Nieuwsbrief week 45

Nieuws uit de Kerkstraat

Haast geruisloos is, na diverse corona-onderbrekingen, het programma van ‘Rond de Waterput’ weer op gang gekomen. Begin september verscheen het programmaboekje voor het najaar 2022. De keuze voor een halfjaarboekje werd ingegeven door de onzekere situatie van de afgelopen jaren. Het bleek echter ook in normalere omstandigheden handig om voor een kortere periode vooruit te plannen. In november worden alle programmaonderdelen voor het komend voorjaar vastgelegd en eind december komt het volgende halfjaarboekje dan uit.
De waterput-commissie vergadert tegenwoordig in de Ter Coulsterkerk en tijdens één van de laatste vergaderingen meldde dominee Edward Kooiman, die al sinds zijn aantreden in Heiloo de commissie voorzit, dat hij en zijn vrouw Hanneke Ruitenbeek een andere functie zullen gaan bekleden binnen de Protestantse Kerk. Zij blijven wel in Heiloo wonen, maar leggen al hun taken hier neer. Dat zal een fikse aderlating betekenen voor de waterput. Edward en Hanneke verzorgen zelf een groot aantal programmaonderdelen zoals ‘Zin in film’ en ‘Zin in kunst’, Stilte- en meditatie groepen, excursies en bijbelgroepen. Natuurlijk wordt er door de Protestantse Gemeente naar opvolging gezocht en we hopen dat de nieuwe dominee(s) ook enthousiast zullen zijn voor ‘Rond de waterput’ en bij willen dragen aan het programma. Voor komend voorjaar zal dat nog niet lukken en de commissie moest dus andere bronnen aanboren.
In ieder geval staat de Preek van de Leek al vast: op zondag 19 maart zal onze burgemeester Mascha ten Bruggencate haar preek houden in de Witte Kerk. Emeritus pastor Henk Hudepohl komt iedere tweede donderdag van de maand naar het Willibrordushuis om met belangstellenden te lezen in het Matteus evangelie en daarbij uitleg te geven. Marga Jelles zal tussen Pasen en Pinksteren een expositie inrichten in de Kerkstraat. Pastor Igno Osterhaus, die ook pastor is bij de Surinaamse gemeenschap in Amsterdam, zal een avond verzorgen over de Surinaamse cultuur in relatie tot de bijbel. Van één andere activiteit is de datum ook al vastgelegd: op maandag 6 februari houdt pastor Matthé Bruins een lezing in het Willibrordushuis over Titus Brandsma en zijn heiligverklaring. En de wandelcommissie is hard bezig met het voorbereiden van een wandeling in Amsterdam. Ditmaal waarschijnlijk met het thema havenpastoraat, een bezoek aan de Suezhaven en het Zeemanhuis. Enkele vast activiteiten zoals de gespreksgroepen in Ypestein en Plan Oost en de maaltijdgroep in de Ter Coulsterkerk worden geprolongeerd.
Maar laten we niet te ver vooruitlopen. Tot het eind van het jaar staan nog een paar bijeenkomsten op stapel. Allereerst op zondagmiddag 6 november de Preek van de Leek door Joop Tulp. Deze geboren Fries is bekend als leraar op basisschool De Duif, als secretaris van de Historische vereniging Heiloo en als begeleider van statushouders namens ‘Heiloo voor Elkaar’. Daar trekt hij vooral op met de jongeren, geeft huiswerkbegeleiding en maakt leerzame uitstapjes met hen. Ook kunnen we gaan genieten van twee muziekavonden. Op 10 november vertelt Marianne Mulder in de Ter Coulsterkerk over de componist Mozart, een lezing met tal van luisterfragmenten. En op dinsdag 22 november komt de heer Jan Bruin naar het Wilibrordushuis met een lezing getiteld ‘Heil’ge Nacht’ over de beleving van de nacht, op muziek gezet door componisten als Schubert, Mahler en Fauré.
Op donderdag 24 november zal dominee Edward Kooiman zijn voorlopig laatste filmavond presenteren. Hij koos voor de film ‘Human’ oftewel ‘wat is menselijkheid’. Deze film vat in feite samen, wat Edward al die jaren met ‘Zin in film’ heeft willen overbrengen.
Over deze najaarsactiviteiten kunt u natuurlijk alles lezen in het boekje dat nog steeds voor u klaarligt in de Kerkstraat. We hopen op een goede opkomst bij alle bijeenkomsten!

Marieke Hoetjes

 

 

Vieringen

Live uitzending van vieringen in de Willibrorduskerk

Van alle vieringen in de Willibrorduskerk wordt een live-stream opname gemaakt die rechtstreeks te zien is via ons YouTube kanaal. Ook kan via dat kanaal een opname worden teruggekeken. Klik op onderstaande link:
H. Willibrorduskerk

 

 • Zondag 6 november – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met dameskoor
  Voorganger: Ph. Kint
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=OVGBawhtOPg
  Gebedsintenties:
  Catharina Groot en Maria Geerts-Groot, Fenny de Koning-Wennekes, Gerrit Eijkel en Riet Eijkel-Nielen, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle herinnering: Will Borst-Lumens, In liefdevolle herinnering: Pastor Herman Helsloot
 • Dinsdag 8 november – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Ontmoetingsruimte
 • Vrijdag 11 november – 09.30 uur
  Rozenkransgebed in de Ontmoetingsruimte
 • Zondag 13 november – Caritaszondag- 10.00 uur
  Eucharistieviering met Herenkoor
  Voorganger: I. Osterhaus
  Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=PaXA1jWs7bY
  Gebedsintenties:
  Catharina Groot en Maria Geerts-Groot, In dierbare herinnering: Cornelis Johannes Maria Burger, Johannes Hendrikus Hageman, Overleden familie Lammers, In liefdevolle herinnering: Pastor Herman Helsloot

 

 

Agenda

 • Maandag 7 november
  15.30 uur: Vergadering Parochiebestuur
 • Dinsdag 8 november
  10.30 uur: Ontmoetingspastoraat
 • Donderdag 10 november
  19.45 uur: Mozart van wonderkind tot requiem,
  lezing met muziek door mw. Marianne Mulder in de Ter Coulsterkerk

 

 

Extra Nieuws

Pastor Nico Mantje

Namens deken Franklin Brigitha en pastor Nico Mantje sturen wij u onderstaand bericht:
Pastor Mantje heeft zich ziek gemeld.
Hij is overspannen en moet het een tijdje rustig aan doen.
Wij wensen pastor Mantje van harte beterschap toe en een voorspoedig herstel.
Voor de vieringen waarin pastor Mantje voor zou gaan, is vervanging geregeld.

Mozart van Wonderkind tot Requiem

Wie waren zijn leermeesters? Wie of wat heeft hem geïnspireerd?
Wie was de mens Mozart! Wie was de componist Mozart!

De ontwikkeling van het driejarig wonderkind als mens,
maar ook als componist zullen gedetailleerd aan de orde komen.
Deze lezing zal, vanaf Mozarts vroegste jeugd tot de laatste maanden in zijn leven,
met talrijke korte luisterfragmenten van composities gelardeerd worden.
Ik wil u graag deelgenoot maken van het bijzondere, onderscheidende talent
van deze componist ten opzichte van vele andere componisten in deze 18de eeuw.

Marianne Mulder van Rumpt, donderdag 10 november om 19.45 uur,
Koffiekamer van de Ter Coulsterkerk, Holleweg 111, collecte na afloop

© 2018 Bron van Leven Water. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl