Nieuwsbrief week 41

Nieuws uit de Kerkstraat

Na een middagje doorgebracht te hebben met dochter en kleinzoon in Hippolytushoef, hoorde ik bij thuiskomst van mijn man dat er iemand gebeld had van mijn werk. Hij noemde een naam maar ik kon er niets bij verzinnen. Hij vertelde mij dat deze dame de volgende ochtend in kantoor zou komen om een en ander door te spreken.
Vrijdagmorgen vroeg naar kantoor, soms ben ik er al om half 8, zodat ik in deze vroege uurtjes veel kan doen waar ik extra mijn aandacht moet bijhouden. Bijvoorbeeld de automatische incasso’s. Het gaat al een stuk makkelijker nu we ze vanuit het boekhoudpakket incasseren, maar dan nog blijft het altijd weer een terdege check of er per ongeluk niet iemand tussen zit die afgelopen jaar is overleden of die om wat voor reden dan ook heeft opgezegd. Dus de lijst wordt elk jaar met grote zorgvuldigheid gecontroleerd. Daarom was ik ook zeer verbaasd dat ik vrijdagmorgen op ons antwoordapparaat een boodschap hoorde van een mevrouw wier vader vorig jaar overleden was en waar 24 augustus nog bij geïncasseerd was voor de kerkbijdrage. Als ik zo’n boodschap hoor dan breekt het zweet me toch wel enigszins uit maar al snel bedacht ik dat ik op 24 augustus helemaal geen incasso heb doen uitgaan. Toch maar even op zoek hoe dit dan kon gebeuren. De ontvangst was binnen gekomen op de ING bank terwijl ons incassocontract bij een andere bank loopt. Wat bleek: de overledene had ooit zelf een vinkje gezet bij doorlopende betaling aan de kerk. Dus jaarlijks werd er rond 24 augustus geld van zijn rekening afgeschreven en zo kan dit dus ook nog gebeuren als je overleden bent. Je staat wel even raar te kijken. De dame in kwestie heb ik hierover ingelicht, zij was blij dat het opgelost was en ik was blij dat ik niets over het hoofd heb gezien.
Rond 10 uur een klop op de deur; de bewuste dame komt binnen. Een totaal andere dame als die ik zelf bedacht had maar ja dat heb je als je een verkeerde naam toegespeeld krijgt. Wat wil het geval: vorig jaar kwam een stel dames vragen of zij zelfgemaakte kerstkaarten mochten verkopen. Al tijden waren zij hier mee bezig en in coronatijd was dit voor hen een heerlijke verzetje. Maar de kaarten stapelden zich op, en zij vroegen zich af wat ze er mee konden doen. Alle twee dachten zij gelijk aan de mogelijkheid om ze in de Kerkstraat te verkopen. Alles was goed doorgesproken en eind november kwamen de dames de kaarten in het daarvoor bestemde rekje zetten. Wij, in kantoor, keken ons ogen uit, want wat een mooie kaarten! Wat een arbeid en uren zijn daar in gaan zitten! Vanaf dag één waren de kaarten zeer in trek en meerdere malen moest het rekje bijgevuld worden.
En nu vraagt één van de creatieve dames of het dit jaar weer mag. Ik zie hier geen probleem in want wat een succes is dat moet je vasthouden. De dames hebben hun creativiteit het afgelopen jaar weer volop laten werken want zij hebben weer stapels kaarten gemaakt. De vraag is wanneer de kaarten neergezet mogen worden. Waarschijnlijk zal dit eind oktober worden want momenteel is de schoenendoos actie aan de gang, meer hierover kunt u lezen in het Parochieblad Bron van Levend Water. En zoals u van voorgaande jaren nog wel weet, staat de Kerkstraat dan aardig vol met schoenendozen. Elk jaar weer een prachtige actie die voor veel beweging zorgt. De werkgroep die zich hier mee bezig houdt komt dan weer regelmatig over de vloer, heerlijk om hen bezig te zien met het controleren en vullen van de schoenendozen.
De komende maanden wordt het dus druk in onze Kerk. Want dat de schoenendoosactie mensen naar de Kerk brengt dat is afgelopen jaren dubbel en dwars gebleken. Daarna starten we dus met de verkoop van de kerstkaarten, en aansluitend daarop starten we weer met de kledinginzamelingsactie, zoals u in de vorige nieuwsbrief kon lezen.
We houden u van de acties die gaan plaatsvinden op de hoogte, via de site rk-bronvanlevendwater.nl , de nieuwsbrief (wilt u deze per mail ontvangen, geef dit dan aan ons door) en het Parochieblad.

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

 

Vieringen

 • Zondag 10 oktober – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Dameskoor
  Voorganger: N. Mantje
  Gebedsintenties:
  Wim Kager, Madeleine Fabius-van Berckel, Maria Adelaar-Schoemaker, Johannes Hendrikus Hageman, In dankbare herinnering: Familie Groot-Leek, Kees Dam, Gerard Snel, Cor Apeldoorn, Ter herinnering aan: Joke en André Dekker
 • Woensdag 13 oktober – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Vrijdag 15 oktober – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Zondag 17 oktober – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Cornelia Johanna Maria van der Meer, in dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, Jac Verberne, Voor mijn dierbare echtgenoot Cornelis Johannes Maria Burger, Johannes Hendrikus Hageman, Overleden familie Lammers, In liefdevolle herinnering: Gré Kraakman-De Koning en Kees Kraakman

Agenda

 • Dinsdag 12 oktober
  14.00 uur: Vergadering Parochiebestuur
 • Vrijdag 15 oktober
  15.00 uur: Commissie Waterput
 • Zondag 17 oktober
  15.00 uur: een middag met Anton Stolwijk rond zijn boek ‘Buiten Dienst’

 

Extra Nieuws

17 Oktober: Middag rond hetboek ‘Buiten dienst’ over sluiting Josephkerk Alkmaar

In zijn boek ‘Buiten Dienst’ beschrijft Alkmaarder Anton Stolwijk op betrokken én humoristische wijze het parochieleven in het laatste jaar van de Josephkerk aan de Nassaulaan. Hij spreekt (oud)parochianen en probeert te achterhalen wat zijn vader,
als medewerker van het Diocesaan Pastoraal Centrum van het bisdom Haarlem, destijds heeft bewogen om zich in te zetten voor de kerk. Anton vertelt over de ontstaansgeschiedenis van zijn boek, hij leest er uit voor en er is gelegenheid om hem vragen te stellen.
Een interessante middag voor leden van alle kerken, die ook hún gemeenschap kleiner zien worden.
U bent van harte welkom!!!

Wie Anton Stolwijk
Wanneer zondag 17 oktober, 15.00 uur
Bijdrage collecte na afloop
Waar Willibrorduskerk, Westerweg 267 Heiloo

 

 

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl