Nieuwsbrief week 42

Nieuws uit de Kerkstraat

Het is half september en dit is de tijd om eens te kijken hoe de financiën omtrent de Kerkbijdragen er voor staan. Begin van het jaar ontvangen alle parochianen die bij ons bekend zijn een schrijven over actie Kerkbalans. Hierin wordt vermeld welk thema voor het lopend jaar gehanteerd wordt en voor 2021 is dat: “geef vandaag voor de kerk van morgen”. In het kort komt het er op neer dat wij menen dat de kerk ook van betekenis moet blijven voor de generaties na ons. Ook voor hen hopen we dat zij in de kerk vinden wat wij er ook vinden. Inspirerende vieringen, een zorgzame gemeenschap en een gastvrije kerk. Zodat ook zij weten dat een ieder meer dan welkom is in onze kerken.
Jaarlijks zien wij ons aantal bezoekers van de vieringen afnemen maar dat moge voor een ieder duidelijk zijn. Maar toch…als we zien wie er door de week binnen komen lopen, wat een succes de schoenendoos actie is, de voedselbank, de kledinginzamelingsactie, dan zien we toch hoeveel betrokkenheid er onder de mensen is. Ook hierin speelt de kerk een grote rol.
Het is elk jaar weer een hele klus te bekijken welke mensen nog niet hebben bijgedragen en voorgaande jaren wel. Je zou denken dat het met het nieuwe programma makkelijker is geworden maar helaas krijg ik daar net niet uit wat ik eigenlijk wil weten. Dit jaar worden dan ook alle mensen aangeschreven die een parochieblad ontvangen maar tot nu toe nog geen bijdrage hebben gedaan. Ik hoop dan ook dat deze lijst voor komende jaren mijn houvast wordt.
Wanneer ik zo bezig ben moet ik denken aan de heer Fraase Storm. Elk jaar liep ik samen met hem de lijsten door, en elk jaar weer schreef hij de mensen, die in dat jaar nog niet betaald hadden, op in een A4 blok. Deze mensen ontvingen dan een herinneringsbrief, echter de mensen die al 5 jaar niets betaald hadden werden door hem uit het bestand gehaald. Handmatig telde hij alle bedragen (uitgaande van het bedrag dat voorgaand jaar betaald was) bij elkaar op en het was altijd een grote vraag of we het bedrag dat hij had uitgerekend nog zouden ontvangen. En elk jaar kwam dat bedrag, mede door de herinneringsbrieven, toch weer binnen. Dat was dan toch weer een reden tot een traktatie. De ene keer werden we getrakteerd door de heer Fraase Storm en de andere keer door mijn persoon.
Het handmatig noteren is nu niet meer nodig, de lijsten worden nu vanuit het nieuwe programma getransporteerd naar een excel sheet in met een druk op de knop worden de bedragen van voorgaande jaren bij elkaar opgeteld. Hoeveel makkelijker is dat allemaal geworden.
De heer Fraase Storm moest toch eens weten hoe het nu allemaal gaat, Vaak denk ik nog aan hem. Dat is ook niet moeilijk want hij heeft zoveel gedaan voor en in de kerk. Dagelijks drink ik uit de beker die ik ooit kreeg van de heer Fraase Storm met daarop een tekst, die luidt: “stay home”. Toen ik de beker kreeg moest ik ook wel even er over nadenken want vond ik het wel leuk om dit te lezen, maar wat bedoelde de heer Fraase Storm met deze tekst? Was hij ontevreden met me? Had hij een reden om juist deze beker met deze tekst aan me te geven? Moest ik thuisblijven voor de kinderen? Ik heb er lang over getwijfeld maar op een dag moest ik het hem toch vragen.
“Tekst”? vroeg hij. “nooit naar gekeken, ik heb alleen naar de maat beker gekeken en dit vond ik een typisch bekertje voor jou, niet te groot, niet te klein”. Ik weer helemaal gerustgesteld en de beker wordt elke keer dat ik in kantoor ben volop gebruikt. Tja, herinneringen…..ze blijven en dat is mooi, je bent pas vergeten als er niet meer over je gepraat wordt.
En nu praten we dus over herinneringsbrieven. Tezamen met het parochieblad van oktober ontvangen sommige mensen een brief maar, mocht u, ten onrechte een herinneringsbrief hebben ontvangen dan horen wij dat graag van u. Een aanpassing in de lijst is dan zo gemaakt.
Wij hopen dat u door het lezen van deze herinnering toch een bijdrage wilt doen aan het goede werk dat zo hard nodig is om de kerk door te geven aan de volgende generaties.
Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

 

Vieringen

 • Zondag 17 oktober – 10.00 uur
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: P. Bindels
  Gebedsintenties:
  Cornelia Johanna Maria van der Meer, in dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, Jac Verberne, Voor mijn dierbare echtgenoot Cornelis Johannes Maria Burger, Johannes Hendrikus Hageman, Overleden familie Lammers, In liefdevolle herinnering: Gré Kraakman-De Koning en Kees Kraakman, Arieën Glim, Bets Koning, overleden familie Glim- Koning
 • Woensdag 20 oktober– 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Vrijdag 22 oktober – 09.30 uur
  Eucharistieviering
 • Zondag 24 oktober – 10.00 uur – Schoenendoosactie
  Eucharistieviering met De Brug
  Voorganger: N. Mantje
  Gebedsintenties:
  In herinnering aan: Arie Schaap, Annette en overleden familie, Johannes Hendrikus Hageman, In dierbare herinnering: Jan Bakker en overleden familie

 

Agenda

 • Zondag 17 oktober
  15.00 uur: Lezing Anton Stolwijk over zijn boek ‘Buiten Dienst’ over de sluiting van de Josephkerk in Alkmaar

 

Extra Nieuws

Actie Schoenendoos 2021

Op 19 september zijn we met zeer veel plezier van start gegaan met de Actie Schoenendoos!
Er waren veel mensen in deze viering. Pastor Bert Glorie en Pastor Paul Bindels gingen voor
en we hadden een schitterend spontaan kinderkoor dat erg enthousiast zong.
Bij het inmiddels bekende filmpje, ‘Jij dacht aan mij’, werd weer duidelijk dat deze actie zo belangrijk is !
Het was ook meteen weer gezellig druk bij de kraam in de Kerkstraat voor informatie,
dozen meenemen en meteen dozen bestellen.
Er werd ook veel geld gegeven om dozen te mogen vullen.
Zondag 24 oktober hopen we met een mooie viering de actie (bijna) af te sluiten.
We gaan daarna alles klaarmaken voor verzending en ook uw doos kan nog mee!!
Dank aan alle gulle gevers !
Werkgroep Schoenendoosactie

 

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl