Nieuwsbrief week 44

Nieuws uit de Kerkstraat

Hoeverkerk 100 jaar
15 oktober was de grote dag voor onze ´Hoeverkerk´! Op de zondag vóór de feestdag van de H. Margaretha Maria Alacoque, patrones van onze kerk, werd het heuglijke feit gevierd dat precies honderd jaar er voor de kerk feestelijk werd geconsacreerd door de toenmalige bisschop van Haarlem. Nu, honderd jaar later dus, was er alle reden tot feestvreugde!
Onze bisschop, mgr. Jan Hendriks ging voor in de feestelijke eucharistieviering. Onze drie priesters: deken Franklin Brigitha en de pastores Nico Mantje en Igno Osterhaus hebben geconcelebreerd, dat wil zeggen dat zij samen met de bisschop zijn voor gegaan in deze viering.
Heel veel mensen hebben gehoor gegeven aan onze uitnodiging om de viering te komen bijwonen. De kerk was bijna helemaal gevuld met blije mensen. Aan de feestelijke viering is een lange voorbereidingstijd vooraf gegaan.
De liturgie is door de werkgroep ´Liturgie Hoeverkerk 100 jaar´ samengesteld. Samen met het bisdom is naar de inhoudelijke kant gekeken en er is een prachtig liturgieboekje gemaakt. Heel veel dank hiervoor! Ook heel veel dank aan de kosters en aan de andere vrijwilligers die mee hebben geholpen om de viering mogelijk te maken! Er is een heel leukt artikeltje geschreven door de bisschop. U kunt dit zien op zijn website www.Arsacal.nl
Voor deze gelegenheid hebben de twee koren van de Hoeverkerk, ´Hoeverture´ en ´Soli Deo Gloria´, samen de liturgie op een fantastische manier opgeluisterd. Hier is een lange voorbereidingstijd aan vooraf gegaan. In de eerder genoemde werkgroep ´Liturgie´ is gekozen voor dezelfde mis die honderd jaar eerder tijdens de inwijding van de kerk werd gezongen. Dit was de mis ´Te Deum Laudamus´ van L. Perosi. Ook werd de liturgie ondersteund door veel andere prachtige gezangen. Het resultaat was enorm goed. We hebben allemaal genoten van de prachtige zang. Heel veel dank hiervoor en hulde aan de dirigenten en aan de koorzangers!
Voor de schoonmaak van de kerk is een bedrijf ingehuurd. Hierdoor werd de kerk prachtig schoon! Ook is heel veel tijd en aandacht besteed aan het schoon maken en poetsen van de kandelaars en alle andere kunstwerken. Heel veel dank allen die dit voor ons hebben gedaan. Natuurlijk noemen we ook de dames van de bloemengroep. Heel veel uren hebben zij gestoken in het maken van mooie bloemstukken en aan de bloemversiering de hele kerk.
Alle anderen die deze viering mogelijk hebben gemaakt. Heel veel dank aan iedereen die mee heeft gewerkt om deze viering en de andere activiteiten rond ‘Hoeverkerk 100 jaar’ tot een groot succes te maken!
Natuurlijk was er na de viering gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Hiervoor was de nabij gelegen horecagelegenheid ´Sancti Adalberti´ beschikbaar. De zaal was bomvol. Het was gezellig er waren veel mensen aanwezig, niet alleen uit de Egmonden, maar ook van ver daarbuiten! Leuke herinneringen werden uitgewisseld. Kortom het was een heel leuke afsluiting.
Ook op 17 juni was het, zoals bekend, groot feest. Heel veel mensen hebben toen, onder het genot van een hapje en een drankje, kunnen genieten van het honderdjarig bestaan van de kerk. Hier is een geweldige voorbereiding aan vooraf gegaan om ook dit voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken! Heel veel dank hiervoor!
Wat voor veel andere kerken in ons bisdom geldt, is ook van toepassing op onze Hoeverkerk. Gezien het aantal kerkgangers is het onzeker of er weer honderd jaar voor ons in het verschiet liggen. De bisschop heeft dit ook gisteren in zijn preek uitgesproken. Wij leggen onze toekomst in Gods hand en wij vragen om zijn zegen. Wij vragen Hem dat wij zo lang als dit mogelijk is als Hoevergemeenschap verder mogen gaan.
Ik wens u alle goeds toe!

Pastor Igno Osterhaus

 

 

Vieringen

Live uitzending van vieringen in de Willibrorduskerk

Van alle vieringen in de Willibrorduskerk wordt een live-stream opname gemaakt die rechtstreeks te zien is via ons YouTube kanaal. Ook kan via dat kanaal een opname worden teruggekeken.
Klik op deze link: H. Willibrorduskerk

 

 • Zondag 29 oktober – 10.00 uur
  Viering met Herenkoor
  Voorganger: M. Nagtegaal
  Livestream:https://www.youtube.com/watch?v=VH9L_JQWcVk
  Gebedsintenties:
  In dierbare herinnering: Cornelis Johannes Maria Burger, Overleden familie Lammers, Johannes Hendrikus Hageman
 • Dinsdag 31 oktober – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Ontmoetingsruimte
 • Woensdag 1 november – ALLERHEILIGEN- 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Ontmoetingsruimte
 • Donderdag 2 november – ALLERZIELEN- 10.00 uur
  Eucharistieviering,herdenking van de overledenen, met Dames- en Herenkoor
  Voorganger: I. Osterhaus
  Livestream:https://www.youtube.com/watch?v=VnOZPO9GhAU
  Gebedsintenties:
  Miep Luijckx, Coby Jazet-Crone, Jac Verberne, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof, Louw Jonker en Corrie Jonker-Kaandorp, In liefdevolle herinnering aan Michaël van Velzen en Anna Maria van Velzen-Vermorken, In liefdevolle herinnering aan Jaap Ursem en Afie Ursem-Bruin, Pastor Herman Helsloot
 • 19.00 uur
  Woord- en Gebedsviering, herdenking van de overledenen o.l.v. Avondwakegroep
  Livestream:https://www.youtube.com/watch?v=o12d9MPiY0w
  Gebedsintenties:
  Miep Luijckx, Coby Jazet-Crone, Jac Verberne, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof, In liefdevolle herinnering: Henk en Atie Spaans-Kamp, In liefdevolle herinnering: Gré en Kees Kraakman-de Koning, Louw Jonker en Corrie Jonker-Kaandorp, In liefdevolle herinnering aan Michaël van Velzen en Anna Maria van Velzen-Vermorken, In liefdevolle herinnering aan Jaap Ursem en Afie Ursem-Bruin, Pastor Herman Helsloot
 • Vrijdag 3 november – 09.30 uur
  Rozenkransgebed in de Ontmoetingsruimte
 • Zondag 5 november – 10.00 uur – AFSLUITING SCHOENENDOOSACTIE
  Viering met Dameskoor
  Voorganger: Ph. Kint
  Livestream:https://www.youtube.com/watch?v=5l-Al7m6Kaw
  Gebedsintenties:
  Fenny de Koning-Wennekes, In dierbare herinnering: Pastor Herman Helsloot, In liefdevolle herinnering: Jan IJpelaan en overleden familie, Annie Louwe-Huijberts, Johannes Hendrikus Hageman

 

 

Agenda

 • Dinsdag 31 oktober
  10.30 uur: Ontmoetingspastoraat
  20.00 uur: De schepping ligt in onze genen’, avond door A. de Monchy, Ter Coulsterkerk

 

 

Extra Nieuws

Allerzielen op de Willibrordushof

Ook dit jaar willen wij op Allerzielen, donderdag 2 november, lichtjes laten branden op het kerkhof.
De werkgroep Tuinfluiters zal, mits de weersomstandigheden het toelaten, waxinelichtjes aansteken in lantaarns om het kerkhof feeëriek te verlichten. Ook het pad naar het kerkhof toe zal verlicht zijn.
Voor of na de viering van 19.00 uur kunt u het aangelichte kerkhof bezoeken.
Er zullen leden van de werkgroep Tuinfluiters aanwezig zijn.

 

Afsluiting Schoenendoosactie

Op zondag 5 november wordt de Schoenendoosactie feestelijk afgesloten in een viering waarin pastor Phil Kint voor zal gaan.
In de daarop volgende week kunt u de dozen nog inleveren.
Daarna gaan ze op transport naar Oost Europa!

 

Engelen bestaan wél!

Al 46 jaar huur ik een volkstuin aan de Vlooiendijk.
Vanwege mijn leeftijd (89 jaar) en afnemende kracht,
kan ik het niet langer opbrengen om alles onkruidvrij te houden.
Met ingang van 1 december aanstaande heb ik besloten te stoppen met tuinieren.
In mijn hoofd was ik al geruime tijd bezig met,
hoe moet ik dit alles opruimen?
Het bestuur in de vereniging bracht uitkomst en er werden vrijwilligers gevraagd.
Afgelopen zaterdag liepen er wel 9 mensen om te helpen.
De één was aan het spitten en de ander hielp opruimen
en er was een aanhanger vol afval.
Zo zie je maar er kunnen zomaar engelen op je pad komen,
dus, zoals wat er boven dit stukje staat,…
engelen bestaan wel!

Jaap Langedijk

 

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl