Nieuwsbrief week 38

Nieuws uit de Kerkstraat

Het is al weer ruim anderhalf jaar geleden dat pastor Helsloot voor het laatst voorging in Zorgcentrum Overkerck. Iedere donderdagochtend werd daartoe een deel van het restaurant met een vouwwand afgesloten. Enkele vrijwilligers van de parochie maakten er dan een pop-up-kapel van: op een tafel werd een altaar ingericht en daaromheen stoelen in een kring neergezet. Vervolgens begeleidden zij sommige bewoners naar de ruimte, anderen kwamen zelf naar de viering. Rond kwart voor tien liep ik altijd even met pastor Helsloot mee vanuit het Willibrordushuis om zijn gebedsmantel en de liturgieboekjes te brengen. In het restaurant ontmoetten we dan veel ‘oude bekenden’ zoals de dames Kraakman en Reuling en de heren Jonker en Morshuis. In maart 2020 kwam er abrupt een einde aan deze wekelijkse bijeenkomst, het Zorgcentrum ging op slot en er brak een zeer moeilijke tijd aan voor de bewoners, hun familie en de verzorgenden. Velen zijn ons sindsdien helaas ontvallen, waaronder ook bovengenoemde vaste bezoekers van de donderdagochtendviering.
Onlangs kreeg pastor Helsloot de vraag of hij bereid was de vieringen in Overkerck weer op te pakken. Deze donderdag lopen we tegen tien uur voor het eerst weer het restaurant binnen voor een gesprek met Saskia Borst, activiteitenbegeleidster van het Uitbureau. Ze komt ons al tegemoet en we maken kennis, nog steeds zonder handen te schudden natuurlijk. Saskia gaat ons voor naar de Huiskamer en vertelt dat die laatst opnieuw is ingericht. De muren zijn gesausd en er zijn zo’n 12 comfortabele leunstoelen geplaatst. Wegens het mooie weer staan de tuindeuren nu open en zit iedereen op het terras lekker in het zonnetje. Achter een deels geopende schuifwand zien we een tweede huiskamer waar de maaltijd gebruikt kan worden. Het voorstel is om de vieringen voortaan in het zitgedeelte van de huiskamer te houden. De wand kan dan gesloten worden zodat mensen kunnen kiezen of ze er wel of niet bij willen zijn.
Saskia vertelt dat er al contact is geweest met één van onze vrijwilligers die ook veel in Overkerck helpt en er wordt nu geïnventariseerd welke bewoners graag naar de viering zouden willen komen. Aan de overkant van de gang toont ze ons een ruimte waar boosters en andere hulpmiddelen staan opgesteld, daar is ook plaats voor de kist met liturgische benodigdheden zoals een kruisbeeld, kandelaars, altaardwaal en kelk.
Terwijl we teruglopen naar het restaurant komt mevrouw Veldt ons in de gang tegemoet. ”Dag pastor Helsloot, wat fijn u hier te zien!”, zegt ze zichtbaar blij. Als ze hoort dat er weer iedere maand een kerkdienst komt, reageert ze verheugd: “Ik zal het noteren in mijn agenda”.
Terug bij het Willibrordushuis vind ik wat post in de brievenbus, waaronder een brief die bestemd is voor de redactie van het parochieblad. Hij is geschreven door een 93-jarige parochiane, een vaste bezoekster van de vieringen in de kerk. Ze schrijft: ’gelezen in de Bron van Levend Water over de regenboogkleuren, maar u heeft er één vergeten. Er zijn er zeven, die er niet bij is, is de zesde kleur (Indigo).’ En inderdaad, als ik de tekst op bladzijde 11 van het parochieblad erop nalees, tel ik zes kleuren. De rijkdom van verscheidenheid blijkt toch altijd weer groter!
Marieke Hoetjes

 

Vieringen

 • Zondag 19 september – 10.00 uur – Start actie Schoenendoos) (registratie bij binnenkomst)
  Eucharistiieviering met gelegenheids-kinderkoor
  Voorgangers: B. Glorie en P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Wim de Backker, Coby Jazet-Crone, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof, Kees en Jo van Westerop-Zentveld, In dierbare herinnering: Annie Kraakman-Pater en Cor Kraakman, Voor mijn dierbare echtgenoot Cornelis Johannes Maria Burger, Johannes Hendrikus Hageman, in dierbare herinnering Kees Panis en kleindochter Chantal, In dierbare herinnering Joannes Rood en Catharina Veenboer, Joseph Brasseur en Catharina Munten en hun dochter Nelly en zoon Jean, Annie en Arie Abbo
 • Woensdag 22 september – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Vrijdag 24 september – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Zondag 26 september – 10.00 uur (registratie bij binnenkomst)
  Woord- en Communieviering met De Brug
  o.l.v. parochianen
  Gebedsintenties:
  Gerard Schuijt, In herinnering aan Arie Schaap, Annette en overleden familie, Jac Verberne, Hans Hageman, Anton van de Heijden, in dierbare herinnering Annie Kraakman-Pater en Cor Kraakman, Johan Oosterbaan en Jeanne Oosterbaan-Doedens, Johannes Hendrikus Hageman

Agenda

 • Dinsdag 21 september
  20.00 uur: Locatieraad Willibrordus

 

Extra Nieuws

Start Schoenendoosactie 2021

Vanaf zondag 19 september staat onze schoenendooskraam weer in de Kerkstraat.
Elke zondag voor en na de viering kunnen jullie daar weer terecht voor informatie, dozen en spullen.
We helpen jullie graag.
Op 24 oktober sluiten we in een speciale viering onze actie weer af.
We hopen dat we dit jaar weer heel veel kinderen, die wel iets moois kunnen gebruiken,
blij kunnen maken met een mooie goed gevulde schoenendoos!
Werkgroep Actie Schoenendoos

Iets Nieuws

Iets nieuws – oud – en toch anders.
Een hedendaags thema: Wie zeg jij dat Ik ben?
Waar iedereen zelf aangesproken en om antwoord gevraagd werd. NU.
Ook het repertoire en de naam van het koor El Shaddai (God Almachtig) voegt iets nieuws toe.
Een nieuwe uitstraling, zoals de gekozen teksten en liederen van de hele viering.
Ze geven ruimte om mee te denken.
Bedankt en graag zo doorgaan.
Een parochiaan, aanwezig bij de viering van zaterdagavond 11 september

 

 

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl