbaan-Doedens, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Pastor Herman Helsloot, In dierbare herinnering: Cornelis Johannes Maria Burger

 

 

Extra Nieuws

Vakantietijd in de Willibrorduskerk

Net als voorgaande jaren zal en deel van onze medewerkers/sters in de maanden juli/augustus een paar weken vrij zijn. Het parochiesecretariaat/kantoor zal in deze maanden zoveel mogelijk geopend zijn.

Elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur stellen wij in de gelegenheid om binnen te lopen voor een praatje, een kop koffie, een kaarsje aan te steken of wat dan ook.

Wanneer het kantoor toch (onverwachts) een dagje gesloten is, kunt u altijd bellen en het antwoordapparaat inspreken (072-533 09 06). U wordt dan zo spoedig mogelijk terug gebeld.

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl