Nieuwsbrief week 40

Nieuws uit de Kerkstraat

Met de foto’s van pastor Helsloot zijn afscheidsviering, welke plaatsvond op zondag 30 augustus, nog voor mijn neus, dient zich toch weer een andere gelegenheid aan om weer foto’s te maken.
Op mijn computer heb ik ruim 500 foto’s van die dag, waar ik een selectie uit moet maken, anders wordt het fotoboek wel erg dik. Maar het gaat lukken en kijkende naar de foto’s gaat zo’n hele dag weer aan me voorbij. Persoonlijk vond ik het al een mooie dag met alle mensen die in de viering aanwezig waren, maar ook de mensen die ’s middags bij de doorlopende receptie aanwezig waren. Als het mij al zo raakt hoe moet dat dan voor pastor Helsloot zijn? Op de facebook-pagina van de Willibrorduskerk en in de nieuwsbrief van week 38 heeft hij over deze dag een mooi woordje geschreven. Dit zegt genoeg. Vanwege de oplopende besmettingen hebben we de dag op het laatste moment een hele andere invulling moeten geven.
En zo zijn er nog heel wat andere activiteiten die er anders uitzien als normaal. Het blijft elke dag schakelen, denken, relativeren, flexibel zijn want het is veel. Niet alleen voor ons maar voor iedereen. Ik heb er al meer over geschreven waar we allemaal om moeten denken dus dat laat ik nu voor wat het is.
Echter steeds weer komen er dingen naar voren waar we aan moeten denken, zo hoorde ik van een parochiaan dat als er gebeld wordt naar de kerk dat het 06 nummer van pastor Helsloot te horen is. O ja, ook dit moet veranderd worden. Zo kwam pastor Paul Bindels vrijdagmorgen aan het loketraam met de mededeling dat het in de kleine kapel warm is. O ja, ‘vroeger’ was er op vrijdagmorgen een viering in de kleine kapel dus staat de thermostaat zo ingesteld dat het op vrijdagmorgen altijd warm is in de kapel, echter in de zomermaanden is het er niet koud geweest omdat het steeds zo mooi weer was, maar die vrijdag was het koeler en slaat de kachel weer aan en dat was duidelijk te voelen. Dus ook dit moet weer geregeld worden. We begonnen de vieringen van deze ochtenden in de kerk want daar was het nog warm genoeg maar nu de dagen kouder worden is het te kil en steeds weer de kerk opstoken kost een vermogen. Tegenwoordig zijn de vieringen op de woensdagmorgen en de vrijdagmorgen om half 10 in de Ontmoetingsruimte. Het programma voor de kachel, dat we twee jaar terug zo mooi bedacht hadden, moet dus weer aangepast worden. Aan mij de eer om dit te regelen met de loodgieter van Heiloo.
Maar nu de andere gelegenheid waar ik in mijn eerste regel over schreef. Kort geleden kreeg pastor Paul Bindels te horen dat de Bisschop naar Heiloo komt. Het is gebruikelijk dat een nieuwe priester in zijn nieuwe parochie officieel geïnstalleerd word. Zo’n mis wordt dan voorgegaan door de Bisschop of door de deken. Op zondag 13 september is Bisschop Hendriks naar Heiloo gekomen om hem officieel te installeren in onze parochie. Toch een hele bijzondere gebeurtenis die natuurlijk ook weer vastgelegd moet worden en als u dit leest is deze gebeurtenis alweer achter de rug. Maar we hebben de video en de foto’s en ook het foto boek van pastor Bindels wordt op deze manier al aardig gevuld. Mocht u dit eens een keer in willen zien, loop dan gerust naar binnen, het ligt in zijn kantoor.
Het kantoor, u zult het misschien al vernomen hebben, maar pastor Bindels heeft aangegeven dat hij kantoor wil houden in de vergaderkamer beneden. Momenteel staat er een hele grote tafel met stoelen er omheen. Wat is deze tafel vaak gebruikt voor vergaderingen, voor de actie schoendoos, voor het maken van de kransen voor de Kerst, voor het uitzoeken van de Parochiebladen, kortom voor heel veel dingen was dit een super handige tafel. Maar met wat creativiteit/flexibiliteit krijgen alle activiteiten weer een plekje. Pastor Bindels gaf aan dat hij graag een bureau wilde in de vergaderkamer. Dus wij op zoek naar een bureau, en dan is het mooi als je her en der wat connecties hebt. Een app naar een medewerker van Keer op Keer verraste ons zeer. We kregen foto’s te zien van een bureau en een kast en eigenlijk was de pastor gelijk al verkocht. Maar eerst zien en dan geloven dat dit zomaar op zijn pad komt. Op een vrijdagmorgen werd hij opgehaald door de medewerker van Keer op Keer en een uurtje later kwam hij met een grote lach op zijn gezicht weer terug. Koop gesloten. Nou hoe mooi is dat? Maandag 14 september zal het bureau en de kast geleverd worden. Bent u net als wij nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust langs, alle ochtenden is er iemand in kantoor aanwezig. En wellicht is pastor Paul Bindels er dan ook, hij zal u hartelijk ontvangen.

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering-Vlaar

Vieringen

 • Zondag 27 september – 10.00 uur (aanmelden vanaf 9.30 uur, kom op tijd, toegewezen plaatsen)
  Woord- en Communieviering met De Brug
  o.l.v. parochianen
  Gebedsintenties:
  Wim Heijne, Agnes Heijne-Boersen en overleden dochter Linda, Pieter Jonker en Aafje Jonker-Wever, Voor levende en overleden familie Kuijpers, Ter herinnering aan Co Smit, Jac Verberne, In liefdevolle herinnering: Kees-Jan Sprenkeling, Anton van der Heijden, Johannes Hendrikus Hageman
  Woensdag 30 september – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Vrijdag 2 oktober – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Gebedsintentie:
  Martha Groen-Groot
 • Zondag 4 oktober – 10.00 uur (aanmelden vanaf 9.30 uur, kom op tijd, toegewezen plaatsen)
  Eucharistieviering met WiKiKo Start Actie Schoenendoos
  o.l.v. parochianen
  Gebedsintenties:
  Joop Stroomer, Lies Lubke en overleden ouders, Anna Maria Driessen-van der Velden en Matthieu Driessen, Fenny de Koning-Wennekes, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, In liefdevolle herinnering: Kees-Jan Sprenkeling, Johannes Hendrikus Hageman

Agenda

 • Dinsdag 29 september
  Inleveren kopij parochieblad oktober
 • Woensdag 30 september
  11.00 uur: Overleg Kerstvieringen
 • Vrijdag 2 oktober
  15.00 uur: Commissie Rond de waterput

Extra Nieuws

Koffiedrinken na de zondagviering

U kunt vanaf heden na de zondagsviering weer een kopje koffie komen drinken
in de Ontmoetingsruimte en Kerkstraat.
Daar zijn echter wel regels voor:

• In de Kerkstraat en in de Ontmoetingsruimte staan tafels met kopjes klaar.
• U kunt plaatsnemen bij een kopje en dan komt er iemand langs die de koffie inschenkt.
• U wordt verzocht om op uw plaats te blijven zitten tot u naar huis gaat.

Dit alles voor uw veiligheid en die van anderen.
Wij hopen hiermee aan de wens van veel kerkgangers tegemoet te komen.

Locatieraad Willibrordus

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl