Nieuwsbrief week 43

Nieuws uit de Kerkstraat

Zo af en toe komt er een prachtig verhaal voorbij wat mij doet beseffen wat een leuke omgeving het toch is waar wij werken. Uit het leven gegrepen: onlangs vroeg ik aan een dame of het iets voor haar was om lekker mee te zingen in het koor. Waarop zij me aankeek met een blik van…..hoe kan je me dat vragen? Tja, soms heb ik wel eens een spontane opmerking maar dat deze opmerking zo’n bekentenis uitlokte dat had ik niet verwacht.
De dame in kwestie was jaren geleden lid van een vereniging en rond de Kerst werden er toneelstukken/optredens bedacht en uitgevoerd. En zo kwam het jaar waarin deze dame een van de wijzen mocht vertolken. Nou dacht zi,j dat is geen probleem totdat zij te horen kreeg: er worden ook een paar liedjes solo gezongen. Ze trok wit weg maar ach….wat maakt het uit. Ze had al zoveel keer verteld dat ze totaal niet kon zingen en steeds weer kreeg ze te horen: iedereen kan zingen. Maar is dat zo? Heeft elk mens aanleg om goed te kunnen zingen of zijn er echt mensen die het gewoon niet kunnen? Zo ook deze dame, na een aantal keren gerepeteerd te hebben en moedig door haar werd gezongen, werd zij apart genomen door een ander lid van de vereniging. Er werd haar verteld dat het echt niet kon…………….haar zang klonk gewoon niet. Zij hoorde er niet van op, zij kreeg alleen de bevestiging dat zij echt, echt, niet kon zingen. Maar de rol van een van de wijzen was haar wel op het lijf geschreven en er kwam een deal. Zij bleef de rol vervullen en op het moment dat er gezongen moest worden zou zij gaan playbacken en een andere dame, wel gezegend met een mooie stem, zou dan gaan zingen. Zo gezegd zo gedaan. Vele keren ging het goed maar tijdens een van de optredens stagneerde er opeens iets.
De dame in haar rol als een van de wijzen, speelde een grandioze avond alles liep gesmeerd totdat zij, zoals afgesproken, haar liedje stond te playbacken maar er van de andere dame geen geluid kwam!! Die dame zat waarschijnlijk een beetje te dromen want die was gewoon “vergeten” dat ze moest gaan zingen. U snapt…..en gênant momentje. Maar waar we nu hartelijk om hebben gelachen.
Zo hebben we allemaal onze eigen kwaliteiten en dat is maar goed ook. Anders waren we allemaal gezegend met een prachtige stem of met de kunst om prachtige bloemstukken in elkaar te zetten. Zo zijn er in onze locatie heel wat werkgroepen die allen doen waar zij goed in zijn: we hebben een interieurverzorgingsgroep, een tuinfluitergroep, een begraafplaatsadministratiegroep, een locatieraad, een parochiebestuur, een pastoresteam, een bezorgteam, een klussenklusgroep, diverse koren, een avondwakegroep, een kostergroep, een lectorgroep, een ledenadministratiegroep, een financiëngroep, een acolietengroep, een koffie schenk groep een bloemendames/heer groep, een coördinatorengroep, een drukwerk man, een feestcommissie, team Ina, en misschien vergeet ik nog een paar groepen maar daarvoor, bij deze, mijn excuses. En in al deze groepen zitten mensen met verstand van zaken.
En dat hebben we nodig in deze tijd waarin veel van ons gevraagd wordt. Een moeilijke, onzekere tijd waarin we uiteindelijk toch het advies krijgen om een mondkapje te dragen in openbare ruimtes. Ook wij als kerk ontkomen er niet aan.
Vanuit het Bisdom ontvingen wij het volgende bericht: Sinds 30 september 2020 geldt tevens het dringende advies om niet-medische mondkapjes te dragen in alle publieke binnenruimtes. Hoewel kerkgebouwen niet bij name worden genoemd, neemt het bisdom Haarlem-Amsterdam dit dringende advies over en verzoekt de parochies dit onder de aandacht te brengen bij de kerkgangers. Zoals het advies van de overheid zelf stelt, kunnen mensen hiertoe echter niet gedwongen worden. Op dit moment bepaalt het advies dat het mondkapje gedragen wordt tijdens bewegingen door een ruimte, wat betekent dat wanneer mensen hun plaats in de kerk hebben bereikt zij het mogen afzetten.
Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk, maar als we dit met zijn allen doen kunnen we misschien door blijven kerken, hopelijk ook met iets meer dan 30 personen…. We blijven positief maar het is moeilijk.

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering – Vlaar

Vieringen

 • Zondag 18 oktober – 10.00 uur (reserveringskaarten zie onder)
  Woord- en Communieviering met Herenkoor
  o.l.v. parochianenGebedsintenties:
  Arie Schaap en overleden dochter Annet en overleden familie, Jac Verberne, In dierbare herinnering: Thom Westerhuis en overleden ouders, In liefdevolle herinnering: Kees-Jan Sprenkeling, Johannes Hendrikus Hageman, Overleden familie Lammers, Wim de Backker
 • Woensdag 21 oktober – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Vrijdag 23 oktober – 09.30 uur
  Eucharistieviering in Ontmoetingsruimte
 • Zondag 25 oktober – 10.00 uur (reserveringskaarten zie onder)
  Eucharistieviering met De Brug
  Voorganger: P. BindelsGebedsintenties:
  Voor levende en overleden familie Kuijpers, Cornelia Johanna Maria van der Meer, Anton van der Heijden, Johannes Hendrikus Hageman, Jan Bakker

Extra Nieuws

WiKiKo en Actie Schoenendoos

Zondag 4 oktober was een gedenkwaardige dag.
Na 47 jaar WiKiKo (Willibrord kinderkoor) hebben we met 5 kinderen de laatste familieviering gehad. De kinderen zongen prachtig en maakten er met instrumentjes muziek bij. Het was echt een mooie viering. Tijdens de overweging kwamen Jip en Janneke bij pastoor Paul Bindels en de koster op schoot zitten. Ze hadden een heel gesprek over Francisco omdat Jip een pij had aangetrokken. Janneke vond dat Jip er uitzag als een zwerver.
Maar toen Jip uitlegde waarom hij Franciscus wilde volgen, snapte Janneke het.
Zij wilde ook goed doen en ging daarom nieuwe schoenen kopen.
Dan had ze een schoenendoos zodat ze mee kon doen met de actie schoenendoos.
Na de communie moesten veel mensen weer een traantje laten
bij de film over het uitdelen van de schoenendozen aan kinderen in kansarme gebieden.
De viering was dus ook meteen het startsein voor onze actie schoenendoos.
Tot en met zondag 8 november staat de bekende kraam er weer waar u een complete schoenendoos kunt (laten) vullen.
Jammer dat dit voorlopig de laatste familieviering was.
Er worden nog wel mogelijkheden onderzocht. Daarover later misschien meer.
Nu eerst alle aandacht naar actie schoenendoos.
Doet u ook weer mee?

Aantal kerkgangers maximaal 30

Opnieuw is de maatregel van maximaal 30 kerkgangers per viering van kracht. Net als afgelopen juni het geval was, betekent dit dat plaatsen voor de zondagsviering in de Willibrorduskerk vooraf gereserveerd moeten worden.
U kunt, voor één van de komende twee zondagen (18 en 25 oktober)
voor uzelf en eventueel voor een tweede persoon, persoonlijk een plaatsbewijs afhalen in het secretariaat dagelijks tussen 9 en 12 uur.
Natuurlijk bent u maandag tot en met vrijdagochtend welkom in het Stiltecentrum voor gebed en om een kaarsje op te steken.

Wanneer de maatregelen wéér aangepast worden, stellen we u via een extra Nieuwsbrief op de hoogte van de gevolgen voor de vieringen en bijeenkomsten in onze gebouwen.

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl